Израел-50

• 59 841
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ако може да се пече и бели след това - значи става. Ако искаш свирни ми да ти дам един мързелив начин.
Whistling (свиркам)  Crazy

Ще ти драсна два три реда тук на лични или във Фейса

# 601
  • Някъде там...
От 6.09 аз съм колежанка  Crazy Страх, не страх записах се днес пък дано да успея  Praynig
Хубав и слънчев ден на всички  Hug

# 602
Браво, Бубе! Това е чудесна новина, кураж и.... дерзай  Grinning. Знам, че ще се справиш!

Днес има малка- голяма рожденничка на темата  Grinning!
Да е здрава и много щастлива Стефи на Жаки   bouquet   bouquet   bouquet!

# 603
  • София
Бубе никога не съм се съмнявал в твоя устрем. Айде тая година колежанка па след време колежка.

Тали ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на малката принцеса !

# 604
  • София-България, Израел - където си поискам
От 6.09 аз съм колежанка  Crazy Страх, не страх записах се днес пък дано да успея  Praynig
Хубав и слънчев ден на всички  Hug
Браво Бубе, честито!Ще успееш разбира се, такива мисли изобщо да не ти минават през главата Peace

Тали, благодаря за пожеланията!
Тали, каво реши за лагера, ще ги пращаш ли в Ковачевци или имате други планове?

# 605
  • T"A
Бубе, браво на теб! Не се стряскай, ще се справиш, разбира се  Hug
Само да ти кажа, че е нормално, ако в началото не разбираш всичко, но с времето тези проблеми се преодоляват и неусетно ще започнеш да говориш, пишеш и разбираш на по-високо ниво иврит  yes

Честити 11 години на Стефи   bouquet

От мен накратко  - искам да избягам от свекърва си.  Crazy

Поздрави на всички  bye

# 606
  • На дивана, под юргана

От мен накратко  - искам да избягам от свекърва си.  Crazy

Joy

Е, ако мислиш, че тъщите са по-добри...  Wink

# 607

От мен накратко  - искам да избягам от свекърва си.  Crazy

Joy

Друго си е при мама  Grinning!

# 608
  • T"A
Моята свекърва много се излага откакто стана баба. Такива куриози са с нея, не съм подозирала, че ще има подобни изцепки.
Нали знаете, че когато бебето се роди, тя го пъхна под една неонова лампа и отсече, че очите му са кафяви (след което уточни, че ще станат такива..), онзи ден ми предлагат играчки за бебето от братовчедката на Ментов, която е с 6 месеца по-голяма от Йоав, а свекървата се намесва - дайте ми ги на мен, защото вкъщи нямам играчки, за когато Йоави ми гостува  Shocked. А той не може да и гостува за повече от час, защото там няма кой да го кърми Crazy ама нейсе, нека се оборудва с бебешки играчки  Laughing

Кажете как поставяте граници пред възрастните родители (т.е. пред бабата и дядото) за нещата, които са ви важни във връзка с отглеждането на децата? Напр. ако имате някакъв принцип в отглеждането им - да не ядат шоколад, да си лягат вечер в определен час или нещо от сорта, държите ли на това този принцип да се спазва и когато детето е у баба си и дядо си или там всичко е позволено? Аз говорих тук-там с хора, една майка ми сподели, че тя оставя бабата да решава сама какво се прави с внучката, защото я вижда рядко и няма чак толкова нейното глезене да и развали възпитанието. Докато друга приятелка ми каза, че бабите и помагат често със сина и и за това се съобразяват с нейните правила  Thinking

При нас се получи така, че бебето беше с баба си и дядо си в петък (без да им го оставяме самичък, Ментов беше с тях и аз - част от времето). В следствие режимът на бебето се обърна така, че нощта му стана ден, а денят - нощ (т.е. спи през деня). И аз сега 3 дни се опитвам отново да го привикна на ден и нощ, обаче след като и аз съм будувала през нощта, през деня падам геройски на леглото и накрая на мен ще ми се промени режима, но не и на него! И всичко това след няколко часово гости и това да му се порадват на внучето!

# 609
  • На дивана, под юргана

Кажете как поставяте граници пред възрастните родители (т.е. пред бабата и дядото) за нещата, които са ви важни във връзка с отглеждането на децата? Напр. ако имате някакъв принцип в отглеждането им - да не ядат шоколад, да си лягат вечер в определен час или нещо от сорта, държите ли на това този принцип да се спазва и когато детето е у баба си и дядо си или там всичко е позволено? Аз говорих тук-там с хора, една майка ми сподели, че тя оставя бабата да решава сама какво се прави с внучката, защото я вижда рядко и няма чак толкова нейното глезене да и развали възпитанието. Докато друга приятелка ми каза, че бабите и помагат често със сина и и за това се съобразяват с нейните правила  Thinking

При нас се получи така, че бебето беше с баба си и дядо си в петък (без да им го оставяме самичък, Ментов беше с тях и аз - част от времето). В следствие режимът на бебето се обърна така, че нощта му стана ден, а денят - нощ (т.е. спи през деня). И аз сега 3 дни се опитвам отново да го привикна на ден и нощ, обаче след като и аз съм будувала през нощта, през деня падам геройски на леглото и накрая на мен ще ми се промени режима, но не и на него! И всичко това след няколко часово гости и това да му се порадват на внучето!

Мента, то си зависи от хората... "Милата" (  #2gunfire ) тъща  Wink от дума не разбира - с нея сме в периоди на временно примирие. Каквото и да й кажеш - тя си прави това, което си е наумила и изобщо не се вслушва протестите. Тъща бе, тъща! Дядото не е така - той слуша, но пък понеже е по-възрастен и гледа да не поема много отговорности. Ако той го гледа - или са си вкъщи, или на кротка разходка. Все неща, които не се харесват много на 5-6 годишно дете. Резултатът е: "Не искам при баба и дядо!"

Относно промяната в режима - не мисля, че тези няколко часа са обърнали режима на детето. По-скоро е нещо друго - да не би да има колики (за зъбчета е още рано)? И при нас се е случвало през деня да спи и през нощта да иска да играе...

# 610
  • София
Мента аз съм стигал до скандали с майка ми и дори до забрана да вижда децата ми за известно време докато не разбере, че последната дума е наша. И разбра де ... даже и сега с правнучката като я водим при нея пита какво може и какво не може.

Е ...  сега и аз имам спорове с дъщеря ми относно възпитанието на внучката, но си спомням моите проблеми и от там съм казал, че тя е последната инстанция. Харесва ми това, че все пак понякога се консултираме взаимно.

# 611
    Ментуш, накара ме да се радвам, че свекърва ми е далече Mr. Green Но пък и майка ми има изцепки  ooooh! От сега се пазари детето да не и викало бабо Crazy И аз като тигър обаче мисля, че не е посещението виновно за смяна на режима, по скоро нещо от изброените от него причини Peace
    Бубале, честито колежанство. Нали знаеш, че ви чакаме на гости когато имате възможност Hug Ментуш и вие ако сте с кола заповядайте, малко на плаж с Йойо и таткото Hug
     Аз пак питам за Наина, само я мисля, дано всичко е наред. Някой има ли новини от нея? Rolling Eyes

# 612
Ментуш, неприятна история. Какво да ти кажа.
С майка ми общо взето доста добре се разбираме. Имахме отдавно леки спорове по повод месни яденета, но сега всичко е наред.
Знаеш, със свекърите ми не ни се получава. Затова и рядко виждат децата. Аз си държа на моето и това определено не им е приятно, знам, че ме оплюват за някои мои виждания, но децата са мои, принципите също. Това е положението. Кофтито е, че децата реално ги виждат 2-3 пъти годишно, но колкото толкова. Повече не е здравословно Laughing...
Съвет не мога да ти дам защото, вашите взаймоотношения са коренно различни, но все пак мисля, че най- добрата стратегия е “право куме в очите“ казваш от сега, че това, това, това... са важни за теб принципи и я молиш да ги уважи, ако не, ти решаваш, да ограничиш срещите или да се примириш.

Софиянците, писах ви във фейса... отговаряйте  Laughing!

# 613
Буболинке,успех!

Цитат
JoyТигре ,както винаги - кратко и ясно!обичам те! newsm62

Цитат
Ментуш, накара ме да се радвам, че свекърва ми е далече Mr. Green
Много пъти съм казвала ,че добра свекърва (И тъща ) е тази ,която е далече.Любовта към тези особи се измерва в километри  Joy (моята е на съседната улица)

Ментичка,стигнах до извода,че свекървите показват истинската си същност(няма емотикон за змия   Joy) след като им родиш внуче.
Уф,аз си мислех,че не съм като хората и в мен е причината ...ама ей нА ...две свекърви смених и нито една не ми е на сърце .Така е -  сега има едниии свекървииии,после па едни снахииии ....

# 614
  • T"A
Възможно е да преувеличавам леко за това, че са развалили режима на детето, но е проблем с вечерите в петък вечер, които започват в 8-8:30 - обичайното време за приспиване на малкия. И като добавим, че през деня беше лишен от сън и храна, доста стрес му се събра за един ден, съответно в събота си наваксва със сън и така се започна моята одисея.

Ментичка,стигнах до извода,че свекървите показват истинската си същност(няма емотикон за змия   Joy) след като им родиш внуче.

Никакво внуче не съм им раждала, на себе си родих син  Crossing Arms Сега сериозно - има едно изследване, което потвърждава точно това - че отношенията между свекърва и снаха се изострят с раждането на внуците  Peace

Статията е на иврит и е с психологическа насоченост, но ако някой иска, ето линк за теглене: http://www.hebpsy.net/files/XVDafOQ3jTdqV29XHHey.doc

Дядо Хаджия, именно в твоя пост се крие разковничето - защо с родителите по-лесно решаваме подобни проблеми - на тях им казваме какво дразни, майката винаги прощава... На свекърва ми съм чужд човек и... всичко е скрито-покрито, само разиграваме театър колко сме си мили  Crazy

Разстоянието е решението, знам си аз! Миналата седмица се случи да събудя любимия в 8 сутринта с думите "Хайде да видим някое жилище в Холон"  Mr. Green После пък ще орева форума, че няма на кого да оставям детето, когато искам да изляза без него  Joy

Танче, и ние в момента сме през няколко улици една от друга!

Мерси на всички! Сега е ред да подремна преди малкия звяр да е наддал вой  Mr. Green

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 00:23 от Mentha

Общи условия

Активация на акаунт