БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 547
  • 789
  •   1
Отговори
# 720
колко пъти на седмица трябва да яде месо 11 месечно бебе?Моята педи ми каза че трябвало всеки ден само веднъж постно  Rolling Eyes newsm78
Месо се дава през ден, а на другия ден жълтък  Hug

# 721
Аз месо давах всеки ден, жълтък не, не се хареса, предложих след годинката. Ако даваш жълтък, тогава както Аси ти е казала  Peace

# 722
Благодаря за бързия отговор  Hug А може ли да слагам масло в зеленчуково пюре или е мнго малък още? И още един въпрос  Blush - мога ли да овкусявам с една -две капки лимон?

Аз пък масло слагах.На върха на ножа.За лимон не знам.

# 723
  • София
Аз също давах месо всеки ден. Жълтък давах по-рядко.

# 724
Аз месо давах всеки ден, жълтък не, не се хареса, предложих след годинката. Ако даваш жълтък, тогава както Аси ти е казала  Peace
Да, ако не ядете жълтък...давай си само местно,ина4е си ги редувай.Не е проблем и всеки ден да месце  Hug

# 725
Благодаря  bouquet

# 726
  • София
Да питам и аз. Когато давате ябълка белите ли кората?
Синът ми обича ябълки, но ако му я дам с кората, започва да предъвква и накрая плюе обелката в ръката ми.
Днес им давах ябълка. Обелих за дребния и казвам на щерката "обелените са за него, другите за теб" Simple Smile

# 727
Когато давате ябълка белите ли кората?
Абсолютно винаги.
Купувам ябълки, защото няма откъде да намеря домашни.
Кората винаги е обработвана с някакви химикали или парафин и просто е задължително плода да се обели.

# 728
  • София
Винаги беля ябълките-и за Иво, и за нас.
Освен ако не съм ги откъснала от дървото в градината на баща ми, но това е изключение.  Simple Smile

# 729
Здравейте,

относно захранването-къде мога да намеря схема, по която да се ръководя? Не ми е много ясно каква е системата за даване на пюрета, сокове и др. хранички и какво трябва да получават децата на хранене. Благодаря.

# 730
Мами, кажете как да го накарам да преглътне жълтъка. От около една седмица се мъча да го въведа, но най-много 2 пъти да го е изял. Докторката ни каза по половин жълтък през ден в зеленчуковото пюре, но аз му давам по малко и от четвъртинка. Слагам му го все в любимите му пюрета но за жалост още от първата лъжичка го усеща и после дори и без жълтъка не иска да си дояде пюрето ooooh!

# 731
Мами, кажете как да го накарам да преглътне жълтъка.
Никак.
Не го насилвай, опитай пак след седмица-две.
Забелязала съм, че много бебета не харесват жълтък, включая и моя син.
Яйца прояде чак на около 2 години.

# 732
  • София
И аз съм на мнение да не насилваш детето. Починете малко от жълтъка и след време пак пробвайте. Опитай се да го "размиеш" в пюрето.
И на мен понякога когато ям яйце жълтъка ми е малко "труден" за преглъщане Simple Smile

# 733
Ивка, не го насилвай. Моят никога не го прие, както и досега. Не е проблем  Peace

Рената, ето доста информация по твоя въпрос  Hug

# 734
Мами, кажете как да го накарам да преглътне жълтъка. От около една седмица се мъча да го въведа, но най-много 2 пъти да го е изял. Докторката ни каза по половин жълтък през ден в зеленчуковото пюре, но аз му давам по малко и от четвъртинка. Слагам му го все в любимите му пюрета но за жалост още от първата лъжичка го усеща и после дори и без жълтъка не иска да си дояде пюрето ooooh!

Моят също го отказа.И аз като теб правех.Не го насилвай ако не иска.Аз се отказах и ще пробвам чак след годинка.

Общи условия

Активация на акаунт