БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 23 007
  • 789
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте мами

искам съвет Praynig - от една седмица давам картофено пюре,вчера достигнах ме 40гр и повече не искаме даже понякога не иска да си пие млякото след това Confused въпроса ми е мога ли да да почна да давам примерно картофи с моркови или картофи с тиква?

# 136
Вече можеш да преминеш на друг зеленчук. Бих те посъветвала да даваш първо млякото, а след това пюрето. Peace

# 137
Още едно въпросче от мен - аз до сега сама правих пюрето, може ли сега да му давам купено?

# 138
Добро утро!Няколко пъти питам за отзиви за Нестле НАН, отзоваха няколко мами, за което благодаря, но ми се иска да събера повече мнения за това мляко.Смятам да карам с него до 1 годинка и затова питам има ли доволни?Преди бяхте ли с др.АМ и защо го сменихте?Наша Стефа няма проблеми с Фризо, но скъпичко идва това АМ, при условие, че няма алергия към КМ, а само майка й.Всеки път като го купувам все ме питат да не е болно бебето, ами не е, и освен в големите супермаркети никъде го няма в кварталните бебешки магазини, а в аптеките е още по-скъпо -15-16 лева и зареждат там само по 1-2 бройки, защото рядко се купува.Като захранвате и давате по лъжичка, останалото пюре колко време се съхранява в хладилника?Питам, защото приятелка ми каза, че 1ви ден се дава 1 лъжичка и всеки ден се увеличава с по една.Мерси за мненията. Hug

# 139
  • Varna
Като захранвате и давате по лъжичка, останалото пюре колко време се съхранява в хладилника?Питам, защото приятелка ми каза, че 1ви ден се дава 1 лъжичка и всеки ден се увеличава с по една.
При захранването приготвях пюретата сама (започнах със зеленчуково), т.е. стараех се да приготвям минимално количество. Когато съм купувала нови, еднокомпонентни, гледах да са от най-малките бурканчета (Гербер, Хипп, по всяка вероятност и други марки имат такива), но те се съхраняват в хладилник до максимум 48 часа, т.е. освен в деня на отварянето можех да ги ползвам още един път. Така или иначе се приготви за голямо хвърляне на пюрета (поне в началото), че ако не ги и хареса ... ooooh! По принцип на самите пюрета пише срока и условията им на съхранение.

# 140
Пюре след отваряне може да се съхранява в хладилника 48 часа обикновено. Изваждай количеството за ядене с чиста лъжичка предварително.
Фризолак и НАН аз не харесвам  Stop
48 часа след отварянето означава, че можеш реално да ги ползваш три дни, а не само още един път  Hug

sexyback, можеш да даваш купено, разбира се  Peace Може и да прибавиш и друг зеленчук, да. Първо се дава пюрето, след това дохранваш с млякото!

# 141
  • Варна
Добро утро!Няколко пъти питам за отзиви за Нестле НАН, отзоваха няколко мами, за което благодаря, но ми се иска да събера повече мнения за това мляко.Смятам да карам с него до 1 годинка и затова питам има ли доволни?Преди бяхте ли с др.АМ и защо го сменихте?
Ние ползвахме Нана и още пием Нестле Джуниър, друго АМ не сме опитвали. Добре си го понасяше, засищаше и не видях смисъл да сменям марката.

# 142
За срока на пюретата след отваряне гледайте внимателно на етикета.Например на Хип всички месни и зеленчукови са в рамките на следващия ден.Само  плодовите им- до 3 дена. Аз така в началото бях прочела за 48часа тук във форума и изобщо не си направих труда да прочета отзад на бурканчето и след като почнах да захранвам с месо-какво да видя  #Crazy Но така или иначе нищо ни нямаше

# 143
Ние се хранихме с НАН ХА до 6 месеца.Няма алергия просто педиатъра това ни препоръча. Добре се чувстваше и качваше добре.След това минахме на Лактана био 2 , сега сме на 3.От Лактаната съм много доволна  мисля, че е по-добро.
Как мислите от кога трябва да се замени вечерята- мляко с постно ястие?

# 144
Например на Хип всички месни и зеленчукови са в рамките на следващия ден.

На български ли го пише или на оригиналния етикет? Защото тук например си имат 48 часа срок  Thinking

Как мислите от кога трябва да се замени вечерята- мляко с постно ястие?

Аз не бих махнала млякото - било то сутрешното и/или вечерното дотогава, докато детето го иска. И говоря за срок до тригодишната му възраст  Simple Smile

# 145
Блонди, превод  е  Peace
Иначе не мога да прочета на оригинала,защото превода е лепнат там.Да се успокоя тогава,че зеленчуковите им са били ок  Whistling

# 146
Здравейте ,ето какъв е проблема ,ако може да се нарече проблем.Дъщеря ми 2г от извесно време може би две седмици ,не иска да сяда да яде без таратор ,и от толкова време за следобедна закуска иска само таратор, и нищо друго и така две седмици вече след обяд яде само таратор, не знам това добре ли е, не е ли добре кажете ми вие ,защото аз не знам.Таратор, за следобедна закуска newsm78 достатъчно ли е само това,даже ми казва как да го правя ,че дори и чесън иска да и слагам  #Crazy

# 147
Давай на детето таратор колкото иска и когато иска и не се притеснявай  Hug

# 148
  • София
За срока на пюретата след отваряне гледайте внимателно на етикета.Например на Хип всички месни и зеленчукови са в рамките на следващия ден.Само  плодовите им- до 3 дена. Аз така в началото бях прочела за 48часа тук във форума и изобщо не си направих труда да прочета отзад на бурканчето и след като почнах да захранвам с месо-какво да видя  #Crazy Но така или иначе нищо ни нямаше

При срок на годност 48 часа след отварянето, пюрето пак може да се дава 3 поредни дни.  Peace

# 149
  • Пловдив
Удачно ли е да предложа на малката прясна ябълка и ако да как да я дам-да я пасирам с АМ или как?Днес за първи път и дадох пресен плод-банан пасиран и прибавен към кашата и направо не сварвах да и давам лъжицата-така лапаше,обаче ябълка не знам как да и дам?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт