Черен списък - гр.София

• 1 099 156
  • 3 088
  •   1
Отговори
# 2 145
"Д-р" Любомир Дамянов - "Майчин дом"- София - пазете се!!!

# 2 146
  • София
"Д-р" Любомир Дамянов - "Майчин дом"- София - пазете се!!!

Е, давайте малко повече инфо.. от какво точно да се пазим?

# 2 147
Искам да добавя в черния списък д-р Сашка Порязова от филиала на студентска п-ка в Мусагеница. Всеки път като отидем при нея чакаме с часове за да влезем, въпреки че имаме записан час. Другото нещо е, че в 90% от случаите когато сме били болни не е поставяла вярна диагноза и лекува за съвсем друго заболяване, и все се налага да ходим на частен прием при някой педиатър.
Напълно споделям. Чакането с часове пред кабинета й се е превърнало в традиция вече. Ние сме при нея от 2007 година и не беше така. Напоследък са й в повече пациентите или си има други проблеми, но отношението й е много променено...Преди беше отзивчива и разбрана, а сега е разсеяна и заядлива. Чакам м.юни, мислейки си дали това не е масовата ситуация при повечето джипита  newsm78 и кой ли да избера, като всичките са един дол дренки ...

# 2 148
  • при късмета
Здравейте и от мен, от много време чета, но тази тема ме накара да се регистрирам.
Потресаващи историй прочетох тук, ето и моите предложения за черния списък:
Национална кардиологична болница( бивша 3та градска) а конкретните така наречени са две, Радичкова и А.Славейкова.
Детето беше на 1г и 8м. и за първи път започва да повръща през ноща(само два пъти всъщнос но до тогава изобщо не се беше случвало). Аз паникьосана обличам детето и в 2 през ноща с мъжа ми се литваме по спешни кабинети, исул от където ни казаха, че нямат спеш кабинет, пратиха ни във втора градска там имало детско, от където ни казаха, че не ни бил района, от там 3та градска където никога повече няма да стъпя. Ако знаех тогава, че има дежурни по това време, който работят с нашата лекарка, което е моя грешка, но пак казвам, че ни беше за първи път, както и да е това е моя грешна.
Та за това което се случи в болницата.
След 20 мин. звънене ни отвори една сестра на която обяснихме проблема, че детето повърна и искаме някой да го прегледа и да ни каже защо.Влезе тя,ние още навън в 3ч и30м през ноща навън с детето и още толкова чакане да ни благоволи да ни приеме дежурната РАДИЧКОВА #2gunfire. Влязохме обаснихме проблема, тя започна да ни обяснява как не била длъжна да го преглежда и видите ли ние трябва да сме й много задължени. Започна тя да преглежда детето и да ни разпитва, като през цялото време пишеше в някакъв лист, реших, че просто си води прегледа, да ама не, през цялото време е попълвала картон за постъпване в болницата. Свърши прегледа и аз я попитах защо в крайна сметка повръща детето, само на това не беше отговорила от всичките си приказки, а само това исках да знам и евентуално какво да правя. Аз мислех, че ще си ходим вече с въпросние напътствия, а тя ме уби с думите й че оставаме в болницата, беше си измислила ларингит а на гърлото му нямаше нищо. Като я попитах наложително ли е не може ли да даваме нещо за повръщането в къщи каза цитирам:
"КАКТО Е ЗАПОЧНАЛ ДА ПОВРЪЩА , ЩЕ ВДИГНЕ ТЕМПЕРАТУРА, ЩЕ НАПРАВИ ДИЯРИЯ, ЩЕ СЕ ОБЕЗВОДНИ И ДО ДВА ЧАСА ЩЕ МИ ОСТАНЕ В РЪЦЕТЕ"  Crazy
Каза ми да подписвам листа и да влизам да ни настаняват, изпрати мъжа ми за багаж на детето и направление от лекарката за хоспитализация на другата сутрин. След тези думи нямаше как да не влязя ревяща в отделението, мъжа ми се опитваше да ми вкара акъл в главата но кой да го слуша, като тая ПСЕВДО ДОКТОР продължаваше да ми повторя, че щял да ми остане в ръцете.
Настаниха ни включиха му глюкоза, дадоха ми една спринцовка с кафявите капки за нос, 5мл. тайлол(без да има температура) и това беше.
На сутринта мъжа ми отивайки при докторката за направлението, тя му го даде но веднага ми се обади, да ми каже, че изобщо не бяхме за там(забравих да кажа, че го беше видяла детето предния ден, просто тогава не повръщаше) и да го изкарвам срещу подпис, защото той е само с хрема а в инфекциозно отделения с поднолия му имунитет може да излезе по-болен отколкто е влязъл.
На сутринта, вече по-спокойна, нито повърна повече, нито вдигна температура нито диярия направи, решавам че няма да стоя там.
Изписването зависеше от А.Славейкова с която 3 пъти говорих без да ми се представи и ме убеждаваше, че по-добре да сме там 3 дни по клинична пътека, защото, ако не я изпълним ще трябвало да плащаме престоя.
Тъкмо се разправяхме за престоя, детето се обрина от тайлола който му беше даден без нужда в последствие не фигурираше в епикризата.
След всички скандали най-после се измъкнахме, като си платихме престоя с направление останало при тях.
Оказа се, че детето всъщност е повърнало от запушен нос, а ни използваха от болницата за ПАРИТЕ ОТ КАСАТА ПО ПЪТЕКА ЗА СЪЧИНЕНА ДИАГНОЗА. Картона му беше поправян, няколко пъти в графата "диагноза" от ларингит, беше задраскано и написано нещодруго, накрая ни изписаха с диагноза алергиа.Дум нямам за отношението към бебетата и източването на пори от тази болница. Тъкмо се бях хванала с жалби о т.н. и лъснаха по 6тв в "Часът на мама"
Много дълго стана, съжалявам ако съм ви загубила времето
Хубав ден на всички

# 2 149
  • при късмета
Може ли някой да ми каже първото име на Войнова от Тина Киркова, анестезиолог, и за нея ще пиша тук, но по-късно

# 2 150
Здравейте!Вече в черния списък за нашето семейство е д-р Елена Иванова от поликлиника Сана!Първо посещение за новородено - да сме и дали 10лв за такси?!Второ посещение цитирам - "елате утре 17:00-17:30 в кабинета ми.Отиваме на другия ден.Тя въобще не е на работа тогава!Обаждаме се - "ааа не съм ви казала утре ами еди кога си....".Трета издънка - Елате на 25.03.2011 в 8:00 в кабинета ми за имунизация!Отиваме!Бележка на вратата - "Днес д-р Иванова няма да работи?!!??Отидете пред 1-ви кабинет замества ме д-р еди коя си".Тази другата докторка и идея си няма за какво става на въпрос.Обаждаме се...Супер нагло ни се казва от нея че "трябваше да ми се обадите?!!?И аз съм човек?!!?"Това не е реално!Всичко това се случва в рамките на 3 седмици!Пъровото напразно разкарване беше когато Ема бе на 17 дни и си беше студено...Второто пак напразно разкарване - детето на 30 дена.И двата пъти освобождаване от работа...планиране...Незнам колко добра педиатърка е но 100% нещо не е в час с главата тази жена...

# 2 151
лелел ужасна история. Аз искам само да попитам ( не че тук и е мястото , но не знам къде да попитам) за този първи преглед с педиатърката, когато трябва да дойде на домашно посещение след изписването.  dragul_k казваш че е сикала 10 лева за такси. Ако е искала само това пак е ОК. Защото нашата мъжа ми ходи да я вземе от тях и още 40 лв. за самото посещение.

Често срещано ли е това?

# 2 152
пример за две педиатърки, от една и съща б-ца, едната бях уговорила преди раждането да дойде, но в деня на изписването се отказа, та ни прехвърли на другата. Първата каза, че взима 20 лв. на посещение, понеже 'не били регистрирани още бебетата, а втората, като дойде (с мъжа ми с колата), каза, че нищо не дължим!!! Е "нема такава държава"! #Cussing out И за да не е съвсем оф-топик: първата педка се казва д-р Хлебарова, от "Доверие" (какъв парадокс - точно тя НЕ оправда доверието ни и при положение, че имахме твърда уговорка, ни "извози", изписването беше в петък, другата лекарка чак за понед. се съгласи, а дотогава двама млади родители без помощ от баби и т.н. не знам как щяхме да се справим, а ко не беше дошла в петък вечерта една мед. сестра да ни каже какво и как). Хлебарова изтъкна по тел., че не можела да ни "поеме" (поне да беше дошла тогава, на посещение само, пък после да ни поема който ще), понеже щяла да заминава в чужбина (измънка го), а после като ходехме в Доверие, тя си беше там и си преглеждаше. Аман от подли твари! Явно не й се е занимавало с още пациентчета, ама кой й е крив, да не обещава!!!

# 2 153
Здравейте отново,
едва ли сте запомнили думите ми и се надявам да не са ви засегнали много. Но за себе си искам да ви се извиня. Знам, че това не ме оправдава но съм писала в момент на лично доста лошо състояние. Така, че простете ми за думите!!!!!!!!!! Аз самата също съм се възползвала от този списък, ползвайки информация за да се предпазя и се радвам че досега съм успявала. И много съжалявам, че има толкова много хора които не са успели и са страдали от "съвестни и добронамерени специалисти"!!!!!!!!!

# 2 154
д-р Емил Желязков-втара градска

Викаше ме ненужно на прегледи и видеозони всеки месец в частният си кабинет,а не забеляза сърдечна малформация и то доста тежка.Взе ми парите за раждането без да му пука.Бебето ми почина.Това се случи преди 3 години.

При мен се случи подобно недоглеждане. Платих си абонамент в бившата Тина Киркова с избор на д-р Тихомир Гемеджиев да ме проследява. Не видя тежка сърдечна малформация на бебето. Никога не ме посъветва да отида на преглед за ехокардиография, където ще се види проблема. Моята гинеколожка ми каза, че е можел да види, че нещо не е наред със сърцето на детето и да ме насочи към специалист. Синът ми се роди, на 6-тия час беше приет в 3-та градска. На 8 месеца с две сърдечни операции - предстоят още - ще се борим за детето, но травмата е жестока и вече нямам вяра на никой. Незнам дали бих родила отново.
  Съветвам всички бременни в 20г.с. ходете на ехокардиография в 3-та градска - д-р Велковски, за да прегледате сърчицето на бебето и да сте спокойни. Там са единствените специалисти по сърдечни малформации. Никога не съм предполагала, че ще се случи такова нещо. В рода ни нямаме хора със сърдечни заболявания. По време на бремеността не съм пушила, пила алкохол, не съм боледувала и не съм изпила нито едно хапче, не съм ползвала и един ден болничен. Дано  повече мами да прочетат това и да извършат този толкова важен преглед.

# 2 155
Искам да поставя в списъка д-р Евтимова от Токуда. Като отношение беше ОК. Отидохме на произволен преглед (беше около почивните дни покрай 3-ти март) на ехограф. Исках да видя бебето в корема ми колко е пораснало, чакахме я всеки момент да се роди.

Докторката почна да ме гледа и каза : - Да, 34 седмица е бебето.
Тогава аз се засмях и казах, че ние сме края на 39 и не е възможно. Simple Smile Тя леко се притесни и почна да ме преглежда по обстойно. Все мрънкаше, че не застанало хубаво бебето, на каквито и параметри да му измери не е по - голямо от 35 г.с.
Казах и че ни интересува по скоро колко е като килца и пр. Докторката каза, че е 2 кила  #Crazy

Бая ме гледа, изцърка почти цялото шише с гел отгоре ми, но това и бяха думите. Мъжа ми и аз си тръгнахме с тъпото чувство, че не сме свършили никаква работа Sad

Малко след това тя ми се обади по телефона силно притеснена, че много е размишлявала и такава разлика не и се е случвала. Да съм идела на доплерово изследване да проверят как се храни плода, че може да има там проблем и затова да изостава в развитието си с почти месец.
Много се притесних, сърцето ми се сви .

Отидох си при моя лекар на ЖК, като дойдоха работните дни, той си ме успокои. Хем не ме гледа с модерната апаратура на Токуда. Каза, че бебнцето е около 3800гр и си отговаря на гестационните седмици.

На 12. март родих, момиченце 3800гр, 52см. Даже с изпръхнали ръчички,често срещано при преносените дечица) ( термина ми беше на 14 март).

Само дето ми изкара акъла и изплаках толкова сълзи и се притеснявах

Но да сме живи и здрави!
Съжалявам, че се обърнах към тази толкова прехвалена болница !

# 2 156
Мисля,че Евтимова се е държала съвсем професионално-прегледала те е доста внимателно,дори се е обадила допълнително,колко лекари биха го направили това?....техниката все пак не е съвършенна-явно стават грешки,но не виждам докторката,че и болницата какво да са ти криви?

# 2 157
Аз само разказвам, пък всеки сам да си прави изводи и заключения. Simple Smile

# 2 158
  • София
на мен пък ми се струва абсурдно да вижда такова голямо изоставане. Това не е до апаратура. Иначе е хубаво, че е проявила загриженост и човечност.

# 2 159
на мен пък ми се струва абсурдно да вижда такова голямо изоставане. Това не е до апаратура. Иначе е хубаво, че е проявила загриженост и човечност.
Подкрепям.. PeaceЧак толкова голяма грешка едва ли е от ехографа??? ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт