БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 23 009
  • 789
  •   1
Отговори
# 120
Според мен не е малко. И трябва да е зеленчуково-млечно, а не чисто млечно. Не се вторачвай толкова в подробностите.  Hug
Аз го правехт ова смесване рядко и само в началото. Педиатрите тук не съветват да има подобнос месване. Плодовите ги давах чисти. Достатъчно е да пие мляко, да яде например млечни каши и тогава според мен няма и нужда от подобно смесване, но всеки сам си преценява  Peace

А педиатърката винаги можеш да смениш, ако не си доволна от нея. Лошото е, че добър педиатър, който да е в час с правилно хранене и захранване много трудно ще намериш  Tired

# 121
колко АМ да слагам в домашно приготвено пюре,защото четох,че всяко хранене трябва да е млечно и да дохранвам след пюрето с мляко-да ама той си изяжда цяло бурканче с пюре и после ако му дам и мляко няма ли да е прекалено много... Thinking
Аз слагам по 60 мл. АМ

# 122
  • София
колко АМ да слагам в домашно приготвено пюре,защото четох,че всяко хранене трябва да е млечно и да дохранвам след пюрето с мляко-да ама той си изяжда цяло бурканче с пюре и после ако му дам и мляко няма ли да е прекалено много... Thinking

Аз правех домашни пюрета-приготвях ги с кърма или АМ.
Приготвях АМ така, както се прави за пиене. В така приготвеното АМ пасирах сварените зеленчуци. Добавях толкова мляко колкото беше необходимо за получаване на желаната консистенция.
С мляко дохранвах само докато стигнахме цяло бурканче пюре (190гр.). След това не съм дохранвала.

# 123
Провокирана от темата за попарата  и от това, че около мен майките вече дават попара на бебетата си(някои и по-малки от моето), искам да попитам дали вече не е време за твърда закуска? Въпреки, че искам да си го оставя сутрин на АМ. Томи яде 4ри пъти на ден(сам си направи режима) и мога да кажа, че си прави необходимото количество АМ, което трябва да изпива....Та това ми е въпросът - трябва ли вече да давам твърда закуска (попара, каша, кус-кус или нещо друго) или да си му оставя млякото, което много си харесва Thinking

# 124
  • София
Аз бих оставила млякото.

# 125
Аз бих оставила млякото.

И аз  Peace

Сутрешното и/или вечерното мляко бих оставила дотогава, докато ги иска детето.  Simple Smile

# 126
Виви, Блонди Hug Това ми се искаше да чуя (прочета) Wink

# 127
икка, и в друга тема съм писала, че моят син до почти 2 годинки закусваше само и единствено АМ. След това пак си пие АМ и закусва нещо друго.
Закуската е само АМ дотогава, докато детето иска да пие мляко и то му стига. По-натам предлагай АМ и нещо към него - овесени ядки с плод, мюсли, кус-кус и пр.

# 128
 Икка и аз се чудя за закуската-Имаме 2 твърди хранения и от изчетеното знам че в 8 мес се вкарва закуска,но и аз мисля да изчакам сякаш...

След 2 дни ми предстои захранване с краве масло.Може ли да ми кажете дали 3 дни ще са достатъчни за въвеждане.След около 2 седм.предстои захранване с извара и за нея съм предвидила 3 дни-достатъчни ли са?

пс. Арчита детето до 1г.трябва да изпива 500-600мл мляко, ако се събира толкова от другите хранения, няма нужда да добавяш в пюрето според мен.

# 129
  • София
А ако се слага сухо АМ в плод.пюре например, нали няма някаква опасност от дехидратация или нещо подобно? newsm78
Щото пък от друга страна, ако добавиш разтворено АМ в плодовото пюре, ще стане хептен рядко...

# 130
Не е правилно да се слага сухо вещество АМ другаде освен във вода, за да се направи млякото на бебето Wink

# 131
Как въведохте рибата и прясното мляко-за рибата с една  лъжичка и постепено увеличавахте всеки ден ли, а за прясното мляко под каква форма и по колко? Аз кисело давам по няколко лъжички все още, но май съвсем изостанахме със захранването.
А натиска от роднини е голям #2gunfireзакъде са се разбързали и аз незнам-цял живот ще яде пържоли Mr. Green

# 132
Рибата съм я въвеждала, както месото.
Прясно и кисело мляко аз все още не давам.

А натиска от роднини е голям #2gunfireзакъде са се разбързали и аз незнам-цял живот ще яде пържоли Mr. Green

Кажи им в прав текст, че твоето дете ще го храниш както ти смяташ за правилно.

# 133
икка, аз преди около месец започнах да давам закуска, значи някъде на същата възраст, на която е твоето дете сега. Но ние имаме 5, че понякога и 6 хранения на ден и закуската я давам на второто хранене в 9:00 - 9:30 ч, като преди това около 6 ч е пила АМ. Освен това започна доста бързо да огладнява докато беше само на АМ. Но ако твоето дете е само на 4 хранения, а и АМ явно му е достатъчно като закуска и аз мисля, че няма смисъл да бързаш.

# 134
Vivi,Блонди  smile3525 smile3525 newsm51
Само ме притеснява,че малко мляко му се събира за деня.

Общи условия

Активация на акаунт