БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 607
  • 789
  •   1
Отговори
# 525
Домата е по-добре обаче градинския.Тези в момента на пазара са парникови все още.Скоро ще има и от другите.Можеш да ги изчакаш ако желаеш.

# 526
Raffaella Sanzio, Galina* благодаря. И аз да се доуто4ня, 4е имам предвид с домат от готовите пюрета /на Хип/.Дале4 съм от мисълта да давам от нитратните домати, още по-малко пресен. Hug

# 527
Здравейте, когато давам риба може ли да давам на детето си кисело мляко или йогурт за вечеря? Благодаря за отговорите, предварително......

# 528
  • София
Имаш предвид-рибата на обяд, а млякото-за вечеря, предполагам.
Може.

# 529
.Дале4 съм от мисълта да давам от нитратните домати, още по-малко пресен. Hug
Е,като си излезнат и нашите сезонни домати не пречи и от тях да даваш.Дори и да сготвиш нещо на детето.Домат узрял на слънце не може да се сравни с парников.

За рибата,може да получиш много различни мнения Wink.Аз лично давам риба и мляко.Единствено консерва не комбинирам с мляко,но тях пък така или иначе не ги давам на малкото.
Никога децата ми не са правили реакция от риба в пюре или прясно сготвена и мляко.

# 530
  • София
Риба и мляко - една стара тема по въпроса.  Peace

# 531
Здравейте.Реших да захранвам с Гербер-зеленчуково пюре, а по-нататък и плодово и искам да попитам колко трае пюрето в хладилника, например, ако е отворено сега, колко може да е трае - 48 часа ли, нищо не пише като срок на годност.
Реших да давам Гербер, на Ганчев просто не виждам смисъл, за 20-30 стотинки повече, по-добре да яде нещо хубаво.Приятен ден Hug

# 532
Здравейте.Реших да захранвам с Гербер-зеленчуково пюре, а по-нататък и плодово и искам да попитам колко трае пюрето в хладилника, например, ако е отворено сега, колко може да е трае - 48 часа ли, нищо не пише като срок на годност.
Реших да давам Гербер, на Ганчев просто не виждам смисъл, за 20-30 стотинки повече, по-добре да яде нещо хубаво.Приятен ден Hug

На всяко пюре си пише колко време е годно, след като се отвори. Може би не си го видяла Grinning.
Обикновено срокът е 48 часа, като трябва да се съхранява в хладилника Peace

# 533
Galina*  благодаря .Да като си излязат нашите домати ще си му давам от тях, тъкмо и ще е по-голям, около годинката.Ня бах сигурна домата след 8 или 10 месец се дава. Hug

# 534
благодаря за отговорите

# 535

Освен това, когато отвориш пюрето трябва да отсипеш в отделен съд и остатъкът да съхраниш в хладилника в рамките на 48 часа. Давала ли си от бурканчето остатъка го изхвърляш/изяждаш.

# 536
Raffaella Sanzio, Galina* благодаря. И аз да се доуто4ня, 4е имам предвид с домат от готовите пюрета /на Хип/.Дале4 съм от мисълта да давам от нитратните домати, още по-малко пресен. Hug
С кое пюре на Хип мислиш да въведеш домата? Аз гледах едно-Нежни зеленчуци или Различни зеленчуци беше, но сигурно доматите вътре са малко - надявам се да стават за въвеждане на домата.

# 537
имам предвид с домат от готовите пюрета /на Хип/.Дале4 съм от мисълта да давам от нитратните домати, още по-малко пресен. Hug

Червените зеленчуци почти не хващат нитрати. И домашно пюре е в пъти по-добро от купено  Peace

# 538
Има пюре на ХИП - Пилешко с картофи и домати, много добро.
Аз въведох доматите с него, но вече давам пресни.

# 539
имам предвид с домат от готовите пюрета /на Хип/.Дале4 съм от мисълта да давам от нитратните домати, още по-малко пресен. Hug

Червените зеленчуци почти не хващат нитрати. И домашно пюре е в пъти по-добро от купено  Peace
Блонди,вярно е,че доматите и чушките много по-малко хващат нитрати,но...Много зависи и от това доколко се прекалява с отровите.Тук от известно време доста се говори за вредните домати от Турция..http://www.zdravnitza.com/a/nav/news/s/s/news_id/962e56a8a0b0420d87272a682bfd1e53
а също и понякога предизвикват изкуствено узряване което също е вредно  http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=2326& … =3&id=0000706
Та затова си е най-сигурно сезонното за бебе Wink

Общи условия

Активация на акаунт