БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 23 012
  • 789
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Момичета,
давате ли "шейкове"?
Напр. 60 г пюре + 120 мляко в шишето?
Какво ви е мнението?

Не.
Моето мнение е, че шишето е за даване на мляко-чисто.
Всяка друга храна (с изключение на сока) съм давала само с лъжица.

# 106
  • София
yanuni, Блонди, Vivi, благодаря за отговорите!

Имам още един въпрос- четох, че между въвеждането на два типа храна (напр. зел.пюре и кисел) трябва да минат поне 2 седмици.
За момента давам каша и картофено пюре.
От вчера- по малко пюре от шипка, но тя си пие шипков чай от много време.
Та: трябва ли да изчакам да минат 2 седмици, откакто съм почнала зел. пюре, за да мога да й сложа евентуално малко шипка в кашата за ранообразие или не е някакво правило?

# 107
Две седмици е много. 4-5 дни са достатъчни  Simple Smile

# 108
  • София
Две седмици е много. 4-5 дни са достатъчни  Simple Smile

10x Hug

# 109
  • София
4-5 дни са достатъчни между два зеленчука или два плода, примерно.
Но два типа храна се въвеждат минимум през 2 седмици.
Аз въвеждах нова храна веднъж месечно.

# 110
Аз въвеждах нова храна веднъж месечно.
Аз също.
За мен това е задължително правило в захранването!

# 111
  • София
Добре. Аз при положение, че аз си давам плод.пюре и после АМ, счита ли се за нова храна, ако просто ги давам смесени в шишето? newsm78

# 112
# 113
Арчита, досега давала ли си? Ако да - колкото иска, повече от един няма да може. Аз по един пасирах или половин с половин авокадо.  Simple Smile

Marleen, аз съм правила, да  Simple Smile Със зеленчуково също  Grinning

днес му дадох съвсем малко,но ме притеснява,че той няма спирка-колкото му дам,толкова ще изяде.Повръща много,яде с апетит и си изяжда всичко,мнооого рядко да спре да си отваря устата като го храня,ако е по-мако ксличеството-плаче,направо не знам вече какво да правя

# 114
Арчита, за банана знам ,че не трябва да се прекалява с него(заради хистамина) , за това и аз вчера зададох подобен въпрос(в друга тема)-дали ако се дава през ден по 2-3 пръста парченца ще е много, но не получих много отговори.

# 115
Арчита, ще го ограничаваш тогава малко  Simple Smile

На френски намерих тази информация: псевдо алергия (каквото и да значи това  Rolling Eyes) има към храни, богати на хистамин и това са: спанак, свински салами, домати, пресни сирена, консервирана риба, някои ферментирали напитки, консервите като цяло.

А храни, които съдържат някои субстанции, които провокират освобождаването на хистамин са морските дарове, шоколадът, ягодите, анансът, яйцата, бабаните и папаята.

Аз лично давах почти всеки ден по един банан след 6-тия месец, не е имал проблеми.

# 116
колко АМ да слагам в домашно приготвено пюре,защото четох,че всяко хранене трябва да е млечно и да дохранвам след пюрето с мляко-да ама той си изяжда цяло бурканче с пюре и после ако му дам и мляко няма ли да е прекалено много... Thinking

# 117
Блонди,ако му дам по-малко-то е рев,то е чудо!И на мен ми става жал и му давам още.Какво да го правя,има ли друг с подобен проблем?

# 118
Ти му давай, ама гледай да не се стига до повръщане. Не е проблем това, просто си има по-ящни деца  Simple Smile

В по-редичките пюрета аз добавях по една мерителна лъжичка сухо АМ, а в по-гъстите го слагах разредено със съвсем малко вода. Но не го правех винаги  Simple Smile

# 119
а след това дохранваше ли с мляко,ча ако само 1 лъжичка АМ сложа няма ли да е малко-нали трябвало да е млечно хранене...... уффффффффффффффффф,не знам вече,а нашата педиатърка е за убиване Cry

Общи условия

Активация на акаунт