БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 585
  • 789
  •   1
Отговори
# 510
В Метро има ли пюрета на Сънвал?
Не, и никога не е имало.
Асортиментът на Хипп е доста ограничен, но пък от Ганчев преливат рафтовете.

# 511
И аз да се включа с въпросче  Simple Smile Мога ли да давам напр. пилешка супа + зеленчуково пюре, а на следващия ден зеленчуков бульон+месно пюре?

То такива са и препоръките, когато пюрето е зеленчуково бульона/супата да са месни и обратното.

# 512
И аз да се включа с няколко въпроса:
1. Относно бульоните и пюретата - значи ли, че на едно хранене първо трябва да и давам супа и после пюре като основно  newsm78
2. Тези дни мисля да въведа сиренце и за целта разбрах, че е хубаво да започнем с извара. Та мога ли да ползвам суроватъчна извара (каквато се предлага в магазините) или да търся пюре с извара (ще съм благодарна ако ми предложите).
3. Когато започна да давам попара какъв сухар използвате - този беличкия или ръжения

# 513
1. Относно бульоните и пюретата - значи ли, че на едно хранене първо трябва да и давам супа и после пюре като основно  newsm78
2. Тези дни мисля да въведа сиренце и за целта разбрах, че е хубаво да започнем с извара. Та мога ли да ползвам суроватъчна извара (каквато се предлага в магазините) или да търся пюре с извара (ще съм благодарна ако ми предложите).
3. Когато започна да давам попара какъв сухар използвате - този беличкия или ръжения

1. Супа не съм давала. Да пълня на бебе или малко дете стомахчето с вода основно не виждам смисъл. Ако даваш супа - даваш я със сухар евентуално. Първо супа и после пюре  Stop
2. Кой казва, че трябва да започнеш с извара?  newsm78 Няма такова нещо  Peace  Давай си сирене, но все пак - нека да е около годинката, не бързай  Peace
3. Ръжен.

# 514
И аз да се включа с няколко въпроса:

според косе    босе супата може да е основно ако има сухар,ако няма се дава малко количество преди пюрето

не е задължително да въведеш първо извара-аз я оставих за 9мес,а сиренето дадох на 8 и пол.не мисля изобщо да ползвам изварата от магазините,защото качеството е много...подозрително.взела съм готово пюре с извара-хип имат,но в тях има и мляко,на гербер са чисти  Peace реших първо сирене,за да го давам за закуска с масло и ядки

за сухарите ползваш каквото е въведено(пшеница,ръж...)

я да ви попитам точно за тоя дует на хип-пише че има мляко,какво е това мляко-прясно,сухо,адаптирано??на бурканчето не е уточнено и кога се вкл.в менюто таккива продукти с мляко,при положение че от млечните съм въвела масло и сирене(а с тоя дует мисля да вкарам извара)но ме притеснява млякото  Rolling Eyes

# 515
Дуeтите след 8м са ок  Peace

# 516
я да ви попитам точно за тоя дует на хип-пише че има мляко,какво е това мляко-прясно,сухо,адаптирано??на бурканчето не е уточнено и кога се вкл.в менюто таккива продукти с мляко,при положение че от млечните съм въвела масло и сирене(а с тоя дует мисля да вкарам извара)но ме притеснява млякото  Rolling Eyes

В пюре, няма как млякото да е адаптирано /нали знаете, че всичко което е приготвено с АМ, трябва да се изяде най-много до час/, сигурно е сухо.
Иначе както е казала Блонди, няма проблем да се дават след 8-мия месец.

# 517
не може да е прясно или кисело нали, от това сепритеснявах, още не  съм давала нищо и със сухо, но може би ще почна

# 518
След като си въвела сирене и масло, без никакъв проблем можеш да даваш от дуетите на Хипп, както и бебешки йогурт - Хумана, Нестле Алете.
Не виждам какво те притеснява?

# 519
Ако си въвела глутен може. Юфка, варена със масло и сирене (ако са въведени) е много вкусно.

Мерси за отговора   bouquet

# 520
ами нали всяко млечно се въвежда отделно, та тогава как ще дам йогурт, след като това си е кисело мл.,а него не съм въвела?и не з наех, че щом съм дала сирене и масло и може безпроблем млечни каши и пюрета.

# 521
  • Sofia
Здравейте   bouquet

Ние след една седмица ставаме на 9 месеца и имам чувството,че изостваме със захранването...
От толкова много информация и изчетено в менюто ни са включени зеленчукови и плодови пюрета (без захар,глутен,сол...),оризовата каша и от месец и месните пюрета през ден.Като погледна етикетите на всички пише 4 месеца и не знам дали не лищавам малкия от важни за него хранителни вещества  newsm78 Кърмим се 2 пъти на ден и дохранвам с АМ,тъй като растем доста по-големи за възрастта си (10.700кг.е, при тегло при раждането 2.800кг.).
Глутен,млечен протеин,масло,сирене....дали вече не е време да ги въведа и как се процедира с тях ?

Предварително благодаря  Hug

# 522
  • София
Аз бих започнала с глутена. Долната граница за въвеждането му е навършени 6м. Косе Босе беше обяснявала преди време, че късното му въвеждане крие рискове.
Долната граница за въвеждането на масло и сирене е 8м., така че след глутена може да въведеш и тях.
Захранвай бавно и постепенно-както с всяка нова храна.

# 523
Здравейте. Според вас ,дли мога ве4е да въведа домата,или да из4акам още малко?По4ти на 9 месеца сме.

# 524
Може, след 8 месеца се въвежда.

Да се допълня обаче, домат след 8 месеца, но обработен, за суров трябва да изчакате да навърши 12 месеца.

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 10:57 от Raffaella Sanzio

Общи условия

Активация на акаунт