Черен списък - гр.София

• 1 102 976
  • 3 089
  •   1
Отговори
# 1 020
  • Sf
Д-р Мустакова, педиатър в 3-та поликниника - некомпетентна, но с много високо самочувствие. Прави погрешни диагнози и изписва ненужни лекарства. Уважавах я много в началото, но последните месеци толкова ме разочарова - чак се чудя на добрата й репутация  Thinking

Днес случайно попаднах на преглед при въпросната Тинтява Мустакова - тя замества нашата докторка в болница Вита. Е, второ такова чудо няма! Нелюбезна, високомерна, просто крайно неприятна. За втори път няма да стъпя при нея!  Naughty

Кой я е поканил в частна болница не знам, ама с такива лекари, нищо чудно и да фалират скоро.

# 1 021
Д-р Мустакова, педиатър в 3-та поликниника - некомпетентна, но с много високо самочувствие. Прави погрешни диагнози и изписва ненужни лекарства. Уважавах я много в началото, но последните месеци толкова ме разочарова - чак се чудя на добрата й репутация  Thinking

Днес случайно попаднах на преглед при въпросната Тинтява Мустакова - тя замества нашата докторка в болница Вита. Е, второ такова чудо няма! Нелюбезна, високомерна, просто крайно неприятна. За втори път няма да стъпя при нея!  Naughty

Кой я е поканил в частна болница не знам, ама с такива лекари, нищо чудно и да фалират скоро.

От тази "лекарка" надалече, имам много болезнен спомен от нея. Голямата ми дъщеря беше на около годинка - годинка и месец. Имаше температура 39 градуса, а тази патка не дойде в продължение на 3 часа. Поликлиниката е на 50 метра, точно 2 пресечки. Обаждахме се през 15 минути, тя все идваше, накрая бебето получи гърч от високата температура. Тогава бяха други времена (1996 г.) и нямаше алтернатива, седиш и чакаш многоуважаемата "лекарка" да дойде. Когато дойде точно в момента на втория гърч, ни направи на парцал, как не сме овладели температурата. А вярвайте ми там бяха баба ми и майка ми отгледали общо 7 деца. Всичко бяхме опитали. После в продължение на една година давахме силни опиати - фенобарбитал и дaизепам, щом малката вдигнеше температура над 38 градуса.
Сега все още личната лекарка на вече порасналата ми дете е там в тази поликлиника, но е друга. Обаче ако ми се наложи да посещавам лекарката и разбера, че Мустакова замества личната докторка, направо отивам на частен прием при друг, добре че сега я има тази опция.

# 1 022
Д-р Стоянов от Майчин дом. Отидох при него още при появата на първите симптоми на бременност. Той откри оплодената яйцеклетка, но все не искаше да констатира бременност, защото имах кръвотечение подобно на цикъл. Всички знаят, че това не е нормално и безопасно състояние, а той реши да  чакаме (ама какво?сигурно да падне тавана на лятното кино). И така си чакахме цели три месеца и всеки път той се опитваше да ме убеди да пия Прогестерон. Оказа се, че кръвотечението е било резултат от високите нива на Пролактина, но кой да се сети  Thinking, нали чакахме  #2gunfire #2gunfire #2gunfire. Е вече не съм бременна, но той можеше да спаси моето бебче   doctor. Единственото хубаво е, че не пих скапания Прогестерон, защото тогава всичките ми хормони щяха да полудеят.
Ако имате някакви проблеми с бременността не ходете при него! newsm26

Последна редакция: нд, 10 авг 2008, 21:26 от elitsa_es

# 1 023
Д-р Стоянов от Майчин дом. ......

И аз ходих при него,бях с проблемна бременност,ама само за болнични ходех там,иначе -частно! Rolling EyesВсеки месец си плащах,а той само ми плямпаше глупости. Close
Съжалявам,че при теб е станало така. Sad  Hug

# 1 024
Д-р Стоянов от Майчин дом. Отидох при него още при появата на първите симптоми на бременност. Той откри оплодената яйцеклетка, но все не искаше да констатира бременност, защото имах кръвотечение подобно на цикъл. Всички знаят, че това не е нормално и безопасно състояние, а той реши да  чакаме (ама какво?сигурно да падне тавана на лятното кино). И така си чакахме цели три месеца и всеки път той се опитваше да ме убеди да пия Прогестерон. Оказа се, че кръвотечението е било резултат от високите нива на Пролактина, но кой да се сети  Thinking, нали чакахме  #2gunfire #2gunfire #2gunfire. Е вече не съм бременна, но той можеше да спаси моето бебче   doctor. Единственото хубаво е, че не пих скапания Прогестерон, защото тогава всичките ми хормони щяха да полудеят.
Ако имате някакви проблеми с бременността не ходете при него! newsm26

Не защитавам лекаря, обаче за задържане първата крачка е прогестерон под формата на Утрогестан или Дуфастон. Прогестерона може /в повечето случаи/ да намали нивото на пролактина, ако не знаеш. Бромокриптин или друг препарат , който пониважава пролактина не се препоръчват в първия триместър, освен ако няма абсолютно доказана причина за приема им, поради риск за увреждане на плода.
Изследван пролактин след спонтанен аборт задължително е по-висок от нормалното. Дължи се доколкото си спомням на гонадо тропините.

# 1 025
Щом казваш.... Сегашният ми лекар твърди друго, но факт е, че повече не вярвам на Стоянов. Направи ми впечатление, че на всичките прегледи беше внимателен(което по принцип е търсено качество), но това е именно защото не е бил сигурен в случващото се с мен. Но той си е специалист по миоми все пак - логично е да "се чуди" какво става. Както и да е. Бях сигурна, че ще има и други хора, които пък са доволни от него. Но мнението си е мое и никой не е длъжен да му вярва, ако не иска. Просто споделих горчивия си опит.  smile3518

Последна редакция: пн, 11 авг 2008, 08:03 от elitsa_es

# 1 026
  #2gunfire Парлапанова-втора градска-София
освен, че нищо не разбира и въобще не идва на работа
страшно съжалявам, че се записах при нея на консултация, сега не знам къде да се местя и за кога
редовно си кибичим бременни пред кабинета й, и след половин - един час разбираме, че се била обадила, че няма да идва /включително и днес/
е така просто си решила да не идва, не че е отпуска или нещо подобно
на всичкото отгоре не се беше уговорила с никой да я замества, което значи, че вдруги ден пак трябва да се разкарваме до там и пак не се знае какво ще ни се случи
преди няколко месеца ме накара да си платя влагалищния секрет-после в лабораторията ми казаха, че здравната каса го поема
после ми беше нисък хемоглобина и тя не можа да вземе решение дали да започна желязо да приемам или не  Shocked
питам я дали да започвам тардиферон /защото това желязо ми беше познато/ а тя ми мъца  Shocked и ми вика, както съм си решала  Shocked
добре, че на феталната морфология един специалист от майчин дом като ми чу хемоглобина колко ми е нисък ми изписа малтофер-това било най-добрия медикамент за моя случай
друг пример: излязоха ми еритроцити завишени в урината, питах я дали да пия нещо, тя каза не
оказа се, че съм си била за "пиене"-същия фетален морфологист ми изписа роватинекс /или нещо подобно беше/ като ми видя изследването
сега като за капак разбирам, че без спин и васерман нямало да ме вземат никъде да раждам, и то го разбирам от форумите, а не от нея, до сега не ми е пускала такива изследвания пък от първата бременност съм позабравила какво трябваше, беше отдавна
изобщо нямам думи, не се лъжете да ходите при нея
пропуснах да кажа, че от ултразвук и видеозон нищо не отбира, ама грам, няколко пъти ме е гледала и всеки път викаше еди кой си колега, защото не може да си пусне апаратите а и нищо не й е ясно  Sick Sick

# 1 027
Щом казваш.... Сегашният ми лекар твърди друго, но факт е, че повече не вярвам на Стоянов. Направи ми впечатление, че на всичките прегледи беше внимателен(което по принцип е търсено качество), но това е именно защото не е бил сигурен в случващото се с мен. Но той си е специалист по миоми все пак - логично е да "се чуди" какво става. Както и да е. Бях сигурна, че ще има и други хора, които пък са доволни от него. Но мнението си е мое и никой не е длъжен да му вярва, ако не иска. Просто споделих горчивия си опит.  smile3518

Виж, не съм пациентка на Стоянов, нито пък искам да го защитавам.
Предишния си пост на пролактина и прогестерона написах, защото май и новия ти лекар не е много в час и желаех да те накарам да се замислиш малко. Да се твърди че причина за спонтанен аборт е пролактин е ... неам думи. Обикновено при такава ситуация жената или не може да забременее, или губи плода в много ранна бременост - 6-8 г.с.
А що се касае до Дуфастона, пила съм го целия първи триместър /както и 98% от жените забременели в инвитро клиники/ пък хормоните ми не се объркаха тотално - то и няма какво да се обърка защото по време на бременост овулация няма, оттам нивата на ЛХ и ФСХ си остават константни, а най- важния показател е прогестерона и донякъде естрадиола.

# 1 028
Да, в България (или по-точно казано в Абсурдистан)  всеки разбира от медицина  newsm78.
 Пак повтарям - мнението си е мое и никого не задължавам с него!!!!! Вече съм се замислила и съм открила и истинския лекар, който не се чуди какво се случва с пациентите, ами действа и прави всичко необходимо за тях.
А ти случайно да си чувала, че от Прогестерона се прави и спонтанен аборт? Имам няколко приятелки, изгубили бебчетата си именно заради този насилствено вкаран хормон и накрая лежали в болница, заради кръвоизливите, получени от помятането. А знаеш ли, че не се дава просто така на всички бременни, а трябва много добре да е обмислено това лечение (което при мен не беше така!!!)?
Ако д-р Стоянов беше толкова сигурен, защо не ми назначи изследвания (каквито и да е), ами реши да чака? Защо ми измънка за този Прогестерон  (като и за него викаше : "абе дали да го пиеш???"), за да види "дали ще оцелее оплодената яйцеклетка"(цитирани са неговите думи), а не за да я спаси?! Защо ме викаше всяка седмица на преглед и нищо ново не ми казваше, а все искаше да чакаме и  се чудеше (и тюхкаше) какво да предприеме? 
Сигурно ще кажеш - защо не отиде при друг. Е да - ходих, но срещнах само  безхаберие и алчност (този път няма да цитирам имена) от лекари, които ме преглеждаха за 2-3 мин. Убедена съм, че има и добри лекари, но за жалост аз нямах щастието да попадна на такива (от къде да знам кой какъв е!). Не съм хваната от улицата, но, когато лекарите не искат да ти помогнат и цялата си заплата да им дадеш е все тая... Не зависи от парите, ами от желанието им да работят за хората.
 Не може да се говори обобщено за проблемите по време на бременност на всички различни случаи (защото  не беше толкова просто, колкото звучи), както и не е приятно да се изказва мнение за човек, който изобщо не познаваш. Спирам да пиша по този въпрос, защото е лесно да си отстрани (само читател) и да си казваш мнението.

Последна редакция: вт, 12 авг 2008, 13:56 от elitsa_es

# 1 029
  • София
д-р Анита Вълчанова от бившата "Тина Киркова". По меркантилен човек не съм срещала. За пари е готова на всичко, да те изкара болна, да изложи бебенцето на риск....

# 1 030
Да, в България (или по-точно казано в Абсурдистан)  всеки разбира от медицина  newsm78.
Да, мила, научих се да разбирам от медицина - по скоро от гинекология, тъй като попадах по трънливия път на проблемното си забременяване  и на шарлатани като "доктор" Борсилав Кирчев, който ми взе 2000 лева за системи , обясни ми че съм с ранна менопауза  и всички събрани на куп полово предавани болести.
После, попаднах в инвитро клиника, където с лекаря ми обсъждахме нещата.  А след като забременях, продължих да се образовам и обогатявам познанията си по медицина, за да не изпадам в нервни кризи от изказванията на гинеколожката ми по ЗК, че заради повишен ИгГ антитела на токсоплазмоза детето ми щяло да се роди с психични отклонения.

Съжалявам за това, което ти се е случило, не желая да навлизам в повече полемики. Дано си намерила "твоя доктор".

# 1 031
"Доктор"АТАНАС СТАНЕВ от 2-а Градска болница както и ЦЯЛАТА 2-а ГРАДСКА БОЛНИЦА!!!! newsm11 : В началото на годината ,посъветвана от позната реших да му поверя 2та си (неуспешна с негвата помощ)бременност обясних за 1та бременност че ,съм получила внезапно разкритие в 26-27г.с. "ами ще пуснем едни изследвания"ми обсни този простак!Изследванията са за хламидия бяха отрицателни И"ще раждаме по учебник"пак уверения на който разбира от гинекология колкото аз от ядрена физика(НИЩО)2bash:показах му епикризата от 1а път там даже си е описана диагнозата недостатъчност на м.шийка!!!
Резултатите са на лице,синът ми почина роден в нач.на 6месец!

дано никой не пострада повече,ако  сте негова пациентка и прочетете това ви съветвам най-сърдечно да се консултирате със специалист!Не му гласувайте такава отговорност!Мъката е УБИИСТВЕНА и си е само за вас,след това! Cry

успех

# 1 032
Д-р Калева - невролог в МЦ “Детско здраве“ #Cussing out. Сина ми си държеше главичката наведена на страни. Личната лекарка казваше, че нищо му няма, докато накрая сестрата настоя, че има проблем и ни изпратиха в “Детско здраве“. Тогава детето беше на 7 месеца. Калева ни каза да правим някакви масажи, които по-късно се оказа, че са погрешни. Да не говорим, че на контролния преглед му изписа 2 сиропа за кашлица, защото беше болен в момента. /даже се оказа, че сиропите не се произвеждат от години/.  В крайна сметка се оказа, че детето има проблем с окото, а не с вратлето, т.е. д-р Калева беше поставила погрешна диагноза / както и още един невролог, физиотерапевт и очен лекар/

# 1 033
Забравила съм  да добавя "д-р" Ивет Райчева-Майчин дом София (слагам д-р в кавички защото тя за мен не е д-р а убийца!

# 1 034
Искам да добавя доктор Иво Попов  от поликлиниката на Военна болница.НЕ се записвайте да ви е GP!!Тоя ама хабер си няма от нищо и се прави на компетентен във всички области, измисляще си, че имам гинекологичен проблем и ме прегледа, вместо да ме изпрати на истински гинеколог и си  измисли , че ми има нещо, за да дойда пак при него, обаче аз не му повярвах и отидох при моята гинеколожка, която ми каза, че ми няма абсолютно нищо!!!!Да не говориме за глупостите му с хомеопатията и как трябва да се лекувам(обаче и аз не разбрах от какво), обаче трябвало да идвам много често, а и не било евтино!!!!!И да не съм се обличала в черно(през зимата!!!!) и да не съм ходела на високи токчета,абе нямам думи. #Cussing outЗа 6-те (задължителни)  месеца, които бях при него, хиляди пъти се проклех, че съм се записала. #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт