Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 7

• 61 000
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  От вчера ми изписаха Малтофер( за дъвчене)по 1 на ден. Има ли значение дали ще го приемам сутрин или вечер?

Ще допълня, че ако приемаш и магнезий, трябва да има поне 3-4 часа разлика в приема на едното и на другото. Магнезия блокира желязото (или обратното, не помня точно как беше).

# 616
Мили мами- оказа се че гинеколожката ми е в отпуск от вчера до средата на юли и чак към края на юли ще мога да се вредя за час. Според мен това обаче е малко късничко и имам молба дали някой може да ми препоръча добър гинеколог в София, защото много държа да отида на преглед до края на месеца или поне началото на следващия месец за да съм спокойна.

# 617
  От вчера ми изписаха Малтофер( за дъвчене)по 1 на ден. Има ли значение дали ще го приемам сутрин или вечер?

Ще допълня, че ако приемаш и магнезий, трябва да има поне 3-4 часа разлика в приема на едното и на другото. Магнезия блокира желязото (или обратното, не помня точно как беше).
  Мерси за информацията, но взимам само Малтофер по 1 на ден и ФК по 2 на ден.

# 618
Мили мами- оказа се че гинеколожката ми е в отпуск от вчера до средата на юли и чак към края на юли ще мога да се вредя за час. Според мен това обаче е малко късничко и имам молба дали някой може да ми препоръча добър гинеколог в София, защото много държа да отида на преглед до края на месеца или поне началото на следващия месец за да съм спокойна.

Веднага скачам да препоръчам моята гинеколожка, към която ме насочи също една мама от форума - Др. Власова. работи в поликлиника Св. Пантелеймон. малко по-скъпичо е при нея, но си заслужава, тя ми следи цялата бременност. виж в гугъл какъв е телефона на поликлиниката и се обади да си запазиш час   bouquet

# 619
здравейте,аз съм почти на финала,остават ми 10 дена до термин,така че си чакам,но тъй като гинеколожката ми излезе в отпуск до края на юни,и аз не знам към кой да се обърна за съвет.Става дума за отоците по краката,освен с изследване на урина(събирах урина за 24 часа изследване за белтък,правих го миналия месец и беше отрицателен) има ли някакъв друг начин да се разбере дали задържам вода или губя белтък,в топлото и когато стоя повечко права,седнала ми се надуват краката долу и не знам дали е толкова безобидно точно преди финала?Само с обикновена урина да си пусна дали ще се разбере нещо?
И друго,купих си помпа,шишета,биберони,но кога ги изварявахте,когато не знам кога ще родя?Ако отсега го направя как да ги държа стерилни,или да го направя чак когато родя живот и здраве?Вие които сте минали по този път бихте ли споделили?

# 620
  Мога да ти кажа само за отоците- и аз ги имам и на последната консултация питах доки и каза, че е напълно нормално по време на бременност: тежестта се е увеличила, поради уголемената матка е нарушен кръвотока. На мене ми помага като си сложа краката в студена вода и си почивам повечко.
  Относно шишетата, защо не ги стерилизираш като се прибереш? Мисля, че в родилното няма да ти трябват.

# 621
  • София
Така и така ще имаш няколко часа след раждането в реанимация/шиене/там каквото практикуват според болницата и вида раждане - приготви ги вкъщи готови, след като родиш като ти идват на посещение същия/на другия ден само да натиснат копчето, вадят и носят. Аз лично биберони не съм ползвала в болницата, даже и след това - към края на 1вия месец като почнаха коликите чак. Помпата ми беше направо спасител, а като ми се разраниха зърната хранех с моите си шишета..

# 622

Веднага скачам да препоръчам моята гинеколожка, към която ме насочи също една мама от форума - Др. Власова. работи в поликлиника Св. Пантелеймон. малко по-скъпичо е при нея, но си заслужава, тя ми следи цялата бременност. виж в гугъл какъв е телефона на поликлиниката и се обади да си запазиш час   bouquet

Много ти благодаря.   bouquet
Тъкмо вече се чудех какво ще правя - цял съзнателен живот при една си ходя и сега в най важния момент я няма - направо се видях в чудо.

# 623

Мерси за информацията, но взимам само Малтофер по 1 на ден и ФК по 2 на ден.

В Малтофера между другото има и фолиева киселина.

# 624
Момичета, айде и от мен едно въросче за закуска Grinning

Познати ме питаха дали вземам някакви кпки за зъбите сега/не им запомних името/, флуор и нещо си натам...Аз пия само фолиева засега, също Дуфастон и НоШпа/но те ппоради необходимост/, мога ли да си взема тези капки сама, или трябва док да ми каже... newsm78 При нас не обясняват много много лекарите...

# 625
здравейте,съвсем нова съм тук.бременна сам в 6 г.с..но вече 5-ти ден кървя,не е много,но не е и само зацапване.ходих при моя док  и в вторник и в сряда и тя ми каза да си седя вкъщи,да лежа и да си пия лекарствата.за сега с плода вси4ко е нормално,но не ми каза от какво е това кървене.пия утрогестан,магнезии,фолиева киселина и бусколизин,нямам болка.незнам какво става,мн се притеснявам.моля ви ако знаете нещо,кажете.ако се е случвало на някой от вас пишете ми.ще се побъркам,док ми каза да отида чак на 28.06.

# 626
  • София
amidala13, в начална бременност пиех само фолиева киселина. За зъбите... ядях сирене Simple Smile
За флуорни капки, чувала съм за Зумафлуор и Зимафлуор. Давала съм Зумафлуор на дъщеря ми, но без никакъв ефект. На 1,1г беше на зъболекар.
С педиатърката на синът ми не сме обсъждали даване на флуор.

zory2305, следвайте съветите на лекарката. През първата бременност имах кръвоизлив в 8ма г.с., лежах две седмици в б-ца. След това не съм имала никакви проблеми с бременността.

# 627
здравейте,съвсем нова съм тук.бременна сам в 6 г.с..но вече 5-ти ден кървя,не е много,но не е и само зацапване.ходих при моя док  и в вторник и в сряда и тя ми каза да си седя вкъщи,да лежа и да си пия лекарствата.за сега с плода вси4ко е нормално,но не ми каза от какво е това кървене.пия утрогестан,магнезии,фолиева киселина и бусколизин,нямам болка.незнам какво става,мн се притеснявам.моля ви ако знаете нещо,кажете.ако се е случвало на някой от вас пишете ми.ще се побъркам,док ми каза да отида чак на 28.06.

Оказва се, че кървенето по време на бременност е много често срещано. Аз прокървих малко в 9 г.с., имаше отлепване на плацентата. За седмица се оправих, лежах и пиех предписаните лекарства. После в 12 г.с. прокървих много обилно, направо се излях, тогава нямаше уж отлепване на плацентата, лежах в болницата. Тогава докторите въобще не дадоха причина за кървенето. Не знаели.
Вече съм в 24 г.с., всичко е супер, бебето е даже едричко Simple Smile Следвай съветите на доктора, почивай много, опитвай се да не мислиш за лоши неща.

# 628
Благодаря ви,ще си лежа и ще чакам да дойде време за прегледа.малко ме успокоихте.ще пиша ако има промяна.и благодаря ви много

# 629
Благодаря ви,ще си лежа и ще чакам да дойде време за прегледа.малко ме успокоихте.ще пиша ако има промяна.и благодаря

Общи условия

Активация на акаунт