ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 28 966
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
  • Mediterraneo
Моята мързелана се обърна само веднъж от корем по гръб и това беше. Не се върти сама наникъде. Ама не си го и слагам, де. Когато- тогава.

# 586
Закъснели поздрави на имениците ни:) Много усмивки и щастливи дни:)
Tatitt, по повод акото - понеже имахме проблеми бях намерила това:
http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html
Дано съм полезна и също се извинявам, че пак мажем;), но понякога е нужно.
Вчера беше интересен ден - малкия ни направи сценка с истеричен рев в един магазин, та се наложи да търча като дива навън. Не, че излизането извън магазина помогна, но се опитах да избегна червенето пред продавачки и охрана, които ме гледаха кой с раздразнение, кой със съчувствие и усмивка. Таткото помогна много с играта "Супер Маргарит", т.е. вдигане нависоко и хвърчене и зяпане или просто "самолет", но за кратко. Светкавично се отправихме към колата - сменихме памперса, абсолютно ненаакан, но това даде повод на моя зимен мъник да се кефи, че са му голи краката, та рева спря... Не знам, верно как ще я караме лятото?!
Сега бебето ми спи, след като ме събуди в 7ч, таткото също. Котарака се е тръшнал и той пред монитора, протегнал лапи върху клавиатурата и се налага от време на време да изтривам по някой символ, написан и от него, а аз вися сънена на пост. Ми какво да се прави - майка съм, ще пазя Wink
Като казах "майка" - вчера нещо се бях шашнала. Викам си: дали съм достатъчно нежна с малкия?!! Знам, че всичкото ми внимание и грижи са само за него, всичките ми усмивки и цялото ми щастие също и въпреки всичко когато заплаче и не успея да го успокоя си мисля, че може това да е защото съм по-строг човек, по-твърд характер... Предполагам, че е временно това, пък и сигурно се втрещих след опитите ни да пием кафе с едни наши приятели в близка сладкарница. Първо - вътре миришеше на цигари и аз още с влизането настръхнах. Второ - въпреки спящото бебе, нашия татко държеше да му съблечем якенцето, та да не му е горещо. Знаете до какво водят подобни събличания - събудено и ревящо бебе и съответно, задраскана от картинката с пиенето на кафе и вовденето на разговор, майка... Та - изнервих се. Днес продължавам да съм леко нервирана и напрегната, боли ме глава и ми е леко самотно. Все си викам - преходни състояния са - ще отмине.. и продължавам да се надявам верно да отмине. Чета ви често и ви се радвам - някак не ви тревожат подобни мисли.
И за спането да ви споделя - малкия по принцип спи при нас на спалнята, но напоследък се опитвам да го премествам в неговото креватче. То е да една крачка от нашето легло. Имам частична успеваемост - спи там до 1-2ч и после мрънка за ядене и понеже през нощта го храня легнала, останалото време до сутринта го проспива пак при нас. Лошото е, че по принцип си нарушава храненето  - при спане при нас яде към 3 и после 6, а сега яде към 1-2 и после пак към 4 и пак иска към 6... Не ми харесва така, че той добре наддава и педиатърката без това ме кара да махаме нощното хранене. Нямам никакво намерение да го направя, но поне да яде веднъж-два пъти, а не 3-4 пъти на нощ.
Е дълго беше, но си казах всичко.

# 587
Мили мамчетаа. Моля ви помагаите. Страдам от ужасните гъбички кандида и вече незнам какво да правя. Ходих на лекар какво ли лечение не опитах. Моля ви споделете какво ви е помагало. Много ви благодаря!!!  Hug

# 588
Буриту, не си мисли, че само теб те тревожат подобни мисли  Naughty
Аз лично се побърквам, ако Камен се раздразни, разврещи, разреве... в непозната за него обстановка  Tired Изпитвам чувство за вина, че съм му го причинила, че е ненужно, че трябва повече мисъл да проявявам и че не се съобразявам с факта, че е малко бебе и е твърде незрял емоционално, за да го влача къде ли не. Ако пазарувам с него да речем и той е такъв, само за това ми цикли главата и не се сещам изобщо какво е трябвало да напазарувам, гледам да се махна бързо, изнервям се и се потя даже  Rolling Eyes
За пръцкането - Камен никога не го е правил миризливо - направо ме шашнахте  Shocked
За сметка на това тази нощ след като го кърмих, го сложих в леглото и той веднага се обърна на една страна с дупето към мен и се изпръцка звучно - никаква му я няма културата!  hahaha
Друго нещо ми е странно - слагам му в леглото едно мече, но далеч от него, в долния край, за да не си го сложи на главата - на сутринта мечето обърнато по дупе лежи в най-горния край на леглото, а Камен изглежда да си лежи както съм го сложила - не разбирам как го прави този номер  newsm78
А сутрин като се надвеся над него и той си дърпа усилено с ръце нагоре чувалчето за спане, вчера пък бяхме с приятели на една вила и там си придърпваше пеленката върху лицето и се смееше свенливо, като се завърта на една страна точно като засрамен - умряхме си от смях всички  Joy

# 589
Качих няколко нови снимки на Камен в албумчето  Heart Eyes

http://january2010.snimka.bg/baby/kamen-na-edna-ot-nas.476572.18573115

# 590
  • София
Първо мерси отново за поздравите  Hug

Честито и на гергьовците! Да сте живи и здрави!

...
Тия дни чета "Подсъзнанието може всичко" на Кехоу, много ми допада, бях чела доста книжки на такава тематика, но тази ми пасна много.

...

Само да споделя, че тази книга направи чудеса при мен наистина! А съм чела и Метода Силве и какво ли не, но знам, че за различните хора различни похвати имат успеваемост Wink

...
wicky, така значи, ето от що Звездна има такива специални метлико-хвъргачки.  ooooh! Heart Eyes

...

Е, че как - голямо ангелче е иначе нашата Звездна Simple Smile

Поздрав за именния ден на твоето братче! Моята мама също празнува на гергьов ден Wink

Red tree - хахаха! Голям сладур! И Даная така се опитва да си вкара едновременно някоя играчка заедно с ръката. Става малко по-неудобно, когат осе опитва да го прави същото и с цицата  Laughing

Мамо Це, buritu - не се тревожете! И при нас ситуацията е същата! Като седна някъде и съм на тръни ще го бъде ли пиенето на кафе или не Simple Smile Ето вчера не се получи. Цял ден чистихме, бебка беше супер послушна и после като се развали времето се чудихме какво да правим и хайде в Корфур, че не бяхме ходили. Предишния път, като водихме бебка в Мол и ни изненада, като взе да зяпа с интерес и накрая заспа самичка... И си казах, че явно вече е пораснала и няма да имаме проблеми. Ще отидем на разходка - тъкмо да поспи, като я бутаме и да седнем да пием по едно кафе. Мдам - спа около час и после като се ококори, но не беше на кеф определено и се почна едно мрънкане и не искаше да заспива и разбира се се измъчихме! И определно измъчихме и нея - като се прибрахме пак се опита да изпадне в истерия, но я спрях по в началото. Останових, че бебка се нуждае от определно количество сън, който, ако не си го получи - се преуморява и много лесно мозъчето й дава на късо и за секунди може да изпадне в истерия! Вчера така направих грешката - не трябваше да я оставям да зяпа, а да се опитам повече да я приспа... А в този Мол имаше няколко магазина, които ми бяха супер интересни, но ги минахме натъгъдък Simple Smile Има цяло магазинче на любимите ми бижута Lalo, както и една хубава бебешка марка магазини - Пренатал. Имаше и няколко за декорация, които бяха страхотни! Корфур ми се видя като Метро... но там бебка вече беше на ръце и минахме като фурии, та нямам особени впечатления...

Сега заминаваме за Плевен пак при свекървата...

На вас ви пожелавам хубави почивни дни!  Hug

# 591
Честит имен ден на Герганчето и Горис на патерица  bouquet Живи и здрави да бъдете и вие и семействата ви Simple Smile

Все забравям да честитя и на Уики   bouquet

И съпругът ми имаше вчера имен ден  - та да почерпя със закъснение:

edna ot nas - Вики от няколко дни я наблюдавам как се върти в кошарката на 380 градуса Laughing На всеки 90 градуса си прави почивка, но цялото завъртане й отнема около 30-40 мин. Прави го само докато е будна и си играе - нощно време си спи като пън  Mr. Green
Иначе за обръщането съм много съгласна, че си зависи от стимула Simple Smile Вики се научи да се обръща докато я кърмя легнала - и то милото за да стане по-бързо работата с настървеност се обръща и захапва  Joy Направо ми пълни душата, малко хищниче Heart Eyes
kleaa , мила, не знам дали кърмиш, та в зависимост от това трябва да се съобрази лечението... Аз се самолекувах с Лактофлор биоплюс - 4 таблетки се смучат на ден(може и друг пробиотик); смрадлика си варях за подмиване и низорал крем за мазане(не преминава в кърмата) - за около седмица и половина - две вече нямам никакви симптоми и течение, или сърбежи. а ето и една много полезна тема :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=453621.0
Успех  Hug

# 592
Уики, относно книжките "Методът Силва", също е много добра, но там мисля че е хубаво направо да се изкара курса по този метод.
Как ми се ходи по семинари, четох че наскоро е имало семинар на Кехоу в София и че догодина пак ще има, решила съм да не пропускам догодина.
Сега се чудя дали да ходя на семинара на Гитомър, но много ме спъва кърменето, то хубаво ще ида, но като знам какво търчане за изцеждане ще падне, ми се убива ентусиазма.

Нашата мома хич не се обръща наникъде, ама на нея и е по- трудно с тези орто гащи.

За разходката из магазини с бебка, най- често ходим в Метро, лежи си хубавицата в кошчето и мирува, вчера бяхме в Сани на пазар с кенгуру, гък не каза, голямо зяпане падна, но много се измори, на излизане от магазина заспа в кенгуруто.

Вчера хвърлих едно око на пюренцата, май ще захранвам с Хип, първо с орзова каша и после ще му мисля дали със зеленчуково или плодово пюре.

Хубав ден на всички!

# 593
Zuzu_82  много бладодаря миличка.   bouquet Не кърмя за съжаление. Голям проблем са тези гъбички, вече незнам какво да правя. Идва ми чисто гола да седя. Незнам какво да пия и какво да правя. Отиваме на почивка след няколко дни и много ми се иска нещо да ме облекчи поне за малко.  Лактофлор биоплюс не съм пробвала и ще ходя да го взема от аптеката-надявам се да не е нужна рецепта. 

# 594
Aу без да искам съм изтрила писмото в което имах паролата от албумчето, може ли някой да ми я пусне  Embarassed

Относно тревожността и аз съм във вашата група, все ми е криво като отидем някъде където тя се разстройва  #Crazy Е на село това дете колкото пъти отидем за да му е добре, да спи на вън, на яде навън и т.н. всеки път реве и е много неспокойна, защо така не й допада селото не знам  Rolling Eyes И кафето с приятели е "риск печели риск губи" понякога спи, друг път като седем и веднага почва да мрънка...Сега има панаир в Мездра и се каним да ходим, ама все не знам как ще уцелим  newsm78

Пръцкането й мирише ... понякога доста  Crazy

Татитче мерси за отговора, ние с розов хип пак си акаме през 3 дни, което е ОК де, защото преди беше през 6  Shocked

Не мога да не ви покажа една снимка, ще ме извините че тук я качвам:

# 595
  • София
Хахаха, Герганче, страхотна снимка!  Hug Heart Eyes Верно си е това, че бебетата ни са големите шефове къщи! Всеки се съобразява с тях!  Flutter

# 596
Привет и от нас wavey
Ние днес направихме първото си падане Crazy и падна голям рев. От известно време я слагаме на пода в столчето за кола, което ни служи малко като шезлонг, чат-пат от там зяпа телевизия, на дръжката й закачаме и играчки, с които се забавлява успешно около 15-20 мин та човек да може да свърши нещо. И преди малко точно я инсталирам в стола, забучвам й поредната играчка /една свиреща маймуна/ и излизам на балкона да прибера някои неща. След няма и минута се чува трясък, последван от истински вой  Crazy и я намирам паднала на пода по лице на 1 крачка от столчето.  Таткото и той изхвърча от другата стая да види какво става. Слава богу нищо й няма, разминахме се с уплахата, но съответно столчето става неизползваемо оттук нататък и трябва да измислим в какво да я слагаме сега, че й писва само да лежи, а и на активната гимнастика също не може да стои по цял ден  Whistling

Днес не сме излизали заради това гадно време  Close. Добре че поне вчера направихме семейно едно приятно излизане, открихме едно ново кафе сравнително наблизо, където правят хубави италиански сандвичи и има маси на открито. Беба ни остави да поседим известно време и да се нахраним, но после ни го изкара през носа и оревахме едно хубаво цялото кафе, таткото си заряза последната бира и се изнесохме на бегом hahaha Та такива ми ти приключения.

Илиндичка, все забравям да ти кажа колко ми харесват снимките ви, всичко е някак много уютно и топло  Simple Smile

# 597
Не мога да не ви покажа една снимка...

Както се казва - тя е малка, но вече знае .... Сладурка  Hug

# 598
  • Madrid
Виола,всъшност ти вече си захранила.
Еола,благодаря ти!Случва ми се да изпусна влака и тогава атмосферата около мен е далеч от уюта,но се опитвам да се владея...И Бояна падна от дивана миналата седмица,също като Сами преди.Плака малко,нищо страшно,но на мен сърцето ми се сви.Ще трябва да подготвя кошарката вече.
Герганчето,много сладко!Вкъщи шефовете са двама,та затова давам на късо от време на време  hahaha
Редче,снимката,която си публикувала е уникална! Grinning С право ти е любима!
Една от нас,сега ще погледна и твоите снимки!
Татит,чаровница е твоята Марина! Simple Smile

Ето и от мен малко нови снимки.Последните са от днес.Беше се зарадвала много,та я запечатах! Sunglasses

http://samyil.multiply.com/photos/album/26/DRAFT_Photo_Album_2010-05-07#photo=1
П.С.

buritu,сега,аз съм от хората,които често са в пълна еуфория от щастие и после потъвам в депресивни състояния,голямо лутане е моето,не съм стабилна.Не спирам да се опитвам да се контролирам,че много се изтощавам от тези залитания.Напълно те разбирам...мъжете сякаш не могат да докоснат тази майчина притеснителност дали всичко е наред...виждат отгоре,а инстинктивното у жената им е труднодостъпно,но това е нормално.Аз затова за моите решения обяснявам,ако бъда неразбрана,оставам си така  Simple Smile,но действам както аз знам,че после последствията пак са си мои.
Иве,с това поле и кифлички... Heart EyesДарето е страшно сладко бузанче!

Не на последно място- Честито та вчерашните именици!

Последна редакция: пт, 07 май 2010, 23:40 от ilindi4ka

# 599
Добро утро. Днес съм толкова ранобудна пред компютъра, че откакто малкия започна да заспива твърде рано вечер, се буди рано сутрин. От два дни ставаме в 7ч. Аз какво ли не опитвам, та да изкараме още малко временце хъркащи в леглото, но нещо не ми се получава. Ще се наложи да си лягам и аз към 20.30-21ч, за да не клюмам по цял ден след това.
edna ot nas, wicky, Герганчето, ilindi4ka, благодарности за споделеното и много прегръдки за вас и всички, които имат нужда от малко топлина и подкрепа Simple Smile
Малкия захърка в люлката... Що беше тоя зор да станем в 7ч, щом след 1/2 час се засънчва на друго място, не ми стана ясно. Бебешки работи. Аз си направих чай и виснах тук да почета. То има малко за четене, че всички са по излети и роднини, но пък съм се присетила за оня български филм, та го диря из нета. Полза от търсенето явно няма - щом е българско сигурно са се постарали да го проконтролират, та да не се изтърве някой лев от прожекциите. Трябва да се бият рекордите по приходи от бг филм. Пишат, че хората пристигат на цели автобуси и даже не се мотат по магазините, а право в кината влизат и после си заминават Wink Да бе, да... Почти не вярвам да е толкова добър тоя прословут "Мисия Лондон".
Мисля днес да се примоля на мъжа ми да се разходим някъде извън София, но близо. Ще помисля за приятен маршрут, а после ще стискам палци времето да светне, че гледам се е понамръщило. Междувремено ще зяпам костенурките нинджа, точно както в детските си години;)

Общи условия

Активация на акаунт