"Мисия Лондон"

• 18 404
  • 158
  •   1
Отговори
Когато властната съпруга на българския президент Деворина Селянска (Ернестина Шинова) решава да даде високопоставен прием в Лондон, новоназначеният с протекциите й посланик Варадин Димитров (Юлиан Вергов) получава една-единствена задача – да уреди присъствието на Нейно Величество Елизабет II.

В Лондон Варадин се оказва обграден от безумна плеяда колоритни персонажи, между които готвачът на посолството Коста Баничаров (Любомир Нейков), актьорът-далавераджия Чаво Толоманов (Георги Стайков), огненият дизайнер (Коцето Калки), руски мафиоти, красиви жени – наемни убийци, детективи от Скотланд Ярд и не на последно място – красивата студентка-стриптизьорка Катя (Ана Пападопулу), която чисти кабинета на посланика, но всъщност работи като принцеса.

Докато се опитва да обуздае пълната анархия, царяща в посолството, Варадин вижда уникален шанс да изпълни поставената му невъзможна мисия, когато на изискан прием получава от лорд Дийн Карвър (Дейвид Колингс) визитка на агенция с контакти сред най-елитните кръгове на британското общество. Това, което посланикът не знае е, че “агенцията” всъщност предоставя услугите на двойници, които изпълняват фантазии от по-интимно естество и че зад чаровния и обаятелен образ на нейния собственик Робърт Зиблинг (Алън Форд) се крие изпечен комбинатор.

С наближаването на знаменития прием, Варадин започва да открива, че в абсурдния свят, в който се намира, колкото повече нещо се оплесква, толкова повече си идва на мястото. Принуден да играе опасна игра, посланикът се впуска в невероятно приключение, което кулминира в безумно смешен химн на човешката глупост и суета.

Във филма участват още Орлин Горанов (президентът), Томас Арана (Томас Мънроу), Славчо Пеев (консул Мавродиев), Розмари Лийч (мис Кънингам), Джонатан Райланд (Дейл Ръдърфорд), Ралф Браун (детектив Колауей). Режисьор е Димитър Митовски. Филмът е по сценарий на Алек Попов, Деляна Манева и Димитър Митовски. Продуценти са Димитър Митовски и Иван Дойков.

Някой беше ли днес на премиерата? Разкажете за филма Simple Smile

потърсих, но не намерих друга тема.

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 00:13 от Whatever

# 1
  • София
И аз чакам коментари. Само, че искам да попитам филма с каква продължителност е, че като гледам програмата на кината го дават през половин час newsm78

# 2
Вероятно са в различни зали прожекциите, едва ли е половин час филма  Simple Smile

# 3
аз гледах филма вчера не е нищо особено
2 часа е

# 4
  • София
Филма в програмата е обявен 104 минути.
Днес го гледахме и лично за мен това е най-добре направеният
български филм от много време. Залата беше пълна и хората масово се смееха, а
на излизане по стълбите повтаряха реплики от филма.
Дано по често да се случва, да има пълни салони на бълг.филми.

# 5
Днес гледах филмът (:
Макар да има на всеки час за прожекция по две зали - всичко беше пълно!
Филмът е направен с много чувство за хумор, без особено излишно преиграване и т.н.
Струва ми се, че се нарежда сред едни от най-хубавите филми на новото българско кино или просто е различен (:
Важно е, че пълни залите и хората си тръгват усмихнати Grinning
А кой е измислил името на главния герой не знам Joy ама е жестоко hahaha

Някой знае ли как се казва актьорът, който играе шофьорът на Катя(Анна Пападопулу)?

# 6
Sad. Повече коментари има за Биг Брадър и турски сериали. Вчера опитахме да се вредим, но всичко беше заето имаше билети само за късни прожекции. Дано наистина филмът е сполучлив.

# 7
  • В светлината на слънцето
Ето какво писах за филма още в понеделник, но в друга тема. Единственото, което бих допълнила е, че с най-голямо удоволствие ще го гледам още веднъж. Peace

Цитат
Преди малко гледах "Мисия Лондон". Много, много горещо препоръчвам!   Peace Много пипнат режисьорски филм, свежо актьорско участие и литературна основа - едноименният роман на Алек Попов, какво повече да желае човек. Невероятно смешен, но за жалост положението е тъжно. Гледайте, няма да съжалявате.  Peace

# 8
  • при Arctic Monkeys
каква е ролята на тези цигари Кинг, които показват постоянно в рекламата? спонсори са на продукцията ли?

# 9
  • В светлината на слънцето
каква е ролята на тези цигари Кинг, които показват постоянно в рекламата? спонсори са на продукцията ли?

Цигари Кинг и Мерилин, както и ракия Пещера, са все бизнес на винпром Пещера, които в момента правят много мащабна рекламна кампания. Съвсем регламентирана, разбира се. Много вероятно да са сред спонсорите във филма (не съм заглеждала финалните надписи честно казано), защото и там присъстват. Както и KFC между другото. В което няма нищо лошо, разбира се. По-добре да влагат пари и в нещо смислено, а не само в долнопробни певачки. Thinking

# 10
  • Варна
Много добре направен български филм. Всъщност, единственият бг филм, който ми харесва. Актьорите играят естествено, без преиграване, така характерно за родния ни кинематограф. Сценарият е  Joy Има някои много свежи момента.
Препоръчвам.
П.С. Иска ми се да има повече филми, подобни на този. Няма да получи Оскар Simple Smile, но си е истински напредък.

# 11
И аз искам да гледам филма. Нямаше свободни места за прожекциите през уикенда за съжаление Tired
Дано следващата седмица интереса е намалял, за да се вредим и ние с билети  Peace
Така не съм чакала да гледам български филм никога през живота си. Надявам се да не е първият и последния път.

# 12
аз гледах филма вчера не е нищо особено
2 часа е

Първото такова мнение, на което попадам, досега все хубави коментари съм чела, но мнения - различни има, да.

Иначе много ми се гледа, но в Бургас няма прожекция тази седмица. Звъннах да питам по телефона и още докато кажа "мисия..." и ме прекъснаха с "не знаем кога, не знаем кога". Явно интересът е голям и постоянно ги питат!

# 13
Гледах филмът или гледах филма? Sick

# 14
чакаме го с нетърпение в замундатата да го качат

Общи условия

Активация на акаунт