Вашето ваксинирано/неваксинирано дете преболедува ли морбили?

• 22 222
  • 266
  •   1
Отговори
# 180
.... Нещо което в Инфекциозното не ми казаха, но те бяха заети с източването на ЗК и не им беше до обяснения  #Cussing out
Нормално е при всеки болестта да протече по различен начин. Нали сме уникални  Wink Моето дете не е вдигало по-висока Т от 38,5. Да гадаете при всяко дете как ще е е безмислено. Като сложим и лекаря става сложно  ooooh!

Абсолютно съм съгласна с казаното от теб!
Само я питай докторката, катоима толкова много подвидове, за какво точно ще ви ваксинира, като вие все ще можете да се заразите от някой друг подвид, а не от тоя, за който сте ваксинирани!
Да видиш как ще се оплете в собствените си глупости!
  Twisted Evil

# 181
  • Русе
Нищо няма да ми обясни, както направиха и в Инфекциозното. Сама се образовам покрай децата  Mr. Green Още не съм завършила Вирусология но се уча. Вече мога да придобия магистърска титла по Бронхити и пневмонии  ooooh! Оня ден като водих малкото при нея само попитах дали правилно съм започнала с лекарствата ( нямах грешка и в дозировката) и да му чуе гърдите че са му слабост. Трябва да изкарам един курс по преслушване и грешка няма да имам  Crossing Arms

# 182
  • София
Не смея да отговарям на анкетата за сега, но ако има с какво ще го направя. За сега я отлагам и май няма да я поставям тази ваксина.

# 183
Темата не е за/против ваксините.
 и колко години трае имунитетът от ваксинирането.
 Ако имате желание, опишете леко или тежко преболедува детето ви или каквото друго смятате за интересно. .

Детето ми е ваксинирано, засега не е боледувала, има случаи в града.

Счита се, че имунитетът при ваксиниране може да продължи няколко години или да е доживотно.
Освен усложнения като енцефалит, пневмония, отит и др. при морбили има едно рядко усложнение, което е било описано и в България (1978) : субакутен склерозиращ паненцефалит, много е рядък,  честота му е 7 души боледуват на 1милион. При тези болни вирусът остава в организма, локализира се в мозъка и след години причинява тежко, смъртоносно поражение на мозъка.

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 13:55 от MIK

# 184
.... Нещо което в Инфекциозното не ми казаха, но те бяха заети с източването на ЗК и не им беше до обяснения  #Cussing out
Нормално е при всеки болестта да протече по различен начин. Нали сме уникални  Wink Моето дете не е вдигало по-висока Т от 38,5. Да гадаете при всяко дете как ще е е безмислено. Като сложим и лекаря става сложно  ooooh!

Само я питай докторката, катоима толкова много подвидове, за какво точно ще ви ваксинира, като вие все ще можете да се заразите от някой друг подвид, а не от тоя, за който сте ваксинирани!
 Twisted Evil

Всъщност при морбили е познат само един серологичен тип. (което означава, че не са много подвидове, няма подвидове или други типове, един вид е и един серологичен тип)

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 16:21 от MIK

# 185
.... Нещо което в Инфекциозното не ми казаха, но те бяха заети с източването на ЗК и не им беше до обяснения  #Cussing out
Нормално е при всеки болестта да протече по различен начин. Нали сме уникални  Wink Моето дете не е вдигало по-висока Т от 38,5. Да гадаете при всяко дете как ще е е безмислено. Като сложим и лекаря става сложно  ooooh!

Twisted Evil

Всъщност при морбили е познат само един серологичен тип. (което означава, че не са много подвидове)

Не Джуличка твърди, че са много подвидове, а педиатърката, думите на която си изтрила от цитата...

# 186

Не Джуличка твърди, че са много подвидове, а педиатърката, думите на която си изтрила от цитата...

Да, да, разбрах го това, оставила съм разговора за Инф, отд,., но не съм цитирала всичко, защото реших, че е ясно

# 187
Да, да, разбрах го това, оставила съм разговора за Инф, отд,., но не съм цитирала всичко, защото реших, че е ясно

На мен не ми стана ясно.
Кой твърди, че има много подвидове и има ли ги, всъщност?

# 188
  • Русе
Мойта педиатърката твърди че има много морбилита. Аз лично не съм чела колко са и какви са, и въобще имали.  newsm78

# 189
Мойта педиатърката твърди че има много морбилита. Аз лично не съм чела колко са и какви са, и въобще имали.  newsm78

Аз имах предвид поста на МИК.  Peace

# 190
  • София
Записвам се да следя, че сме контактни и сега съм на тръни!

# 191
Цитат
Счита се, че имунитетът при ваксиниране може да продължи няколко години или да е доживотно
Хехе...или въобще да не задейства имунитет Peace

Нищо подобно. Единствено естествено прекараната болест дава доживотен имунитет. Tired

# 192
"Хе-хе" не е аргумент.

# 193
"Хе-хе" не е аргумент.

Но всичко след "хе-хе" Е.
Както и това в учебниците.

# 194
И "счита се" не е аргумент Hug

Общи условия

Активация на акаунт