Миете ли си косата всеки ден?

• 34 843
  • 375
  •   1
Отговори
# 75
Искаш да кажеш, че някои дни се къпеш само с вода ли?
Разбира се, сапун всеки ден изсушава кожата излишно. Пък и не работя на полето или в автосервиз, че да се цапам чак толкова Simple Smile

# 76
Вредно или не мия косата си през ден ! Обичам усещането на свежест ,чистота и приятен аромат. Просто избирам щадящи шампоана за честа употреба !

# 77
Misty е права,че косата е като кожата и по-точно скалпа. Ако някой има мазна кожа дали няма да си мие лицето няколко дни, че да му стане малко по-НЕмазно   Wink Или пък ако се изпотява повече да не се къпе, че да не се изпотява Simple Smile

# 78
  • София
Момичета, ще ви помоля занапред да запазите добрият тон на темичката.
Всичко започна добре, а трябваше толкова жлъчен спам да премахна. Naughty

И за да съм в крак с тема, и аз да кажа:  Simple Smile
Мия косата ми на всеки 3-4 ден. Според зависи.
Слушам нея. Водя се от това как я чувствам и пр.
Суха, изрусена на кичури коса, тормозена редовно със сешоар и преса -за протокола

# 79
  • София
ухххх, аз мразя да си мия косата....обичам да е чиста, но самото миене и сушене след това много ги мразя... Close
по едно време си миех косата с хума + оцет и беше станала много суха, та можеше и по една седмица да не си я мия...сега трика който използвам е, ако ме домързи да я измия си слагам в този ден пяна (начупвам я) и така издържа още 1 ден поне и не изглежда мръсна. Иначе си я мия 2 пъти в седмицата 

# 80
Да допълня нещо, че се присетих.  Mr. Green Преди все ползвах по-агресивни шампоани, тези за мазна коса примерно, които правят косата да "скърца" от чистота, но пък това провокира още по-силно омазняване. По-меки шампоани по-добре ми се отразяват на кожата на главата и на самата коса, че какъв сърбеж си бях докарала... Naughty Crossing Arms

# 81
Искаш да кажеш, че някои дни се къпеш само с вода ли?
Разбира се, сапун всеки ден изсушава кожата излишно. Пък и не работя на полето или в автосервиз, че да се цапам чак толкова Simple Smile
Aми нали затова има лосиони за тяло!?Може аз да не разбирам,но се присетих за темата за муньовците,където едно момиче беше споделило,че на приятеля й му стигало да се измие само с вода!?  newsm78

# 82
  • out of space
Пина, виж какво ми попадна:

* Подходящ шампоан

Задължително четете етикетите и избирайте специално създадените за мазен скалп шампоани. Най-добре изберете био козметика с билки и екстракти, подходящи за вашия случай. Химията нанася немалко поражения, които се натрупват с годините и действа алергизиращо.

* Ябълков оцет

Тази стара бабина рецепта е изключително ефикасна. Изплакването с качествен ябълков оцет действа прекрасно на косата и кожата на главата. В половин литър вода сложете една супена лъжица оцет, разбъркайте и изплакнете косата след основното измиване. Действа като тоник и отнема мазнината и мръсотията.

* Дюля

Този плод всъщност крие много ценни съставки и освен, че е полезен за здравето има благотворно влияние и върху косата. Справя се перфектно със силното омазняване. Разделете на две плода, отстранете сърцевината, залейте с вода и оставете да кипне. Втрийте топлата отвара в склапа с масажни движения около половин час преди къпане.

* Внимание с гребена

Преди време се смяташе, че сресването по сто пъти на ден е изключително полезно за косата. Но това е не е правилно! Неестествено е да се дразни кожата и косата толкова пъти с гребена и да се очакват положителни резултати. Най-вероятно по този начин се стимулира омазняването (което е защита за кожата) и пърхота.

* Лимон

Лимонът действа тонизиращо на кожата, прочиства и дезинфекцира. Изцедете два лимона в литър вода (най-добре дестилирана). Получава се чудесен тоник за изплакване на мазна коса.

* Често миене

Мазната коса изисква повече грижи. Миенето на косата вероятно ще се налага да е по-често, но е желателно да я изплаквате с предложените по-горе рецепти и да използвате шампоан максимум два пъти седмично.

* Без стрес

Той оказва влияние включително и на този аспект от тялото и баланса му. Омазняването често е свързно с хомронален дисбаланс, а стресът предизвиква усилено отделяне на определени хормони. Опитайте се да пазите нервите си, въпреки че ежедневието предлага много поводи за стрес. Стресът може да доведе дори до косопад.

* Без сешоар

Сешоарът не се отразява добре както на мазния, така и на сухия скалп. Спомага за появата на пърхот и уврежда косата. Прекаленото изсушаване стимулира потните жлези и те компенсират с повече омазняване. Опитайте се да отделете достатъчно време, за да може косата ви да изсъхне по естествен път.

* Сок от алое

Това полезено растение крие и бонус за красотата на кожата и косата. Неслучайно е използвано масово в козметиката, но може да се поспори до колко присъства наистина в пластмасовите тубички. Затова най-добре си набавете истинско алое. Сокът му служи за натривка на скалпа. Излакнете след половин час с топла вода или с отвара от коприва или градински чай. Повтаряйте процедурата всяка седмица.

* Хранителен режим

Много здравословни проблеми са породени от неправилното хранене. Същото се отнася и за повечето козметични. Тялото ни е пълно с трудно смилаеми и разградими елементи, всекидневно приемаме оцветители, консерванти,, пържени, мазни и тестени храни, пакетирани изкушения. За да постигнете добро здраве, чиста кожа и красива коса ще ви трябват поне три дни детоксикация. Отделете си три дни в месеца или по един всяка седмица и не консумирайте нищо друго освен плодове, вода и прясно изцедени сокове и. Не яжте късно вечер, а и извън тези дни избягвай всички гореизброени вредни храни. Ограничете солта и захарта до минимум и хапвайте сурови зеленчуци.

# 83
Мия си косата през ден, защото е мазна и не мога да търпя да ходя с мръсна коса. Казват - вредно било да се мие често, но аз съм преценила, че не мога да ходя със слепената коса, само и само да я мия 2 пъти в седмицата.  Naughty

# 84
Erika, благодаря! Ще го имам предвид, макар че съм мързелива за бабини илачи... някои от другите неща могат да са ми полезни.

Всъщност, аз през годините съм чела доста съвети, най- вече по списания и вестници, навремето, когато нямаше нет. Все пак косата ми не е от вчера такава. Но, от години съм се отказала да разчитам на вълшебни мазила и препарати. Явно косата ми/ скалпа ми си е такава и това е положението. Освен с миене с друго няма да стане.

# 85
Да,всеки ден. Пушачка съм и не мога да си представя, че мога да ходя втори ден с тоя "аромат". Правя го от 10 години и никога не съм страдала от косопад. Косата ми е гъста и тънка (блондинка, натурална), но никога не е била изтощена, цъвтяща или мазна, напротив, мисля, че добрата хигиена и грижа е причина за нейното добро състояние.

# 86
 и аз съм от хората с прекалено мазна коса... та - всеки ден. Моля препоръчайте ми някакъв щадящ шампоан за честа употреба или поне как да избирам такива. Ако имам време с удоволствие бих пробвала някоя от домашните рецепти. Притеснява ме тази с оцета, който се слага след миене - после не мирише ли?
Благодаря : )

# 87
Моля препоръчайте ми някакъв щадящ шампоан за честа употреба

Веднага ти препоръчвам Eucerin Ph5, нещо такова беше, много е мек, измива добре, става за всеки ден. Аз сменя ли го и ме почват сърбежите по скалпа. Whistling

# 88
и аз съм от хората с прекалено мазна коса... та - всеки ден. Моля препоръчайте ми някакъв щадящ шампоан за честа употреба или поне как да избирам такива. Ако имам време с удоволствие бих пробвала някоя от домашните рецепти. Притеснява ме тази с оцета, който се слага след миене - после не мирише ли?
Ако те притеснява оцета, може да пробваш с лимонов сок. Една фризьорка така ме беше посъветвала да мажа с памуче в корените сока от изцеден лимон с цел да се омазнява косата в корените по-малко, но аз не съм пробвала все още. А за шампоан съм чувала много добри мнения и за този на Bioderma -  http://www.bioderma.com/en/nc/the-products/what-s-new/category/85.html
Щадящ, за честа употреба, без SLES. Мисля да го пробвам скоро като ми свърши моя.

# 89
Мирише леко докато косата е мокра, като изсъхне не мирише.

Общи условия

Активация на акаунт