БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 613
  • 789
  •   1
Отговори
# 330
  • на Русе
Момичета, мога ли да давам зелен лук или трябва да е стар /узрял/? И мога ли да почна да давам сок и кога - м-у храненията или като десерт?

# 331
Само бялата част щом е за бебе. Това ми беше казала педиатърката. Можеш да даваш сок. М/у храненията, но по-добре плод.

# 332
В момента имаме 5 хранения, от които две са зеленчуково/месно пюре и каша с плод, като дохранвам с АМ! Според вас, трябва ли да предложа още едно "твърдо" хранене и какво да бъде? newsm78

# 333
В момента имаме 5 хранения, от които две са зеленчуково/месно пюре и каша с плод, като дохранвам с АМ! Според вас, трябва ли да предложа още едно "твърдо" хранене и какво да бъде? newsm78
Аз бих включила само пресни плодове между храненията.
Ако сутрин се наяжда само с АМ, твърда закуска не е необходима.

# 334
  • Пловдив
Кое е първо-царевицата или глутенът под формата на овес?  newsm78   И мисля да дам на малката жълтък-добре ли е или е още рано?   Hug

# 335
Кое е първо-царевицата или глутенът под формата на овес?  newsm78   И мисля да дам на малката жълтък-добре ли е или е още рано?   Hug
Пшеницата,царевицата е доста трудно смилаема,яйце и жълтък дадох след годинката!

# 336
  • на Русе
Аз въведох царевицата, после месото и сега въведох овеса. Жълтъка мисля, че е след 8мес.

# 337
Царевицата е преди въвеждането на глутен.
За жълтък според мен е рано.

# 338
Мога ли да дам йогурт или още сме малки? Купих йогург с банан на Бебевита, вие как мислите? newsm78

Аз след 8-ми месец давах йогурти. Не са били обаче на Бебевита, тях не ги познавам. Иначе взимах на Нестле и на Хип и бяха хубави, хапваше ги доста време с охота.  Simple Smile

а тях като десерт ли ги давате или могат да заместят следобедната закуска?

# 339
Мога ли да дам йогурт или още сме малки? Купих йогург с банан на Бебевита, вие как мислите? newsm78

Аз след 8-ми месец давах йогурти. Не са били обаче на Бебевита, тях не ги познавам. Иначе взимах на Нестле и на Хип и бяха хубави, хапваше ги доста време с охота.  Simple Smile

а тях като десерт ли ги давате или могат да заместят следобедната закуска?

И аз това се чудя newsm78! Като десерт ми се струва много, може би като следобедно хранене!

# 340
  • София
Имам и аз едно малко въпросче.
Синът ми е на 9 месеца и половина, късно захранен, все още го кърмя. В момента му готвя, но сериозно обмислям варианта да го запиша скоро на детска кухня. Там обаче готвят с прясно мляко. Има го не само в кремчетата, но и в супите и в основните.
Та сега съм в чуденка, защото нали уж прясното мляко се давало след 1 год. От друга страна в ДК не се предлага в чист вид, а в малки количества, като част от самото ястие.
Та мога ли сега да предложа нещо (кремче вероятно) с малко прясно мляко с цел захранване преди ДК, или е твърде рано. За протокола - вече си хапва сиренце и проблеми нямаме.

Признавам си честно изобщо не съм чела нищо за прясното мляко  Blush

# 341
  • Varna
Моят син също е късно захранен и кърмен до малко след навършване на годинката, на кухня го записах след 10 месеца и тъй като сиренце също си хапваше преди това, въпроса с млякото го реших като не му предлагах десертите въобще (не че и сега го правя  Wink ), така че според мен няма място за безпокойство. Вместо десерта от кухнята, давах плодови дуети или плод.  Peace

# 342
  • София
да, но и в  супата и в основното слагат мляко. днес гледах рецептите им.

# 343
Момичета, мога ли вече да дам киви?

# 344
Аз дадох след годинка. Знам, че е алеерген и не бива да се избързва.

Общи условия

Активация на акаунт