БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 559
  • 789
  •   1
Отговори
# 735
Имам спешен въпрос - кога може да се дава компот на бебе и дали в компота може да има захар?
Също от какви плодове може да се дава компот?

Сега е сезона на много плодове и ми се иска да направим компоти, които след време да пасирам и давам, да правя кисели от тях или дори само сока на компота да давам.

Дайте съвет.

# 736
Може да направите компот от кайсии,праскови, но не бива да се слага много захар.Нека по опитнити кажат,защото аз компот не давам.Имам приятелки които дават на бебетата си.

# 737
Няма нужда да добавяш изобщо захар, защото плодовете съдържат достатъчно. Сваряваш плодовете с малко вода (ябълки, круши кайсии, банани може и други, но зависи от възрастта на бебето) Можеш да му даваш от много малко от самото първо захранване, защото дори сварените плодове са по-лесно смилаеми за бебето. 
Само за да ги съхряваш по-дълго време и да не вариш всеки ден можеш да ги замразиш в малки бурканчета

# 738
А нали може да се стерилизират с варене  както се правят компоти.

И аз си мисля, че би трябвало да може. Нали плодовите пюрета, които се продават са със сварени плодове вътре.

По тази логика мога да правя от компот без захар плодове пюре като пасирам плодовете.

# 739
Да можеш да ги стерилизираш предполагам като обикновенните компоти, но най-практично е да имаш бурканчета от около 130-200гр които се затварят добре ( т.е. херметически като  големите буркани за компоти или нещо подобно) за да могат да се съхраняват по-дълго време.

# 740
имам въпрос към мамите с опит, бебка е захранена със зеленчукови пюрета (на 7 навършени месеца е), като изяжда около 120-130 грама и след това изпива 80-90 мл АМ. Започнах от вчера да давам месно пюре, но бебка си е свикнала с млякото и плаче докато не и дам шишето. Има ли опасност да се смесва месното пюре с млякото? Моля за отговор

# 741
  • София
имам въпрос към мамите с опит, бебка е захранена със зеленчукови пюрета (на 7 навършени месеца е), като изяжда около 120-130 грама и след това изпива 80-90 мл АМ. Започнах от вчера да давам месно пюре, но бебка си е свикнала с млякото и плаче докато не и дам шишето. Има ли опасност да се смесва месното пюре с млякото? Моля за отговор

Каква опасност?
Единствено да не я прехраниш и да и стане тежко на стомаха.
Принципно би трябвало да заместиш изцяло АМ с месно пюре, когато изяжда цяла порция.

# 742
  • София
brumbaronka, аз винаги дохранвах с АМ. Но варирах в количеството на млякото, т.е. зависи колко грама от пюрето е изяло детето.

# 743
Благодаря ви за отговорите.  Hug

# 744
здравейте пак Hug
днес купих каша на нестле - оризова, знам че с каша се замества хранене и следобед му дадох 4-5 лъжички и след това да си дояде с кисела.
та въпроса ми е кое хранене да заместя - обедното, което е със зеленчуково пюре
или следобедното - кисел

# 745
Колко е голямо бебето?
И след като яде кисел,каша не е опитвало досега?Тепърва ли захранваш с нея?
Обедното хранене си е добре да е зеленчуково пюре.Него не го пипай.
А мляко след хранене даваш ли?

# 746
  • София
Обикновено  каша или кисел се дават за следобедно хранене. Пюрето е за обяд.

# 747
та въпроса ми е кое хранене да заместя - обедното, което е със зеленчуково пюре
или следобедното - кисел

Определено кисела  Peace

# 748
Колко е голямо бебето?
И след като яде кисел,каша не е опитвало досега?Тепърва ли захранваш с нея?
Обедното хранене си е добре да е зеленчуково пюре.Него не го пипай.
А мляко след хранене даваш ли?
след десетина дена става на 6 месеца, по съвет на  лекарката започнахме с кисела, каза че е по - лек от кашата
мляко не давам след ядене, той си изяжда едно бурканче пюре - хип (домашните не ми ги яде) и му стига, а в кисела слагам 1 лъжичка АМ - обожава го тоя кисел а количеството което ми се получава всеки път е точно 1 бурканче Laughing и май му стига и той. не знам защо трябва да давам после  и АМ newsm78

# 749
.... защо трябва да давам после  и АМ newsm78

Защото на тази възраст всяко хранене е добре да е първо млечно, и после всичко останало Peace.

Общи условия

Активация на акаунт