БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 725
  • 789
  •   1
Отговори
# 165
Въвела съм глутена с овесени ядки! Сега си мисля да дам половин сухар със зеленчукова супа с пиле на Гербер! Как ви се струва? newsm78 Познати мами ми казват че по-добре сутрин на попара, но си мисля, че по добре да си пийва млекцето сутрин, а и бебка сама си го търси!! Благодаря!  bouquet
Аз започнах да давам сухар след като въведох и пшеницата. Иначе сухарът си го давам на обяд със супата, а сутрин си пие млакото. Попара не съм предлагала и не мисля да давам скоро. Peace

# 166
Мисля си, че ще е по-добре да въведеш ръж поне преди пшеницата и може после и сухар. По обяд си мисля, че е по-добре да даваш зеленчуково или месно пюре вместо супа със сухар. По мое мнение сутрешното мляко (и което и да е ) детето само трябва да реши кога да си го спре.

# 167
Като чета и започнах да се притеснявам, че още не съм въвела глутен. Да не би да закъснях  newsm78

# 168
Като чета и започнах да се притеснявам, че още не съм въвела глутен. Да не би да закъснях  newsm78
Изобщо не си закъсняла. Можеш след месец да започнеш.
Въведох глутен на почти 10 месеца.

# 169
Мислех да въведа ръж със сухар Клевър, но на него пише, че може да съдържа следи от сусам. Сега съм взела ръжено брашно и на него пише тип 1750 - дали е подходящо за каша или не?

# 170
Като чета и започнах да се притеснявам, че още не съм въвела глутен. Да не би да закъснях  newsm78

Не си, не се притеснявай. Месо, глутен, масло, сирене. Това ако ти е ориентир... Добре е (за мен по-скоро задължително) да не се дава преди 7 навършени месеца, но и да не се закъснява твърде. Като нямат особено значение месеците, а да се следва реда на въвеждане на храни. И ако си започнала да захранваш на 6 месеца, то почти е невъзможно на 7 да дадеш глутен.

Не мога да отговоря, вероятно може. Аз захраних с ръжени ядки.

# 171
Мислех да въведа ръж със сухар Клевър, но на него пише, че може да съдържа следи от сусам. Сега съм взела ръжено брашно и на него пише тип 1750 - дали е подходящо за каша или не?
Това ръжено брашно не бих го дала на бебе за захранване. А ти каша от препечено ръжено брашно ли ще правиш?
Мисля, че е по-лесно да вземеш ръж или ръжени ядки и да ги прибавиш към оризовата каша на бебето.

# 172
Ммомичета дайте ми идея какво да давам за следоБедна закуска в 3 ч освен каша?Давала съм на хип , бебевита кашите лека нощ защото по това време сме навън на ми се иска да поразнообразим защото те са много сладки и той взе да свиква с тях Shocked

# 173
  • Пловдив
Каква вода давате на децата си?И до кога да се преварява?Сега започнах да въвеждам месото-още сме на заешко,после пуешко и после пиле,но да попитам кога да пробвам жълтък?След колко време?и чак след това глутен,нали?   bouquet

# 174
Това ръжено брашно не бих го дала на бебе за захранване. А ти каша от препечено ръжено брашно ли ще правиш?
Мисля, че е по-лесно да вземеш ръж или ръжени ядки и да ги прибавиш към оризовата каша на бебето.

Да - мислех каша от брашно да правя, но някъде бях чела, че може и да не е препечено. Ох, накрая ще се откажа от ръж и след овеса ще взема да дам спелта направо  Whistling

# 175
В "Пикадили" преди имаше ръжени солети. Всъщност може и да не е трагедия от овес да минеш на пшеница, но мен ме беше страх да рискувам. Е, ечемик не дадох, но поне спазих първите и вторите глутесъдържащи храни.

Аз в началото давах вода на ХИПП. От 10-я месец вече давах изворна на Девин. Преварена не съм давала, вкуса й е меко казано отвратителен. Жълтък не помня точно, може би 8,9 месеца предложих, дететео категорично отказа. Прояде по Великден, с удоволствие. Grinning

# 176
Ммомичета дайте ми идея какво да давам за следоБедна закуска в 3 ч освен каша?Давала съм на хип , бебевита кашите лека нощ защото по това време сме навън на ми се иска да поразнообразим защото те са много сладки и той взе да свиква с тях Shocked

Банан или друг пресен плод, който да ти е удобно да дадеш навън. Просто АМ. Йогурт някакъв. Подходящи бисвкити или бишкоти. От дуетите с извара на Хип. Плодово пюре с овес или бисквити.

# 177
МеРси  Блонди,ам следобед неще!А  само плод едва ли ще го наяде понякога не се наяжда и с кашите на хип в бурканче и давам плодово пюре! Rolling Eyes

# 178
Мисля да въведа сиренето, може ли в пюрето на обяд! Колко сирене, предполагам по няколко трошички? newsm78 Мисля да взема на Лакрима или Карабунар - краве сирене и да го изкисна от вечерта? Какво мислите?

# 179
Веси, не ги иска по принцип тези храни или само следобяд?  newsm78 Един банан си е доста хранителен и засищаш... Давай му каша тогава, аз на моя син давах до почти 3-годишна възраст всеки ден каша. Сега по-рядко, но пак му е предпочитаната закуска.

Цвети, изкисни го, да, иначе е ужасно солено. Добавяй само към зеленучково пюре, не към месно. Но може да изчакаш до 10-ти месец преди да го въведеш, не бързай  Blush

Общи условия

Активация на акаунт