ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 28 983
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
Zuzu_82, можеш да я измиваш с отвара от смрадлика. МНого добре действа. Аз съм го правила при едно такова подсичане и за един ден й мина. Отделно мажа с Бочко или Судокрем.
Гита, послушай Мишона. Много добри съвети ти е дала.
nikikol82, ние водихме дребната през втория месец и ортопедът каза, че трябва още веднъж след петия месец.

# 496
Куин колко често да я мия? - 1-2 пъти ли?

Иначе кремчета всякакви съм ползвала и бочко и судо и чудо Mr. Green

По програма "Детско здравеопазване" преглед за луксация се прави 1 месец и 4-ти Simple Smile

# 497
Да, за подсичането също става и судокрем, ползвали сме го помагал ни е, с нивеята са по-плътни тези кремове, а бочкото е редичък, но върши работа
моя приятелка използва на мустела за подсичане, доволна е

на нас такъв преглед не са ни правили по здравна каса, с ехограф
прати ни при някакъв ортопед, каза 30 лева, но след това изобщо не попита били ли сме, какво ни е казал и пр., каза че е желателно да се направи такава консултация

прегледа я лекарката/педиатърката/ и каза, че нямаме проблем
луксация се диагностицира още след раждането и ако има проблем се носят специални гащи

това не го разбирам, уж детското здравоопазване е безплатно, а плащаш за ваксини и прегледи

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 09:47 от gitadam

# 498
  • Стара Загора
Привет  Laughing
Водата - ту преварявам чешмяна, ту давам Девин с розов етикет, но не съм я преварявала. Ще потърся инфо, но си мисля, че така се дава без топлинна преработка LaughingШише с вода не нося за сега защото при няколкото ми опита да дам, Ники такава отвратена физиономия прави и я държи в устата - не поглъща  Joy Кака му беше по същия начин - почти до година не искаше вода, чайове пиеше много, но чиста вода нъц Naughty Сега обаче си наваксва  Laughing

На нас ортопеда ни каза, че е добре да отидем като започне да прохожда детето, по-рано не се налагало.

За ваксините май имаме шанс да се възползваме от безплатните...ще видим.

това не го разбирам, уж детското здравоопазване е безплатно, а плащаш за ваксини и прегледи
Ами в конкретния случай има безплатна ваксина по ЗК, някои мами сложиха от нея, други слагат Пентаксим.
Пък, че всичко е батак е така ...вчера се оказа че в тук Бърза помощ нямат апарат за кръвно и термометър Rolling Eyes

# 499
Zuzu_82, аз я миех при всяка смяна на памперса. Количеството ми стигна за 1 един ден и тъй като се оправи, не се наложи да варя повторно.

# 500

То в нашата държава повечето неща са така - наужким. #Cussing out Понеже си мълчим ни правят на маймуни, с тоя Пентаксим побъркаха майките, изобщо нямам думи.

Ехографски преглед на тазобедрените стави се прави след първия месец за съжаление не се поема от ЗК. По ЗК дават направление за рентген, ако искаш.  Peace

Напълно съм съгласна с Мишона за захранването - че трябва да се започне с еднокомпонентно зеленчуково пюре, най-добре картоф.

Гита, ако бебето не проявява интерес, не го мъчи с това захранване, наистина после ще ти стане злоядо и ще видиш голям зор. Племенничката на мъжа ми така я захраниха още преди 3-я месец, тъпчеха я с разни елди и пр. каши, а тя всичко плюеше и сега вече е на 5 години и е много злоядо дете, може с дни нищо да не хапне. Вината затова е изцяло на майка й, която между другото много слушаше смахнатата си педиатърка.

За подсичането - Судокрема е много добър, също и защитният Бочко, който съдържа зехтин и невен.  Peace

За водата - бебето само си показва, ако не иска да пие, явно кърмата му е достатъчна. Моето рядко пие. Баткото в началото много ми пиеше вода, после въобще не искаше и пропи чак след 7-я месец. Само не правете грешката да преварявате минералната вода, аз така първият път послушах педиатърката и редувах преварена чешмяна с преварена Девин и сега кучешките зъбки на баткото вече са с огромни кариеси.  Sad А и Девин също съдържа флуор, който се отразява пагубно за зъбите. Нищо, че на етикета пише, че е с ниско съдържание. Между другото розовият етикет на минерална вода Девин е регистриран като търговска марка, след като от Япония е върната голяма пратка вода, заради високото съдържание на флуор в нея. Това го знам от един мой преподавател, който работи в Патентно ведомство. Също така в България няма лаборатория, която да може да измери точното съдържание на флуора в минералните води.  Peace Затова не трябва да се дават на деца и бебета минерални води.  Peace

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 10:55 от little rabit

# 501
знам какво е злоядо дете, т.е. майка ми е разправяла за моя милост, колко зор са имали с мен
искам да попитам нещо
как да я провокирам да говори повече
викам й агу, аха, охо, казвам гласните, хили ми се като пача
и с англ.език пробвам, с такива думи като спуун, муун, хелоу
реагира на такъв стимул, гледам онзи ден по новините 3 месечни бебета учат инглиш и една майка се изказа, че бебето й по-лесно говорило на инглийски, а не на бг, че му е по-лесно да каже спуун, отколкото нещо близо до лъжица
преди дни говореше повече, едва ли не с часове, но вчера и днес пълчи като пукъл
кога да й говоря съгласни звуци, през пети месец ли?

# 502
Еее, gitadam много бързаш!  Grinning Чак пък да ти проговори! Всяко бебе е различно! На този етап освен да гука и да се смее, друго не очаквай.  Wink

# 503
  • Стара Загора
Междудругото розовият етикет на минерална вода Девин е регистриран като търговска марка, след като от Япония е върната голяма пратка вода, заради високото съдържание на флуор в нея. Това го знам от един мой преподавател, който работи в Патентно ведомство. Също така в България няма лаборатория, която да може да измери точното съдържание нафлуора в минералните води.  Peace Затова не трябва да се дават на деца и бебета минерални води.  Peace
Ха сега де  Thinking Коя изворна вода е по-добра според вас ? Аз досега само Девин съм купувала. А по-добре ли е преварена чешмяна вода?

Гита, моя само гука и от време на време се смее с глас. В по-голяма част от времето, когато е буден си изучава ръцете с уста. Смятам, че и на какъвто и език да му говоря за него ще е все тая. Той реагира на вниманието, на гласа ми, на погледа.

# 504
Сиер, най-добре преварена чешмяна вода. Също така има едни кани с филтри - Брита, аз ползвам такава и после преварявам водата.  Peace Каната струва около 37 лв. и се продават филтри, които се сменят всеки месец.

# 505
е, образно де, не точно говори, а да гука Mr. Green, наистина бързам, иска ми се да порасне по-скоро
в момента "говори" само на играчките си
явно е до настроение
доколкото си спомням за ваксините лекарят в репортажа каза, че може от безплатни ваксини да се възползват както бебетата в заварено положение, така и тези на които ще се слага за първи път
относно забавянето на доставката на ваксините, същият каза, че закъснение от 7-10 дни не е фатално и повод за притеснение. newsm78

вие ползвали ли сте кърпички на корола оод или техни продукти, доволни ли сте?аз взех хубаво миришат и са на добра цена

имам един шезлонг на чиполино /старичък модел е/, даде ми го приятелка на майка, но едно нещо ме притеснява

подложката на гръбчето и тази на седалката нещо се изметнаха, под тежестта на бебето потънаха надолуп или може би аз нещо направих вчера, когато се опитах да го преведа в легнало положение?може и така да е било и преди, не съм обърнала внимание.

сложила съм отгоре одеало да е меко, но въпреки това се притеснявам да я слагам, права ли съм?

възможно ли е гръбчето да се деформира?

проблемът ни е, че количката е долу на двора, не мога само да я качвам и свалям през деня, пък стефа с леглото не заспива, освен ако не я оставя малко да помрънка, трябва да я разхождаш и люлееш, яд ме е че не купихме легло люлка.

ние два пъти сме слагали пентаксим, не можем вече да заменим, педиатърката каза да се обадим на 8 ми и да я заведем да я ваксинира, ако ваксините са налични, ако не да търсим ние.но ме съмнява дали ще има по аптеките след като не е дошла още държавната поръчка, въпреки подписаните от министъра документи.друг е въпроса, ако в аптеките има количество ваксини от преди.но думите й са, че в пловдив сега никъде няма.писна ми да ни правят на маймуни с тези ваксини.

на мен лекарката направление за ортопед не ни даде, прати ни на частно при определен лекар, а аз си мисля, че е въпрос на избор майката да прецени на какъв специалист да заведе бебето, а не лекарите да си "менкат" и прехвърлят пациенти.
направо ни прати на ехограф, не защото има нужда според нея и мисли, че има проблем, а затова че било момиче и след години щяло да ражда. newsm78затова било добре да се отиде. Mr. Green

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 11:47 от gitadam

# 506
  • Стара Загора
Ще се поинтересувам за тези кани, добра идея е. Благодаря ти Рабитче  Hug

Ох, днес съм вързана да чакам куриер, дано дойде по-скоро и да излизаме  Simple Smile

Гита, хич недей бърза. Ще видиш после какво е  Mr. Green

# 507
доколкото си спомням за ваксините лекарят в репортажа каза, че може от безплатни ваксини да се възползват както бебетата в заварено положение, така и тези на които ще се слага за първи път
относно забавянето на доставката на ваксините, същият каза, че закъснение от 7-10 дни не е фатално и повод за притеснение. newsm78

Така е, но българската ваксина ДТК е жива и има доста неприятни странични ефекти. Иначе не е проблем, дори да си почнал с едната ваксина, после да я замениш с друга, поне с Инфарикс става, за Пентаксима не съм сигурна, защото той съдържа и съставка против един определен тип менингит, каквото Инфанрикса няма. При баткото бях почнала с българската ДТК по ЗК, но все вдигаше температура и обриви правеше и накрая я замених с Инфанрикс, а полиото го сложихме по касата. Сега за бебето направо се спрях на Инфанрикс и не съжалявам, а и е наполовин цена - 30 лв.  Peace
Иначе преди първи клас реимунизацията е само с Инфанрикс.

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 11:21 от little rabit

# 508
  • Mediterraneo
Ехографски преглед на тазобедрените стави се прави след първия месец за съжаление не се поема от ЗК. По ЗК дават направление за рентген, ако искаш.  Peace

И на мен ми предложиха за рентген, но отказах и ми даде направление за ортопед. Друго си е да го види специалист детето и ако прецени, да прави допълнителни изследвания. Попитах го има ли нужда от ехограф. Според ортопеда не се налагаше, така че не съм плащала за такъв преглед.

Аз планирам да започна да предлагам водичка точно заради жегите. Ама ще изкара още десетина дни и без вода  Grinning Да навърши 4 месеца, после ще видим. Когато реша да започна с водичката, ще купувам Девин розов етикет. Няма да преварявам.

За ваксините пак ще кажа- не съм купувала, няма и да го направя. Ако до 20 май, когато ни е ДК, педиатърът е получил, слагаме Пентаксим. Ако не- ДТК. Все още не сме започнали изобщо схемата, така че мога да изчакам и още един месец, ако решим.

За подсичането- не ни помогна НИЩО! Бочко, Судокрем, Витасин, Павлодерм, смрадлика- нищо. Накрая направихме един мехлем с боров вазелин, невен и витамин А. Е, от едно намазване зверското подсичане просто мина. Сега съм се заредила с мехлема, стои ми в хладилника и само леко да се зачерви дупето, едно намазване и всичко е ок  Grinning

# 509

И на мен ми предложиха за рентген, но отказах и ми даде направление за ортопед. Друго си е да го види специалист детето и ако прецени, да прави допълнителни изследвания. Попитах го има ли нужда от ехограф. Според ортопеда не се налагаше, така че не съм плащала за такъв преглед.

На кабинета на ортопеда, при който ходихме пишеше, че УЗ на тазобедрена става при бебета се извършва до 6 седмица и още един път на 3м. При нас се пое от ЗК - не знам за вас. Педиатърката ни даде направление за него, отидохме, гледа го лекаря на УЗ и нищо не платихме. Дадоха ни по 2 бр. снимки - една за нас, и една за педиатърката и това беше.

Общи условия

Активация на акаунт