За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

  • 39 670
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 22 867
Искам да направя захарна глазура на един портокалов кекс,но не знам как се прави такава глазура.Моля,за съвет!

Виж как изглежда глазурата на лимоновата фантазия, ако ти допада, написано е как се прави в рецептата.   bouquet

# 286
  • Мнения: 454
Искам да напражиа ниакакаж кекс, но незнам то4но какав, някои би ли ми дал рецепта
Ето това пека в момента,правила съм го и преди,много е вкусен.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339561.0

# 287
  • Мнения: 454
Искам да направя захарна глазура на един портокалов кекс,но не знам как се прави такава глазура.Моля,за съвет!

Виж как изглежда глазурата на лимоновата фантазия, ако ти допада, написано е как се прави в рецептата.   bouquet
Благодаря ти!  bouquet

# 288
  • Германия
  • Мнения: 572
Кажете как правите заливка за мусака само с прясно мляко? Аз използвам винаги кисело, но в момента нямам.

# 289
  • Мнения: 22 867
Кажете как правите заливка за мусака само с прясно мляко? Аз използвам винаги кисело, но в момента нямам.

Пухкава-та заливка на yosif е много вкусна с прясно мляко, а иначе може да разбиеш млякото с две-три яйца, ако искаш може и с.л. брашно да сложиш, може и без него и да залееш мусаката. На мен ми харесва така, защото навлиза навътре в мусаката и ми е по-вкусно, става някак си креместа.  bouquet

# 290
  • Германия
  • Мнения: 572
labrex,  Hug
Благодаря ти!

# 291
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
  • Мнения: 1 808
Лабрекс, понеже в твоята тема не мога да пиша,искам да ти кажа, че съм ти фенка Grinning Peace - правих ти картофите/нарязаните/ - вече са част от менюто ни поне веднъж седмично, вчера правих и кифличките със смокиня/нямах мак, но станаха страхотни Grinning/препоръчах ги вече на други многодетни ,като мен Mr. Green, та често си надничам при теб,да знаеш /дай ми идеи за постни ястия,моля Hug/

Извинявам се за спама, въобще всички момичета  ,които с толкова любов готвите сте страхотни  bouquet/ когато имам време ,ще се опитам да прочета и на другите мами рецептите, сигурна съм ,че и там ще намеря страхотни неща Peace

# 292
  • Мнения: 22 867
magnoliamm , благодаря ти!   bouquet Ще ти напиша на лични.

# 293
  • France
  • Мнения: 726
Ситуацията е следната: имам 700гр. хубаво парче агнешко и 1.5кг. комплект+ було. Казаха ми, че в дроб-сърмата не се слага месо. И сега се чудя какво да приготвя от тези продукти, но да е наведнъж, използвайки и булото.
Дали ще стане, ако сваря малко продуктите, да задуша оризът+пресен лук+джоджен, да добавя месото и това да го завия в булото?

# 294
  • Мнения: 5 001
Ситуацията е следната: имам 700гр. хубаво парче агнешко и 1.5кг. комплект+ було. Казаха ми, че в дроб-сърмата не се слага месо. И сега се чудя какво да приготвя от тези продукти, но да е наведнъж, използвайки и булото.
Дали ще стане, ако сваря малко продуктите, да задуша оризът+пресен лук+джоджен, да добавя месото и това да го завия в булото?
Предлагам ти това...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.msg11966083#msg11966083

# 295
  • Мнения: 9 464
а аз предлагам  да погледнеш и тази Сарма кебап - с агнешко месо, карантия, було и джоджен ....................

# 296
  • Мнения: 182
pechovska,действай смело.Аз си овкусявам бутчето и го слагам да се пече.Приготвям дроб сърмата като дреболииките са предварително сварени,задушавам повечко лук и малко ориз,прибавям дреболиите и като се позадуши бутчето под фолио,добавям и дроб сърмата.Доливам малко водичка и запичм без фолиото.

# 297
  • France
  • Мнения: 726
Благодаря, момичета!   bouquet
Май ще стане по рецептата на davidova. Обаче колко да се пече сърмата при месото? И оризът трябва ли да е почти сварен?

# 298
  • Мнения: 182
Ориза добавям след като се задуши лука и само се запържва леко.След като го сложа при месото доливам вода според количеството ориз-толкова,че да се свари ориза.Дано ме разбра.

# 299
  • Мнения: 182
Да допълня,че аз печа около 2 часа агнешкото.След като е изминал час и половина проверявам с вилица дали месото се къса лесно и добавям сърмата като оставям без фолио да се запече бутчето.

Общи условия

Активация на акаунт