БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 653
  • 789
  •   1
Отговори
# 225
Виви, Блонди, в такъв случай месото се въвежда преди жълтъка, така ли? newsm78
Отговарям вместо тях - основните видове месо се въвеждат преди жълтъка.

# 226
  • София

Благодаря Hug
Имам спомен, че на голямата щерка давах първо жълтък и после месни, ама не съм сигурна, та затова да попитам Blush

# 227
  • София

Peace

# 228
Момичета, вчера гледах менюто в детската кухня, и видях, че има супа от тиквички - съставът и е тиквички, магданоз, брашно, лук, вода - всички тези неща съм ги въвела, та се чудих и реших да запиша една супа, ако не я дам в(на бебка поне аз да я опитам как готвят в тази кухня? newsm78  chef Вие как мислите, дали мога да дам такава супа?

# 229
Цвети, щом си въвела тези съставки, значи може да дадеш супата.
Да питам - как може да се види състава на менютата в Детската кухня - там на място ли са изписани или трябва да им искам рецептурника?  Thinking

# 230
Цвети, щом си въвела тези съставки, значи може да дадеш супата.
Да питам - как може да се види състава на менютата в Детската кухня - там на място ли са изписани или трябва да им искам рецептурника?  Thinking
[/qu

При нас кухнята е от 6м до 18м и от 18м до 36м, и на отделни листа са написани ястията по дни и срещу тях и съставът им! Така можеш да избираш и примерно като видя че има съставки, които не съм въвела, може да не взимаш!

# 231
Днес смятам да дам за първи път телешко.Искам да попитам-при положение че на пюрето пише ''телешко месо-15%'' мога ли да дам цяло бурканче с телешко+половин бурканче зеленчуково,или трябва да дам пак само 4-5 лъжички от телешкото?

# 232
Както прецениш. Аз давах цяло. Може и да го разделиш наполовина. При положение, че е яла други меса и не е обременена с алергии, според мен няма смисъл сега от 4-5 лъжички само  Peace

# 233
Аз давах първите 2 дни по половин бурканче,а на третия ден - цяло. При положение, че трябва да го даваш поне 3 поредни дни, за да се смята за въведено, ми се вижда множко всеки ден по цяло бурканче месно пюре и то с нов вид месо...

# 234
При положение, че трябва да го даваш поне 3 поредни дни, за да се смята за въведено, ми се вижда множко всеки ден по цяло бурканче месно пюре и то с нов вид месо...
Щом месото е въведено успешно не е никакъв проблем да се даде цяло бурканче от нов вид месо наведнъж.
Обикновено в менютата месото е около 8% за 190гр. - получава се около непълна лъжица месо, което е напълно нормално за захранване с нов вид - месо, зеленчук или каша.

# 235
  • на Русе
Здравейте,
откога мога да дам цвекло и целина, че взех пюре с тея съставки, ама не съм дочела какво съдържат  Blush
И още нещо - има ли чиста овесена каша и коя марка; търсих, но видях само на Слънчо.  Thinking
Мерси!

# 236
Чиста овесена каша има на Хип, Лактана.  А кое е това пюре с цвекло?

# 237
И на Хумана има чиста овесена каша и овесена каша с праскови.Веднъж взех на Слънчо, но не я хареса малката и така стой, а по принцип и е любима.
И на мен ми е интересно кое е това пюре с цвекло

# 238
Преди около седмица забелязах,че на кашите ''Лека нощ'' пише че имат сухо мляко.Това означава ли че млякото(прясното) е въведено,понеже малката от доста време си ги хапва?И още нещо- има някакви пюрета с извара,сметана-тях кога мога да ги давам и прави ли се пак захранване?

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 14:58 от kristina23(1986)

# 239
Тези дуети са за след 8 месеца обикновено, можеш да ги даваш, не се захранва.
За кашите Лека нощ - на коя фирма са? На българския превод вероятно пише сухо мляко. Но то и самото АМ пак си е сухо мляко.

Общи условия

Активация на акаунт