Черен списък - гр.София

• 1 099 788
  • 3 088
  •   4
Отговори
# 2 640
Д-р Виктор Тодоров акушер-гинеколог - 7 ДКЦ
Дано повече бъдещи майки прочетат поста ми и да не правят тази грешка, която направих аз.
Записах се при него за проследяване на бременността по ЗК, първият преглед в 3 месец ме гледа с ехограф и ме прати при акушерката му да ми напише картон. От там нататък изобщо нямах никаква връзка с него, отивам на преглед акушерката ми мери корема и си тръгвам. В 5 месец когато ми се полагаше още един ехограф ме пита дали съм ходила на ФМ и като разбра, че съм ходила огледа за 2 мин бебето и това беше, незнам какво точно се правеше, че гледа дори. Това беше и последната ни среща. Като питах акушерката за някакъв проблем или се оплаквах от нещо отговора беше "нищо ти няма" и толкова, дори не си правеше труда да ми премери кръвното. Доста дълго е да разказвам всичко. Днес след последната консултация се оказа, че имам бактерии в урината и отговора беше "ами ти не си дала правилно" като настоях за стерилна ми каза, че нямали лимити и взе, че ми изрови някакъв стар неизползван талон на друга жена с него да си пусна  #Cussing out . Записва ми час за след 18 дни като "уж" трябва да съм на 2 седмици (други знам, че ходят всяка седмица при кадърните лекари). Казва ми, че тогава ще ми пусне ПКК ако не съм родила до тогава. Та момичета разучвайте хубаво къде и как ще си следите бременността.
п.с. Съжалявам за дългия пост, дано съм била полезна

# 2 641
Когато се наблюдаваш по ЗК има строго регламентиран брой прегледи,която касата ти поема.Всеки месец-по един,а последните два лунарни месеца-по два месечно( през 14 дни).Полагат ти се две ехографии-една до 12 седмица и една между16-20седмица.Стерилна урина няма в пакета за наблюдение по ЗК.Не е въпрос на" кадърност" на лекаря.

# 2 642
Когато се наблюдаваш по ЗК има строго регламентиран брой прегледи,която касата ти поема.Всеки месец-по един,а последните два лунарни месеца-по два месечно( през 14 дни).Полагат ти се две ехографии-една до 12 седмица и една между16-20седмица.Стерилна урина няма в пакета за наблюдение по ЗК.Не е въпрос на" кадърност" на лекаря.
Съвсем съм наясно какво ми се полага по здравната каса, говорех предимно за грубото отношение и че нито веднъж не ми е отговорено на въпрос, който имам. Стерилна урина ми се полага ако прецени лекаря, имат право да издават талони при евентуален проблем.

# 2 643
Д-р Цанкова - АГ Майчин дом,
Искам да изкажа изключително негативното си отношение и впечатление от тази жена. Не знам кой и е дал дипломата на тази лекарка, но за мен тя трябва да бъде отстранена от работа колкото може по-бързо.
Отидох на преглед за БХМ в Майчин дом, за който се изисква и ехографски преглед, за изчисляване размерите на бебето - дали отговорят на средно статистическите размери. За мой лош късмет в този ден попаднах на д-р Цанкова. Тази жена първо не знаеше как да си пусне апарата за да започне прегледа, наложи се да попита медицинската сестра как да го стартира. След което започна да прави измервания и не знае кое да гледа и как да измерва и сравнява и пак извика сестрата да и показва какво да прави с ехофрафа. И това всичкото пред мен аз лежа те се учат как се борави с апарата. Това се случва на платен преглед БХМ, който струва 70 лв. Е кажете ми как може да се разчита на качествен резултат от изследването, когато специалиста, който го прави не знае как да се борави с техниката?
След прегледа все пак я попитах  "Има ли нещо притеснително?", на което отговора беше, "БХС ще покаже, ако има проблем ще правим Амиоцентеза." После от форума разбрах, че те е специалистка и прави предимно Амиоцентези, явно това си може жената и всичко що хване го натиска да го прави да има клиентела.
Това е моето преживяване с д-р Цанкова, на която аз не я числя към хората а камоли към лекарското съсловие.  Не знам как има хора, който биха и се доверили като лекар да им прави по Амиоцентеци и дори израждания, тръпки ме побиват.
Съвета ми е - по добре по далеч от нея.
Лека бременност и раждане и късмет!

# 2 644
една такава процедура в 24 г.с.  би довела 95% до спонтанен аборт или доста преждевременно раждане до 2-3 седмици и че отдавна не се практикува в толкова напреднала бременнст, а че има други методи...
Не е вярно, че ще доведе тази процедура до аборт!!! Ама абсолютно! Бъди сигурна, че не така. Не коментирам случая, а невярната информация, защото и други бъдещи майки ще го прочетат и ще се притеснят! А да коментираш колеги по какъвто и да е начин е неморално и не прави чест на никого! Още повече, че именно те са учили д-р Илиев!!

# 2 645
Д-р Цанкова - АГ Майчин дом,
Искам да изкажа изключително негативното си отношение и впечатление от тази жена. Не знам кой и е дал дипломата на тази лекарка, но за мен тя трябва да бъде отстранена от работа колкото може по-бързо.
Отидох на преглед за БХМ в Майчин дом, за който се изисква и ехографски преглед, за изчисляване размерите на бебето - дали отговорят на средно статистическите размери. За мой лош късмет в този ден попаднах на д-р Цанкова. Тази жена първо не знаеше как да си пусне апарата за да започне прегледа, наложи се да попита медицинската сестра как да го стартира. След което започна да прави измервания и не знае кое да гледа и как да измерва и сравнява и пак извика сестрата да и показва какво да прави с ехофрафа. И това всичкото пред мен аз лежа те се учат как се борави с апарата. Това се случва на платен преглед БХМ, който струва 70 лв. Е кажете ми как може да се разчита на качествен резултат от изследването, когато специалиста, който го прави не знае как да се борави с техниката?
След прегледа все пак я попитах  "Има ли нещо притеснително?", на което отговора беше, "БХС ще покаже, ако има проблем ще правим Амиоцентеза." После от форума разбрах, че те е специалистка и прави предимно Амиоцентези, явно това си може жената и всичко що хване го натиска да го прави да има клиентела.
Това е моето преживяване с д-р Цанкова, на която аз не я числя към хората а камо ли към лекарското съсловие.  Не знам как има хора, който биха и се доверили като лекар да им прави по Амиоцентеци и дори израждания, тръпки ме побиват.
Съвета ми е - по добре по далеч от нея.
Лека бременност и раждане и късмет!
Това същество и през 2005 не знаеше как да борави с ехограф. Явно е завидно постоянна в кариерата си.
Сякаш себе си прочетох.

# 2 646
добавете и проф габровски . две операции и пак имам дискова херния и множество сраствания .аз плача след операцията и викм боли ме като преди а той не е  възможно и веднага ме махна о т болницата . на ямр след първата каза съжалявам . а след втората свършил си работата  перфектно при положение че и ма дискова херния немахната . Егати наглото исказване и затова взема 50 лв  за погледне ямр след операция . Що ли другите доктори не мислят така или  да беше в действителност така

# 2 647
Много съжалявам за това, което преживяваш!

А може ли да споделиш къде ти се случва този кошмар? Освен болницата, да напишеш и къде практикува?

# 2 648
  • София
ГАбровски е едно от светилата на неврохирургията. Ако не ме лъже паметта, практикува в Пирогов...

# 2 649
Същото това "светило" Габровски преди няколко години оперира свекър ми от тумор в мозъка. Два пъти му отваря главата. Положението след операциите беше много, много по-лошо отколкото преди. Два-три месеца след това и почина. Но не се посвени да си вземе парите. На никого не го препоръчвам.

# 2 650
Беше спешно и друг не можеше да ме приеме, беше груба, дори вулгарна за мен по време на прегледа. Постъпи непрофесионално и нечовешки, не искам да натрапвам мнението си, но го споделям,може да има някой който все още търси мнение. ..Това е лекар на който не мога да се доверя никога вече. Ако Бог ме дари отново с възможността да имам дете не бих ходила дори само по ЗК при нея.

Нали не забравяме, че някои ходят САМО по Здравна каса на лекар, защото не могат да си позволят да плащат  Wink Wink Wink И си има лекари дето и САМО по ЗК работят както трябва.
Освен всичко е добре в тази тема да не се пише общо, а конкретно, защото в противен случай мнението ти не тежи изобщо. Ето например аз сега не разбрах в какво се изразява непрофесиоанлното и нечвовешкото отношение на д-р Евтимова. Не ме разбирай погрешно, но когато не се пише конкретно точно в тази тема не е полезно за другите.

Аз досега на специалист по ЗК не съм попаднала.Не отричам че има и добри, но личния ми опит сочи друго...
Само няколко цитата, за да бъда по-конкретна за- " ти не се ли виждаш в какво състояние си", "по-зле не можеш да станеш", за какво да те гледам на ехограф нали снощи те е гледал" и т.н., и т.н.

# 2 651
д-р Ризова, Торакс София
Преди време пукнах голяма киста в ляво , 55 мм, бях с болки и вечертя към 18 реших да отида , така или иначе не ми се седеше  така. Казах че идвам по спешност, дадоха ми някакъв час , казаха ми къде да отида , и така с болките си ме приеха грубо казано след час и и половина. а вярно разпитана бях подробно - Кое как и Защо но при прегледа ме гледа на вагиналия Узи без презерватив, след което доволно го мина със една салфетка.  Shocked
После накрая не ми даде никакви болкоуспокояващи, нито ми препоръча нещо такова, нито пък ми даде резлутати от посещение, написани.

# 2 652
В черния списък бих сложила д-р. Браниир Петров от МД. Споменах 3 пъти поне пиелонефрит и много проблеми с бъбреците, че редовно съм имала вагинални инфекции, особенно гъбички като резултат от отслабения имунитет и продължително лечение с АБ на бъбречните проблеми. Консултация с нефролог - даже устата не си отвори. Да ми насочи микробиология - не, дори и след като съм му казала за сърбеж, който след 2 седм. отмина, но остана силна болка в голямата лабия. Благодарение на една стерилна урина чак в 7-8 месец ме тъпка с АБ, то бактериите бяха достатъчно много вече!!! В антибиограмата бяха включени само 6 антибиотика, към 3 резистентна бактерията, останалите фармацевт ми каза - тези обикновено не се препоръчват за бременни, щот са силни много, но като не е пуснал да изследват и другите по- подходящи антибиотици. Като имам оплаквания не е ли длъжен да ми направи микробиологично изследване, а не да ме кара да го плащам!!! След като ме прати на фетална морфология не я обсъди - нито първата, нито втората. Във втората се споменават 2 възела на пъпната връв. Нищо не каза и аз мислех, че всичко е наред. Всяка от вас може да потърси за тези възли, ако се интересува.
Като резултат загубих бебето в 9 месец. Ако бях намерила лекар, който да не си гледа работата през пръсти и по- скоро изобщо да си я гледа, картинката може би щеше да е друга сега!
Ако съдбата ме срещне пак с него дали няма да му се изплюя в лицето!!!
Успех на всички бъдещи майки!!!

# 2 653
Bosi моля те отиди на стр. 146 и виж там как подробно съм описала моята слручка с д-р Данаил Илиев....съжалявам, че го наричам лекар, защото не е такъв...., явно продължава с некадърието си

# 2 654
Диди6, прочетох го - нямам думи!

Общи условия

Активация на акаунт