Отговори
# 30
  • София
Влизам за малко от чужд комп...Бетичка мерси за темата, но линкове няма, сега не може да се оправи, освен ако мога ще ги пусна като постове, пък после като свърши темата ще я пусна с линковете. Такак става ли?
Мдам, бързах и я оплесках, че беше на 51-ва стр. минало.
Трябваше да цитирам, а аз копирах.
Сори!

# 31
  • София
Buffy първата ми цитонамазка беше втора група - нямаше нищо притеснително на пръв поглед, затова и всички бяха изненадани от това което показа биопсията след бримката - нямаше никакви индикации че се развива нещо лошо там. Всъщност първата биопсия /на тъкан от повърхността на раничката/ показа атипични клетки, но не и карценомни - вече втората биопсия на изрязаното то раничката показа карценомните кретки/.
На бримката се реших аз заради наистина огромната раничка която имах, заради кървене между циклите /аз всъщност затова и отидох на лекар/, заради положителния тест за ЧВП вирус и заради атипичните клетки открити при първата биопсия- като прецених всички плюсове и минуси си мислех че това е най-доброто решение - да махнем раничката и съм била права имайки предвид какво открихме в самата раничка.

Сега не знам какво да мисля - да се притеснявам ли, защо толкова скоро след бримката и при такива чудесни резултати отново се появи раничката, но най-вече ми е притеснено какво ще намерим в нея.

# 32
Mama Mishi , аз съм с конизация и сега също чакам резултат от цито, та знам какъв ад е чакането. Може би ще бъда крайна, но виждам, че имаш две деца. Ако има и  най-малкото съмнение за нещо по-сериозно - махай всичко. Може би тук трябва Реа да се включи и да поговорите.

Синеоч, мразя я тая ПАП 2 в. На мен с такава група ми почнаха проблемите. Сигурна ли си, че не е някакво възпаление? Задължително направи ново цито на друго място.

# 33
Да се включа и аз!И аз си имам спомен след конизацията-две бели петна и два лоши резултата,а иначе
добра хистология при конизацията!
Синеоч,задължително направи още една цито!!!!!Винаги има фактори,които дават отклонения.
При мен при първия преглед,дори и при втория всичко на пръв поглед изглеждаше СУПЕР.Дори докторката ми каза да
идвам вече на 6м.,за да не се травмирам повече.И изненада....когато се обадих за резултата от цитото.....спешно идвай да говорим.Мисля си,че просто измъкване от кабинета на гинеколозите все не ми се полага!!!!Сега пак съм в трето поред очакване!
Чери,стискам палци МЦ да ти дойде по-скоро и да ти олекне,да направиш изследванията при Ганчева...дай боже да е тякаква фалшива тревога!
Джес, Hug Hugстискам ти палци,мила!Дано само хубави неща да ни кажеш!
Хубав,мирен и спокоен ден на всички!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 34
И аз да не ви изпусна...
Реа, радвам се за хубавите резултати! Hug Как си се "покрила"...едва те познах!  Mr. Green
Джесика, направо съм потресена, какво е това чудо? Бързо възстановяване ти желая!  Hug
И на всички само хубави цитонамазки!  Hug

# 35
И аз да не ви изпусна...
Реа, радвам се за хубавите резултати! Hug Как си се "покрила"...едва те познах!  Mr. Green

Здрасти душко. Тук съм гледа и чета  Heart Eyes Ти как си?

Благодаря на всички момичета за хубавоте думи и подкрепата.

Джесика, Чери, daindi , Димана, Алфа, Синеоч и всички останали  Hug

Синеоч, горе главата всичко ще се оправи  Hug

Mama Mishi  ако имаш въпроси към мен питай, но незнам дали ще мога да ти помогна  Heart Eyes неможах да разбера какво се е случило с теб. Четах разбира се, но пиши каква ти е епикризата.

# 36
Mama Mishi, според мен направи консултация с някое от светилата в областта...

# 37
Привет и  Hug на всички. Не съм писала скоро но ви чета. Аз бях добре след свалянето на   конците, но сега често ми се случва да имам болка ниско долу. Преди операцията имах проблем, който се състоеше от  тове, че не мога да лежа на ляво от болка и тази болка след конизацията почти изчезна, докато преди 10-тина дни пак започна. Отгоре на всичко долната кост на челюстта ме боля 2 дни а от днес съм с адски болки в ухото. Може би зъб ме измъчва. Не свършват проблемите ни момичета.Дано скоро свършат и те и да се радваме на пролетта . Hug                             

# 38
  • София
Момичета, оправихме линковете!

Благодаря на модератор Тани!

# 39
здравеите , мили дами моля да ми кажете този туморен маркеер къде се прави и защо искам да ми кажете след Конизация нормално ли е цитонамазката да е пап2 ПОМОЩ Притеснявам се че може и да нямам деца

# 40
Привет момичета Hug Hug!Вчера си взех резултата от Ганчева и за
първи път от конизацията през септември мога да поема глътка въздух  - ПАП 2,но
разбира се наблюдението продължава защото белите петна са в наличност все още.
Ганчева ми назнами Изопринозин за три месеца и контролен преглед на 25.06.
Сега се пускам по течението и само хубави мисли! Hug Hug Hug

# 41
  • София
Реа много благодаря за готовността   bouquet!

Всъщност случая е такъв - имах раничка, която в един момент стана доста голяма. Цитонамазката ми беше втора група, направихме изследване за папиломен вирус и се оказа че го имам. Направихме биопсия на раничката и резултата беше атипични клетки, но отново нищо притеснително. С лекарката /д.р Чолакова/ даже се чудихме дали да я пипаме раничката, но понеже беше доста голяма решихме все пак да ми направи ел. бримка. През юли миналата година ми направи бримката и д-р Чолакова даде изрязаното за биопсия. И всъщност тогава се откри карценома - на изрязаното от раничката но от това което е било под раничката. Тогава хукнахме по разни светила да анализират резултатие и двама лекари /големи специалисти/ потвърдиха че е изрязано до здраво.
През октомври правих след зарастването на раната от бримката цитонамазка, изследване за папиломни вируси /на двамата с мъжа ми/ и резултатите бяха отрицателни.
Уж всичко беше прекрасно, всичко беше наред, а сега 6 месеца по-късно аз отново се оказвам с раничка И всъщност притеснението ми е, че няма начин освен ново рязане някой да ми гарантира, че въпреки добрите резултати които ще излязат /защото и първия път резултатие не бяха притеснителни/ въпросната раничка няма да развива карценом под повърхността както се е случило първия път.
Другия вторник имам часове и при двете си лекарки - д-р Джонгова и д.р Чолакова /дотогава ще м е излязла и цитонамазката/ и ще мъдрим какво да се прави, защото моят опит показва, че на цитонамазка и биопсия от опвърхността на раничката не може да се разчита че ще дадат достоверни резултати.

# 42
Mama Mishi сега разбрах. Според мен нека да се състои срещата ти с д-р Джонгова и д-р Чолакова. Каквото и да е можеш да бъдеш спокойна, че всичко е под контрол на лекарите и каквото и да се случи е поправимо. При мен нещата са почти такива каквито и ти разказа, но с една разлика, че след диагнозата - карцинома и ситу не мислих много и се подложих на хистеректомия, имам 2 деца така, че искрено се надявам , че съм постъпила правилно. От операцията ми мина почи година ( юни става година ). Ако имаш въпроси питай, разбира се това което на мен ми се е случило не е нужно и на теб така, че не мисли че и при теб може да се стигне до моят край, но аз лично сега съм мн спокойна и се чувствам касметлийка , че хванах "последният влак"

# 43
  • София
Реа, явно сме със сходни съдби   bouquet! Не знам какво е хистеректомия, но лично за мен съм на мнение, че е по-разумно и оправдано да предприема по-радикални мерки, отколкото за поемам излишен риск.
При всички положения последната дума ще бъде на лекарите де. Притеснението ми за по-сериозна опрерация е, че сигурно има дълъг период на възстановяване, пазене и т.н., но каквото се налага ще направя.

# 44
Хистеректомията  елемантарно обяснено е премахване на матката и евентуално яйчниците. ( в по тежки случай и някой др ограни)  При мен се избърза за да отстранят само матката, яйчниците са си ми на мястото което е по добрият вариант защото иначе щях с отстраняването на яйчниците да вляза в климакса на 32 години  Mr. Green Сега нямам цикъл което е + за мен и немога да имам деца. Седенето ми в болница 0т 10 дни стана на 3 дни и половина и се възстанових мн бързо, а болка не съм усетила, колкото и странно да звучи . Операцията е като секцио резнато. Чувствам се добре. Обащо взето това е. Успех на теб и пиши като поговориш с лекарките.

Лек ден на всички и успех на чакащите резултати  Hug

Синеоч, душо ти още ли нямаш нет?  Rolling Eyes
Джесика, как си днес?
Чери нещо ново при теб?

Общи условия

Активация на акаунт