Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 7

• 60 582
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Купи си тест, отиди на лекар и започни да пишеш на кирилица.

# 676
Купи си тест, отиди на лекар и започни да пишеш на кирилица.

Много точно казано.Тук няма кой да каже бременна си или не. Щом вече имаш едно дете,предполагам знаеш че само тест или лекар може да каже.С първото как разбра че си бременна?Сега пак така опитай.

# 677
 newsm78 newsm78ОООООООООООООООООО   бременна си,не си бременна,бременна,не бременна.Мила отивай на лекар,вземи си тест за овулация и действайте.

# 678
.Мила отивай на лекар,вземи си тест за овулация и действайте.

Защо пък за овулация?  newsm78
Тя вече е с 4 дневно закъснение.
Тест за бременност, не за овулация трябва да си купи.
  Wink

# 679
.Мила отивай на лекар,вземи си тест за овулация и действайте.

Защо пък за овулация?  newsm78
Тя вече е с 4 дневно закъснение.
Тест за бременност, не за овулация трябва да си купи.
  Wink
Tя спомена че опитвали и не ставало.Ако не е бременна да си види кога и е овулацията и да действа.А сега си права,може да си вземе тест за бременност.Но мислех че и сама може да се сети.

# 680
здравейте,съвсем нова съм тук.бременна сам в 6 г.с..но вече 5-ти ден кървя,не е много,но не е и само зацапване.ходих при моя док  и в вторник и в сряда и тя ми каза да си седя вкъщи,да лежа и да си пия лекарствата.за сега с плода вси4ко е нормално,но не ми каза от какво е това кървене.пия утрогестан,магнезии,фолиева киселина и бусколизин,нямам болка.незнам какво става,мн се притеснявам.моля ви ако знаете нещо,кажете.ако се е случвало на някой от вас пишете ми.ще се побъркам,док ми каза да отида чак на 28.06.
И аз имах кървене в 6 г.с  продължи 7 дена.Лежах в болница, биеха ми  някакви инжекций,но не запомних какви.Така и не ми казаха от какво е кървенето док каза "ти си на 19 години можеш да абортираш да раждаш........."просто нямам думи.Вече съм в 9 месец и засега вс.е наред.Дано да е наред и при теб.  bouquet

# 681
  • Пловдив
lils_lils , направо съм изумена от изказването на доктора ти  Crossing Arms

# 682
И аз имам един въпрос, тъй като отговор не открих. Пиете ли кафе по време на бременност и какво? Аз съм чувала, че кофеина може да е вреден за плода, но за безкофеиновото кафе важи ли това, дали има някоя друга вредна съставка, освен кофеин (по принцип във видовете кафета)?
http://www.puls.bg/health/news/news_87.html

здравейте,съвсем нова съм тук.бременна сам в 6 г.с..но вече 5-ти ден кървя,не е много,но не е и само зацапване.ходих при моя док  и в вторник и в сряда и тя ми каза да си седя вкъщи,да лежа и да си пия лекарствата.за сега с плода вси4ко е нормално,но не ми каза от какво е това кървене.пия утрогестан,магнезии,фолиева киселина и бусколизин,нямам болка.незнам какво става,мн се притеснявам.моля ви ако знаете нещо,кажете.ако се е случвало на някой от вас пишете ми.ще се побъркам,док ми каза да отида чак на 28.06.
Здравей!
Надявам се, вече да си овладяла положението.
Исках само да ти кажа, че Утрогестана при бременни жени  Не се  пие!
Слага се вагинално 3  сутрин  и  3  вечер.

Аз имах същият проблем в тези седмици, но Утрогестана наистина помага.
При  мен проблема е скъсена шийка, и  ме чака серклаж.
На теб това  първа  бременност ли е?

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 18:03 от AnMary

# 683
Здравейте и на Вас бъдещи и настоящи мами.Аз съм и от двете Simple Smile.В момента съм в 9 седмица и още не съм видяла тупкащото сърчице на моето бебче,но и това ще стане.За мен това е втора бременност-първата беше преди 12 години.До колкото си спомням от първата нямах никакви проблеми,но сега.......имах Т-37,5;гадене от почти всякакви миризми,но най-вече от парфюма на приятеля ми.Относно Т стигнах от страх до бърза помощ в Младост,но от там ме успокоиха,че всичко е нормално и че само Панадол или Парацетамол може да ми помогне.

# 684

не е точно така. хайде сега, това че сме взимали дадено лекарство, не ни прави специалисти и доктори. на мен Утрогестан също ми беше изписан от гинеколожка, на която имам страшно доверие, че знае какво прави (+ се консултирах с друг гинеколог, който се съгласи). така че по преценка на лекаря аз го ПИЕХ по 3 пъти на ден.  Peace давайте съвети, но не замествайте лекарското мнение все пак  Peace   bouquet

lilibg74 искрено ти съчуствам, аз лично (с извинение) се спуках да повръщам в началото на бременността и имах пълна непоносимост към почти всички миризми  Crazy има много теми тук със всякакви съвети за гаденето, разгледай ги може нещо да ти помогне   bouquet има даже и хомеопатични за гадене и Т, консултирай се с лекаря си за тях или с някой хомеопат. приятеля ти да си смени парфюма, или дай добре известно време да не се парфюмира а да използва неутрални дезодоранти/ролони. мъжът ми по едно време го заплашвах че ще спи навън ако продължава да се парфюмира  Mr. Green успешна бременност ти желая   bouquet следи си Т, аз лично не съм имала, но знам че някои жени изкарват цялата бременност с 37 и нещо без да имат проблеми, така че спокойствие  Wink

# 685
Бих искала да ви попитам, защото съм много притеснена. Лежах в Окръжна болница и ми откриха бактерии в урината, дадох за изследване стерилна урина и сега чакам резултати. Притесненията ми са, защото разбрах, че едни от най-опасните бактерии, които налагат болнично лечение ,се предизвикват от кравешката тор и урина, с които някои хора наторяват зеленчуците.
Аз купувам зеленчуци от магазина, не зная с какво са торени. Но купувам и домашно прясно мляко, което преварявам много добре, докато започне да кипи и подквасвам. Възможно ли е този начин на обработка да не унищожава бактериите напълно и да има опасност?
Благодаря.   bouquet
Само искам да споделя за резултатите, защото ми писахте и взехте отношение   bouquet - всичко е наред, нямам бактерии в урината. Явно са се объркали нещо при първото изследване. Напразно само ме изплашиха, но това ми послужи за повод да разбера как трябва да се вари домашното прясно мляко, за да е безопасно.

# 686

не е точно така. хайде сега, това че сме взимали дадено лекарство, не ни прави специалисти и доктори. на мен Утрогестан също ми беше изписан от гинеколожка, на която имам страшно доверие, че знае какво прави (+ се консултирах с друг гинеколог, който се съгласи). така че по преценка на лекаря аз го ПИЕХ по 3 пъти на ден.  Peace давайте съвети, но не замествайте лекарското мнение все пак  Peace   bouquet

l

Да не излезе като заяждане, но аз не змествам лекарското мнение. В момента и аз приемам това лекарство.
В Токуда ме следят двама лекаря, които дори наблегнаха, на това, че не се пие.
В листовката на лекарството, също го пише. Peace

Специални предупреждения:

♦ Приложението на Утрогестан® не е подходящо при всички случаи на спонтанни аборти. Лекарственият продукт не е ефективен в случай на спонтанни аборти, предизвикани от генетични увреждания, а такива са повече от половината ранни спонтанни аборти.
♦ Утрогестан® трябва да се прилага по време на първия триместър на бременността само по вагинален път. Съществува риск от появата на нежелани лекарствени реакции при прилагането му по време на втория и третия триместър от бременността.
♦ Лечението в посочените случаи не е контрацептивно.

източник

# 687
И въпреки това в листовката пише, че се прилага по два начина и лекуващият лекар ще прецени кой е удачния. Малко по-надолу в линка, който си дала има и коментар по въпроса.

# 688

-Този лекарствен продукт не трябва да се приема през устата, когато пациентката страда от заболявания на черния дроб или има нарушена чернодробна функция. Утрогестан® не бива да се използва при свръхчувствителност към някое от веществата на лекарствения продукт.

Оставам с впечатлението, че ако на пациентката и няма нищо на черния дроб, не пречи да се приема през устата.

П.П. Това е от линка, който си пуснала.

# 689
  • област Варна
Записвам се да следя темата, че ми стана интересна.

Общи условия

Активация на акаунт