БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 993
  • 789
  •   1
Отговори
# 150
След 6-ти месец имаш доста голям избор за пресни плодове, които можеш да даваш: ябълка, круша, грозде, банан, авокадо, папая, манго и пъпеш.
Давай ги на гладно, без мляко и други примеси. Пасирани за малко бебе са най-добре като вариант  Simple Smile

# 151
mucko, можеш да дадеш резен ябълка, ако дъвче сама. Можеш да я пюрираш и да я даваш, както даваш плодово пюре от бурканче. Можеш да я прибавиш в кашата.
Не е нужно да пасираш с АМ, по-добре давай пресните плодове между храненията.

# 152
Ами аз си я давам чиста - само плод като я рендосвам  на най-ситното на рендето ( става като пасирана) Peace

# 153
Момичета,интересно ми е по какъв начин се въвежда прясното мляко. На нас още ни е рано,но ми е интересно как става.И по принцип първо кое се въвежда-киселото или прясното мляко?

# 154
първо киселото, а прясното след годинка.И на мен ще ми е интересно как става въвеждането на прясното мляко-и как се прави крем с прясно мляко тъй като ползвам неутрално нишесте и какъв ли крем ще стане с него Thinking

# 155
Киселото мляко е първо.
С натурално нишесте и пресен плод или плодово пюре ще стане кисел Simple Smile.Само мляко с натурално нишесте не мисля,че ще бъде вкусно.Просто прибави и плод Wink

# 156
Момичета,интересно ми е по какъв начин се въвежда прясното мляко.
Може с крем, който е сварен с прясно мляко.
Може с манджа със заливка, която е с прясно мляко.

# 157
добро утро.извинявам се, че е малко настрани от темата, но вие давате ли чай на бебетата?Не става въпрос за такъв ппротив колики, а успокоителен или детски?Вода давате ли?Мерси

# 158
добро утро.извинявам се, че е малко настрани от темата, но вие давате ли чай на бебетата?Не става въпрос за такъв ппротив колики, а успокоителен или детски?Вода давате ли?Мерси
По-добре да предлагаш чиста вода, но да не насилваш детето. Остави го да пие колкото иска и когато поиска. Трябва обаче поне половин час преди и след хранене, да не даваш вода.
Моя син пропи вода доста късно, и то по-малко. И все още пие малко вода, изпива около 100-тина мл на ден.

# 159
  • София
Чай давах само с попарата. Отделно, за пиене-не.
Вода-предлагах, бебето само решаваше дали и колко да пие.

# 160
Момичета,вчера забелязах,че на някои пюрета (зеленчукови)пише че има краве масло.Да го считам ли за въведено,понеже малката доста хапва от тези пюрета?И още нещо-искам да й взема сухар-има ли такъв за бебета или може и от този дето е по магазините?

# 161
  • София
За сухара-аз давах най-обикновен, пшеничен, на Голдис или Елит.

# 162
извинявам се, че е малко настрани от темата, но вие давате ли чай на бебетата?Не става въпрос за такъв ппротив колики, а успокоителен или детски?Вода давате ли?Мерси

Не отстрани, съвсем на място си е  Hug Чай никога не съм давала, не виждам смисъл. Вода предлагах понякога, не е епиел, набавят си бебетата с млякото нужните течности. Пропи вода след 8-мия месец.

Момичета,вчера забелязах,че на някои пюрета (зеленчукови)пише че има краве масло.Да го считам ли за въведено,понеже малката доста хапва от тези пюрета?И още нещо-искам да й взема сухар-има ли такъв за бебета или може и от този дето е по магазините?

Кои пък са тези пюрета с масло  newsm78 Иначе да, считай го за въведено.
Сухарите - Голдис са хубави  Peace

# 163
http://papa-bebe.com/piuretagan4ev3.html ето го Ганчев-зеленчуковите имат краве масло.Да ме пита човек защо започнах да взимам от тях и сега други не иска doh

# 164
Въвела съм глутена с овесени ядки! Сега си мисля да дам половин сухар със зеленчукова супа с пиле на Гербер! Как ви се струва? newsm78 Познати мами ми казват че по-добре сутрин на попара, но си мисля, че по добре да си пийва млекцето сутрин, а и бебка сама си го търси!! Благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт