Вашето ваксинирано/неваксинирано дете преболедува ли морбили?

• 22 232
  • 266
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Специално за морбили всички лекари казват, че имунитетът след прекарана естествено болест, е доживотен. Дори ти не можеш да го оспориш ooooh! ( и да има изключения, вероятно са 1 на милион)

И не, не бъркам. Наличието на антитела не означава имунитет.

Казват го, понеже не се предполага повече да не се срещнеш с агента, от една страна, и понеже 50 години са близки до "до живот" - от друга. Но това просто не е точно. Трудно е - по очевидни причини - да се направи наистина коректно изследване по отношение на морбили. Но по отношение на вариолата е било лесно - просто понеже появи ли се, скрита не може да остане и вероятността имунизиран човек да я срещне, без никой друг да я срещне, така че да се отчете, е имагинерна. И така, хората, преболедували преди 50 години, както и тези, ваксинирани преди повече от 50 години, са се разболявали в еднаква степен (статистически) с онези, които никога не са я срещали.
Малко се съмнявам морбили да предизвикват по- траен имунитет.
Всъщност, съмнявам се, че такъв изобщо има...

Наличието на специфични антитела и наличие на имунитет е едно и също. "Не по врат, а по шия", казват старите хора.

# 211
Кате, пак говориш глупости, извинявай.
За справка - учебниците по вирусология и имунология.
Спри се, не може да отричаш всичко, дори написаното от професори, доценти и т.н.

# 212
  • София
Ами аз се обръщам за по- сигурно направо към статистиката.

Впрочем, нали знаеш, че всяка следваща среща с даден агент е равносилна на реваксинация?

# 213
Ами аз се обръщам за по- сигурно направо към статистиката.

Извинявай, забравих.  Laughing
Спирам да споря.
  Peace

# 214
Цитат
Счита се, че имунитетът при ваксиниране може да продължи няколко години или да е доживотно
Хехе...или въобще да не задейства имунитет Peace

Нищо подобно. Единствено естествено прекараната болест дава доживотен имунитет. Tired

Доживотен друг път. Сигурно при сравнително кратка продължителност на живота и така може да се каже. Но иначе за мен 20 или 50 години не са "до живот".
Оооо, моля ти се. Искаш да ми кажеш, че като прекарам болестта наистина, след 20 години ще се разболея пак, а ако си сложа ваксината, тя ще ме пази вечно hahaha

Не.
Искам да кажа, че независимо дали си била ваксинирана, или си преболедувала, ако след това никога не се срещнеш повече с дадения агент, в зависимост от това какъв е, е вероятно при следваща среща след 20 или 50 години - различен период за различните болести, за вариолата е 50, за повечето други - по- малко - ще се разболееш с вероятност близка до тази, с която би се разболяла при същите обстоятелства (обща слабост / сила на организма, съпътстващи заболявания и т.н.) и ако никога не си била ваксинирана или никога не си преболедувала.

Дори и така да е(което не вярвам) , по твоята логика защо да се ваксинираме срещу полиомиелит примерно, след като е почти изкоренен? Нали като не го срещнем, имунитетът ни ще отслабне?

# 215
Цитат
Наличието на антитела в кръвта не пречи за рецидивиране на заболяването

Ето виж например какво става с херпесния вирус
http://www.firstmdl.com/Lab_analizi__Serol.htm

Е?  
И още нещо искам да те питам, понеже наистина тук не съм наясно. Какво се случва, ако антителата в кръвта ти не са достатъчно, а в същото време органите и системите, образуващи антитела, не работят добре ( виждаме как хората боледуват все повече от "имунен дефицит", ако мога така прозаично да се изразя)
Нещата, Кате, не са така прости....
Това пък е за хепатит http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?action=profile;area=showposts;u=785 Наличието на антитела също не гарантира имунитет

Цитат
При много епидемии до 95%, дори 100% от заболелите са били имунизирани! Въпреки това вредната практика на ваксиниране срещу морбили продължава. Според публикация в "Ню Инглънд джърнъл ъф медисин" през 1985 г. избухва епидемия в две средни училища, където 99% от всички разболели се са били ваксинирани. А същевременно при серологичните тестове 95% от тях са показали имунитет срещу морбили (наличие на специфични антитела в серума). Понастоящем според данни за САЩ при епидемиите от дребна шарка се разболяват между 58 и 90% от напълно ваксинирани деца! А на някои ваксини дори пише, че имунизираните може да са заразни до 1 месец след инокулацията
А това предполагам лесно може да се провери от знаещите английски....

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 17:13 от Мечка Малинарка

# 216
  • София
Цитат
Счита се, че имунитетът при ваксиниране може да продължи няколко години или да е доживотно
Хехе...или въобще да не задейства имунитет Peace

Нищо подобно. Единствено естествено прекараната болест дава доживотен имунитет. Tired

Доживотен друг път. Сигурно при сравнително кратка продължителност на живота и така може да се каже. Но иначе за мен 20 или 50 години не са "до живот".
Оооо, моля ти се. Искаш да ми кажеш, че като прекарам болестта наистина, след 20 години ще се разболея пак, а ако си сложа ваксината, тя ще ме пази вечно hahaha

Не.
Искам да кажа, че независимо дали си била ваксинирана, или си преболедувала, ако след това никога не се срещнеш повече с дадения агент, в зависимост от това какъв е, е вероятно при следваща среща след 20 или 50 години - различен период за различните болести, за вариолата е 50, за повечето други - по- малко - ще се разболееш с вероятност близка до тази, с която би се разболяла при същите обстоятелства (обща слабост / сила на организма, съпътстващи заболявания и т.н.) и ако никога не си била ваксинирана или никога не си преболедувала.

Дори и така да е(което не вярвам) , по твоята логика защо да се ваксинираме срещу полиомиелит примерно, след като е почти изкоренен? Нали като не го срещнем, имунитетът ни ще отслабне?

Ключовата дума тук е ПОЧТИ. А можеше да е изцяло...

# 217
  • София
Цитат
Наличието на антитела в кръвта не пречи за рецидивиране на заболяването

Ето виж например какво става с херпесния вирус
http://www.firstmdl.com/Lab_analizi__Serol.htm

newsm78

Ако се опитваш да ми докажеш, че липсата на ваксина - съответно на антитела - може да е много опасно за бременните (в случая говоря за варицела) - ами, аз това го знам отдавна... по време на моята бременност съпругът ми имаше херпес зостер. Но аз съм прекарала варицела като дете. Една от най- близките ми приятелки, от друга страна, не е. Има здраво детенце. Което не се е - за сега - срещало с варицелата. И планира второ дете...

Варицела и бременност - съществува ли риск при бременни?

Тъй като повечето възрастни са преболедували варицела като деца и притежават имунитет, то случаите на варицела при лица над 20-годишна възраст (т.е. в детеродна възраст) и по време на бременност са редки.

При жени, които са прекарали варицела и имат имунитет, по време на бременността от майката преминават антитела в плода, за да го предпазят от варицела-зостер вируса. Деца, които не са получили такива защитни антитела от майката през плацентата (тъй като майката не е прекарала в миналото варицела и няма изграден имунитет) могат да се заразят тежко.

Развитието на варицела по време на бремеността крие рискове за майката и за плода.

Херпес зостер на майката не причинява увреждания на децата.

Възрастните прекарват варицелата по-тежко в сравнение с децата и с повече усложнения. Освен това при бременните с варицела съществува по-голям риск от развитие на усложнения в сравнение с небременните жени (напр. повишен риск от развитие на варицелна пневмония).

Проявите на заболяването и тежестта му в плода и новороденото зависят от времето на настъпване на майчината инфекция:

При възникване на варицела у майката през първите 20 седмици от бременността съществува риск от развитие на вроден варицелен синдром, който възлиза на 25%. Вроденият варицелен синдом (вродени аномалии, които се дължат на варицелна инфекция) включва - кожни (белези, участъци с повишена пигментация), неврологични (атрофия на мозъчната кора, микроцефалия, калцификати в мозъка, гърчове, умствено изоставане, парези на краката и ръцете и т.н.), очни (микроофталмия, атрофия на очния нерв, катаракта, нистагъм и т.н.), хипоплазия на крайниците и други.

Варицелна инфекция у майката, развила се от 5 до 20 дни преди раждането е свързана с риск от развитие на варицела у новороденото – тя обаче се развива рядко и е лека до умерена по тежест. Това е така, защото през плацентата преминават и синтезирани вече защитни антитела от майката. Майчините антитела намаляват, но не премахват риска от заболяване.

Варицелна инфекция у майката, развила се от 5 дни преди раждането до 2 дни след него, може да причини тежка дисеминирана варицелна инфекция у новороденото. В този случай детето се заразява от майката преди раждането, но се ражда преди да е получило защитни антитела от нея (необходимо е време за да се синтезират защитни антитела в майката). След раждането, детето, което е с незряла имунна система не може да реагира на инфекцията.

Родилка, която се разболее от варицела след повече от 2 дни след раждането, може да зарази детето си (по въздушно-капков път), затова се препоръчва да се изолира от него.

Какви лабораторни изследвания се правят?

Извършват се кръвни (серологични) изследвания за търсене на защитни антитела, които се образуват след преболедуване от варицела и остават за цял живот. Жените, в детеродна възраст, които не са сигурни дали са прекарали в миналото варицела лесно могат да установят това с тези серологични тестове. Наличието на защитни антитела в серума на изследваната жена, говори за това, че ако тя е контактна на болен от варицела по време на бременността си, то за нея не съществува риск от заразяване и усложнения (не съществува опастност за плода). Такова изследване трябва да се направи веднага без отлагане при бременна жена, контактна на болен от варицела и ако при нея липсват защитни антитела срещу варицела-зостер вируса, то тя е чувствителна към инфекцията (за нея, респ. за плода и съществува риск от заразяване). Особено внимателни трябва да бъдат бременните жени, които имат или контактуват често с малки деца (най-често от варицела боледуват децата между 2-та и 6-тата година от живота).

Профилактика - препоръчва се при серонегативни бременни (без защитни антитела срещу варицела-зостер вируса) контактни на варицелно болни, да се инжектира в срок до 96-144 часа варицела-зостер имунен глобулин (той съдържа висок титър антитела срещу варицела-зостер вируса) за смекчаване на тежестта на майчината и феталната болест.

Варицела-зостер имунен глобулин е показан и за новородени деца от майки, които са развили варицела в течение на 5 дни преди до 2 дни след раждането.

# 218
Не, Кате, и двата ми (от много повече ) линка бяха с цел да опровергаят твърдението ти, че наличието на антитела означава имунитет.
Не ми се спори, дадох моите аргументи, а мога да давам и още. Уморена съм, честно.... Tired Hug
По последно мое инфо, дано не ми е стара информацията, полио в Европа май няма. Но и да има, ще са единични случаи.

Само за едно те моля. Сега започва масова реимунизация срещу полио из махалите....както казваме - втори тур. Наблюдавай внимателно случаите на полио след планираната "атака"... Моля се на Господ да не се увеличат, но...съмнява ме.

# 219
  • София
Единици са случаите на полио в Европа благодарение на широките имунизационни кампании и постоянни програми във всички държави.

# 220
Тези, които са живяли през 40-те години на ХХ век едва ли някога ще забравят преживения страх от една разпространена по това време болест – полиомиелитът. Сигурно още помнят многобройните снимки на болните, на президента на САЩ, прикован от тази болест към инвалидната количка, страхът да използват обществените плажове, поради опасността от заразяване от това ужасно заболяване.

Днес практически полиомиелит не съществува, но страхът от него е останал. Останало е и убеждението, че и това заболяване е победено отново с помощта на ваксините. Нищо чудно, ако се има предвид мощната кампания в защита на ваксината. Фактите обаче са следните: няма убедителни научни доказателства, че именно имунизацията е принудила полиомиелита да отстъпи. Както вече беше отбелязяно, тази болест изчезна и в тези краища на света, където ваксинирането не е било прилагано толкова масово.

За родителите на настоящото поколение деца е важно да знаят следното: Ваксинацията против полиомиелит е именно причината за повечето днешни случаи на заболяване. През септември 1977 г. Джонас Солк, създател на инактивираната полиомиелитна ваксина, заедно с други учени, свидетелства за това. Той заявява, че повечето от тези редки случаи, регистрирани в САЩ от 1970 г. насам, най-вероятно се явяват страничен ефект на живата полиомиелитна ваксина, използвана за планирано ваксиниране на децата. Във Финландия и Швеция, където се използва изключително инактивирана ваксина, повече от десет години не са регистрирани случаи на полиомиелит.

А през това време имунолозите продължават да спорят за степента на риска при използването на убити и живи вируси. Защитниците на ваксината на основа убити вируси твърдят, че именно живите вируси са отговорни за случаите на полиомиелит. Тези, които отстояват използването на ваксината на основа живи вируси, заявяват, че убитите вируси не осигуряват достатъчна защита и следователно, увеличават възприемчивостта към заболяването.

Отдава ми се рядката възможност да съблюдавам удобен неутралитет. Смятам, че и двете страни са прави и че използването и на двете ваксини увеличава, а не намалява вероятността от заразяване на детето с полиомиелит.

Според мен най-ефективният начин да се защити детето от полиомиелит е да се внимава да не бъде ваксинирано за тази болест!

# 221
При голяма част от хората заболяването протича в съвсем лека форма със симптоматика подобна на тази при обикновена настинка или грип, може да не бъде разпознато и не оставя никакви трайни последици. А по време на епидемии здравите носители на вируса многократно превишават болните, особено тези с паралитични симптоми! Може би дори повече от 90% от изложените на вируса хора по време на епидемии остават безсимптомни! Това показва, че преди всичко най-важна е силата на имунната система и предразположението! Алопатичната медицина не разполага с ефикасно лечение на паралитичната форма на полиомиелит. Но той е бил много успешно лекуван с хомеопатия. Ето какво пише д-р Бонд за своя клиничен опит със заболяването: "Винаги съм използвал за латирус като профилактично средство при стотици семейства по време на много сериозни епидемии и никога не видях дори един от тези случаи да се усложни. Възстановяването на вече разболелите се, както и на тези в начален стадий на заболяването беше 100 %."
Тук искам да предложа на вниманието ви един интересен факт: През 1948 г. по време на най-големите епидемии от полиомиелит д-р Бенджамин Сендлър, експерт по хранене към "Отийн ветеране хоспитъл" установил, че съществува известна зависимост между приема на захар и нишестени продукти и заболеваемостта. Той събрал данни и установил, че областите, в които консумацията на захарни и тестени изделия е най-висока, имат и най-много случаи на полиомиелит. Според него тези храни дехидратират клетките и предизвикват изтегляне на калция от костната, нервната и мускулната тъкан. Това води до значителен калциев дефицит, който допринася за развитието на тежка картина на болестта. Според епидемиологичните проучвания най-многобройни и сериозни случаи е имало през летните месеци. Д-р Сендлър забелязал, че тогава децата консумират много сладолед, газирани и други подсладени напитки. Дифтерия. Понастоящем това заболяване е изключителна рядкост. В САЩ за периода 1900-1930 г. преди въвеждане на ваксината броят на боледуващите е спаднал значително, а смъртните случаи са намалели с 90%.

# 222
И?! В крайна сметка наличието на антитела не означава имунитет, нали? Hug

# 223
За полиомиелитните ваксини - тази с мъртви вируси създава имунитет на ниво нервна система - човека не може да се разболее, но може да е здрав носител (в храносмилателната система). Ваксинирания с жива ваксина има имунитет на ниво храносмилателна система - не може да се разболее, нито да е носител. (това според официалната медицина, според тези които не вярват в нея незнам как е)
Първо е била създадена убитата, в последствие живата, и се смята за по-добър вариант в райони в които се среща заболяването.
Има такива случаи на заболели вследствие на живата ваксина и в последствие заразили други без имунитет. 
Обаче последната "епидемия" в БГ си беше точно сред ромското население, които не се ваксинират, така че .....

# 224
Това къде го чете?
А въпросната епидемия, която споменаваш....морбили ли визираш? Защото определено няма да е полио.
Ромите "боледуват" от недохранване, мръсотия, открити канализации... Ела в смесен град като Пазарджик, където българи и роми живеят общо-взето заедно ( на половината ни пазар продават само роми, децата и на двата вида продавачи играят заедно) и тогава виж наживо кой боледува и въобще за каква епидемия се говори ooooh! Като със свинския грип Tired ooooh!

Освен това именно живата полиоваксина доведе до заболеваемост при ваксинираните, и то в голям процент. Нали знаеш защо я забраниха?....Официално министерството излезе с твърдението, че ваксинираният с жива ваксина е опасен за неваксинираните  (така че си противоречиш, явно може да е носител Wink), но истината, както показва и световната практика е, че живата ваксина всъщност разболява.

Общи условия

Активация на акаунт