За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

  • 39 593
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
  • Мнения: 1 808
Момичета, да питам - преди малко си купих силиконови форми за кекс с форма на пеперуда и мече/и за мъфини,ама те са друга тема Crazy/, та да питам - как точно се прави кекса в такава форма Thinking newsm78

# 391
  • Мнения: 1 777
Момичета, да питам - преди малко си купих силиконови форми за кекс с форма на пеперуда и мече/и за мъфини,ама те са друга тема Crazy/, та да питам - как точно се прави кекса в такава форма Thinking newsm78
Kaкто и в обикновена форма за кекс.Измиваш я хубаво ,подсушаваш.Изсипваш кексовата смес във формата и печеш.
Някои момичета намазват формата с мазнина(първия път),лично аз не съм я мазала с нищо.

# 392
  • Мнения: 93
Аелис, на твоята рецепта за огретен не се ли слага някаква мазнина- зехтин, масло...?
 
Искам да попитам за един сладкиш, който преди време бях правила по рецепта от форума, но я изгубих. Печеше се блатът в тава, после се правеха дупки с молив например и след това се слагаше шоколадова заливка. Моля, който се сеща, да ми напише рецептата!

Виж дали не е този http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=448240.0

# 393
  • Мнения: 11 607
Магнолия, честита придобивка! Да покажеш после кекса......

Аз искам да попитам - сметаната на този сладкиш - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=258128.msg9366733#msg9366733 - как се слага - разбита или просто намазвам отгоре???? И този десерт имаше някакви вариации - може ли за идеи?

# 394
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
  • Мнения: 1 808
Момичета, да питам - преди малко си купих силиконови форми за кекс с форма на пеперуда и мече/и за мъфини,ама те са друга тема Crazy/, та да питам - как точно се прави кекса в такава форма Thinking newsm78
Kaкто и в обикновена форма за кекс.Измиваш я хубаво ,подсушаваш.Изсипваш кексовата смес във формата и печеш.
Някои момичета намазват формата с мазнина(първия път),лично аз не съм я мазала с нищо.


Ама , слагам ли силиконовата форма в друга тавичка??? А хартия за печене?  newsm78

# 395
  • Мнения: 572
Аз пак с моето телешко месо, но се зачудих - ще ми се получи ли крехко ако го бутна във фурната залято с кисело млекце (нямам прясно)
Сега го варя - но все още се чудя по коя рецепта да го направя..

# 396
  • Мнения: 174
Авентита, благодаря, че се включи, но не е точно този. Онзи се печеше в обикновена тава, нямаше банан и ядки. Този вариант, който си дала го правя само като кекс- шоколадово-бананов. Моля, ако някой друг се сети, да пише!

# 397
  • Мнения: 1 777
Момичета, да питам - преди малко си купих силиконови форми за кекс с форма на пеперуда и мече/и за мъфини,ама те са друга тема Crazy/, та да питам - как точно се прави кекса в такава форма Thinking newsm78
Kaкто и в обикновена форма за кекс.Измиваш я хубаво ,подсушаваш.Изсипваш кексовата смес във формата и печеш.
Някои момичета намазват формата с мазнина(първия път),лично аз не съм я мазала с нищо.

Ама , слагам ли силиконовата форма в друга тавичка??? А хартия за печене?  newsm78
Aз не я слагам в друга тава ,а направо.Но ти ако искаш я сложи.А защо ти е тази хартия за печене ,нали е силиконова форма по тях нищо не залепва.

# 398
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
  • Мнения: 1 808
 EmbarassedПети, де да знам, викам да попитам Grinning Grinning Ок, много ви благодаря момичета, отивам да правя,дано стане Grinning Crazy Peace

# 399
  • Мнения: 7 433
Авентита, благодаря, че се включи, но не е точно този. Онзи се печеше в обикновена тава, нямаше банан и ядки. Този вариант, който си дала го правя само като кекс- шоколадово-бананов.
   А защо не опиташ да го направиш,както е  по рецептата?Тоест,да го сиропираш?
    Много хубав става!  Wink
    
    Иначе, се сещам за друг сладкиш на този принцип "Моливко".Но нещо не му откривам рецептата... Thinking

# 400
  • Мнения: 1 777
Магнолия, честита придобивка! Да покажеш после кекса......

Аз искам да попитам - сметаната на този сладкиш - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=258128.msg9366733#msg9366733 - как се слага - разбита или просто намазвам отгоре???? И този десерт имаше някакви вариации - може ли за идеи?
Mama Цо,аз бих я разбъркала малко заквасената сметана за да стане гладка.
А можеш и течна сметана да разбиеш и пак да намазеш отгоре сладкиша.

# 401
  • Мнения: 11 607
Магнолия, честита придобивка! Да покажеш после кекса......

Аз искам да попитам - сметаната на този сладкиш - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=258128.msg9366733#msg9366733 - как се слага - разбита или просто намазвам отгоре???? И този десерт имаше някакви вариации - може ли за идеи?
Mama Цо,аз бих я разбъркала малко заквасената сметана за да стане гладка.

С миксер ли, Пети? Или с лъжица на ръка?

# 402
  • Мнения: 1 777
Няма смисъл от миксер, ако е заквасена сметана на ръка само е достатъчно.

# 403
  • Мнения: 622
С миксер заквасената сметана се втечнява, казвам го от личен опит.  Tired Peace

# 404
  • Мнения: 661
здравейте !
не мога да се естя къде по-рано гледах тема за съдовете за готвене - кои са безопасни , кои отделят токсини и т.н.
все си мисля ,че беше в този форум.
моля някой ако се знае , да помогне !

впрочем основно за тези прословути модни силиконови форми се чудя...... някак противоестествено ми се струва да се готви в тях newsm78! особено пък китайските - евтинджос , дето са по 3-5лв. парчето .

Общи условия

Активация на акаунт