БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 583
  • 789
  •   1
Отговори
# 360
Имам проблем... малкия отказва обедното си пюре. Няма нищо ново, което не е опитвал и ял, а сега не го иска и реве и чака АМ. Какво да правя? Мислим да го запишем на кухня да видим ще яде ли от тяхното или... Нещо друго да ми предложите?

# 361
  • София
Давай АМ. Така или иначе, основната храна до навършване на 1г. е млякото.
Вероятно е период, ще отмине.

# 362
Давай АМ. За кухня сте малки още си мисля, но пък си е ваша работа. Период е сигурно, освен това започват жегите. Децата често отказват да се хранят тогава с по-тежичка храна.

# 363
при нас това се получава ако идва време за сън, а аз го карам да яде с лъжичка - иска си млякото и това е.
имахме и такъв период с отказване на твърдо хранене през деня (отказваше закуска, или обяд) - и отмина.

# 364
Имам проблем... малкия отказва обедното си пюре. Няма нищо ново, което не е опитвал и ял, а сега не го иска и реве и чака АМ. Какво да правя? Мислим да го запишем на кухня да видим ще яде ли от тяхното или... Нещо друго да ми предложите?
Аз лично бих пробвала с домашно пюре ,което има наситен цвят и вкус за възбуда на рецепторите -визуални и вкусови- пробвайте с един сладък картоф варен и блендиран с АМ до каша!Не бих записала толкова малко дете на кухня( и въобще не бих го записала,но това е друг въпрос),но опитайте с нова храна и му дайте лъжичка да се опитва да рови и той!

# 365
Благодаря за отговорите. Ще опитам. Hug

# 366
...пробвайте с един сладък картоф варен и блендиран с АМ до каша!
Това - не!
Картоф сварен се прави на пюре единствено с преса. Ако се блендира или пасира става лепкава каша, като лепило и няма начин бебето да иска да яде подобно нещо.
Иначе е напълно нормално 7-месечно да отказва пюре и за известен период да иска само АМ. В такива моменти предлагах АМ.

# 367
...пробвайте с един сладък картоф варен и блендиран с АМ до каша!
Това - не!
Картоф сварен се прави на пюре единствено с преса. Ако се блендира или пасира става лепкава каша, като лепило и няма начин бебето да иска да яде подобно нещо.
Иначе е напълно нормално 7-месечно да отказва пюре и за известен период да иска само АМ. В такива моменти предлагах АМ.
Благодаря! Ще предлагам мляко, ако не иска пюрето.  Hug

# 368
  • София

Не е точно така.  :peace
Ако се намачка единствено с преса, консистенцията не е достатъчно фина-особено за началото на захранването.
Аз намачквах картофа и след това го пасирах с повече кърма/АМ, за да го хомогенизирам-никога не ми е ставало лепкаво пюрето.

# 369
За разнообразие на бебка, мисля да и предложа макарони!? Гледах такива на Плазмон, вие какво ще кажете, мога ли да дам и кога е подходящо? Сутрин е свикнала с АМ, не иска друго,  а пък на обед давам пюре!

# 370
Момичета здравейте ,кажете какво е менюто на бебетата ви за деня?Мисля да не го записвам на кухня и незнам какво да му давам да яде нещо не се кефи на моите манджи а пък пюрета да яде още не е ли вече големичък?

# 371
  • Видин
Е как ще да е големичък за пюрета?! На 10 месеца какво искаш да яде? Пържолки ли  Mr. Green
Аз зеленчуковите пюрета сама ги приготвям. Купувам само и единствено месни пюрета и каши.

# 372
Момичета здравейте ,кажете какво е менюто на бебетата ви за деня?Мисля да не го записвам на кухня и незнам какво да му давам да яде нещо не се кефи на моите манджи а пък пюрета да яде още не е ли вече големичък?

защо да е голям за пюрета, щом му харесват?

# 373
Криско си хапваше пюретата почти до 3г  Simple Smile
И на мен ми ставаше картофа на лепило с пасиране, всякак опитвах, но все лепкаше ужасно и не се котираше, разбира се  Tired Може би нещо не съм правила както трябва или има значение сорта картофи  Thinking

# 374
И аз нещо не успявах с картофеното пюре Embarassed Все лепкаше ooooh!. Предпочитах готовите, вместо само да се ядосвам Peace
Иначе малката я записах на детска кухня на 10м., но си похапваше и по някое пюре до към 1г 2м (тогава тръгна на ясла и навиците на хранене се промениха). А на 1г и 6м отказа и плодовите и кашите.

Общи условия

Активация на акаунт