Държавна детска кухня - София

• 172 601
  • 426
  •   1
Отговори
# 255
На държавна кухня сме и съм много доволна,вече 8 месеца я ползваме

# 256
може ли от детската кухня да се вземе еднократно, примерно днес да отида и да си взема, за да пробвам дали на дребната ще й хареса, че тя е малко капризна... иначе е на 9 месеца и чак от другият месец ще се запишем Simple Smile

# 257
# 258
Момичета живея в Кокаляне, малко след Панчарево и ме интересува тези от Вас, които са от този район каква кухня ползват. Не се ориентирам ама май тук на близо държавна няма  newsm78 ....ще съм благодарна за някакво инфо

# 259
  • София
може ли от детската кухня да се вземе еднократно, примерно днес да отида и да си взема, за да пробвам дали на дребната ще й хареса, че тя е малко капризна... иначе е на 9 месеца и чак от другият месец ще се запишем Simple Smile

Не и от държавната. Освен ако някоя майка не ти услужи с купоните си, за да пробваш.

# 260
Може, поне една моя позната правеше така на времето, друга майка й даваше от купоните , докато дойде ред да ги запишат на кухнята.

Купоните в ДК не са за седмица, или купувате за цял месец или поне минимум 10 купона.Поне при нашата беше така.

# 261
Ние пък изобщо нямаме купони,плащаме за седмица напред.При нас разрешават да вземеш едно хранене за проба

# 262
  • София
В Стара Загора вероятно е така. И аз съм вземала храна от 2 детски кухни в Пловдив - без проблем. Но s.pelegrino пита за София. Тук е доста по-сложно - бележка от личен лекар, удостоверение за раждане, на много места - чакане с месеци да ти дойде редът, 30 бурканчета, 60 капачки, предварителна продажба на купони......

# 263
Охооо,при вас е много сложно  Hug

# 264
момичета, а от кой месец трябва да запиша детето на кухнята?ние сме почти на 5 мес

# 265
Момичета живея в Кокаляне, малко след Панчарево и ме интересува тези от Вас, които са от този район каква кухня ползват. Не се ориентирам ама май тук на близо държавна няма  newsm78 ....ще съм благодарна за някакво инфо

Не съм от района, но в Панчарево ОДЗ 66 има детска кухня.
Ако не е далече ето и координати: ул."Риляник" №10, тел. 02/9923146; 02/9923338 

# 266
Ами не знам колко е строго в София, по принцип, но днес отидох и ми дадоха да опитам от храната, естествено си платих и си носих 3 бурканчета. Понеже готвят много и след като всички с купони си вземата може да си купиш, едиственото условие е детето да е на 10м., но и това няма как да се докаже без документ, та да речем, че номерът "минава"...

# 267
Irylik, ако си се спряла на държавна детска кухня, трябва да се запишеш от сега - не е рано - чакането да ти дойде реда отнема повече отколкото си мислиш. Намери най-близкия до вас пункт и се запиши. Моето момиченце е на 7 месеца и записах преди няколко дена - оказа се, че сме закъснели. Казаха ми, че докато навършим 10 месеца ( от 10 месеца започва ДК), няма да ни дойде реда. Плюс това ДК не работи през целия август и май накрая ще се окаже, че ще се доредим през септември живот и здраве! Има разбира се частни кухни, които са от 8 месеца, но менюто е еднакво за всички от 8 до година и половина например. Е нали разбираш, че няма как да дадеш риба с ориз на 8 месечно бебе. Нужно е преди да го запишеш на кухня да си го захранила с продуктите. Оказания за захранването ще даде и личната ти лекарка скоро и така стъпка по стъпка - първо зеленчукови, после каши и тн....
Много хубава статия има тук за това кога е безопасно да се включват определени храни:
http://-spam070-/2011/01/05/%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8 … %82/#.UUBU0hz3bkc
Също и тази:
http://-spam070-/2010/11/22/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD … 2-1/#.UUBZ9Bz3bkc
Макар, че не всички ги спазват тези неща. Оказва се, че не е безопасно да се дават домати и риби под 1 годинка. Но вземете стандартно пюре на ГАНЧЕВ ( не знам купува ли ги някои) Там пише уж - картофи и моркови за над 4 месеца, обръщаш и четеш - то има и домати в него и масло и мляко, не знам какво!?

# 268
Irylik, ако си се спряла на държавна детска кухня, трябва да се запишеш от сега - не е рано - чакането да ти дойде реда отнема повече отколкото си мислиш. Намери най-близкия до вас пункт и се запиши. Моето момиченце е на 7 месеца и записах преди няколко дена - оказа се, че сме закъснели. Казаха ми, че докато навършим 10 месеца ( от 10 месеца започва ДК), няма да ни дойде реда. Плюс това ДК не работи през целия август и май накрая ще се окаже, че ще се доредим през септември живот и здраве! Има разбира се частни кухни, които са от 8 месеца, но менюто е еднакво за всички от 8 до година и половина например. Е нали разбираш, че няма как да дадеш риба с ориз на 8 месечно бебе. Нужно е преди да го запишеш на кухня да си го захранила с продуктите. Оказания за захранването ще даде и личната ти лекарка скоро и така стъпка по стъпка - първо зеленчукови, после каши и тн....
Много хубава статия има тук за това кога е безопасно да се включват определени храни:
http://---reklamen-spam---/2011/01/05/%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D … %82/#.UUBU0hz3bkc
Също и тази:
http://---reklamen-spam---/2010/11/22/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D … 2-1/#.UUBZ9Bz3bkc
Макар, че не всички ги спазват тези неща. Оказва се, че не е безопасно да се дават домати и риби под 1 годинка. Но вземете стандартно пюре на ГАНЧЕВ ( не знам купува ли ги някои) Там пише уж - картофи и моркови за над 4 месеца, обръщаш и четеш - то има и домати в него и масло и мляко, не знам какво!?

мерси за информиция, аз наистина не знаех, че толкова рано трябва да запиша моето бебче на кухнята, ще проверя това у нас в Бургас...аз започнах да захранвам преди една седмица със картофки и сега вече добавям малко морковче, ама гледам долу на корема има пъпки, може би от морков се появи...мери за линкове, ще прочета

# 269
Извинявай, не знаех, че се отнася за Бургас. В Бургас няма със сигурност няма такова чакане и кухнята е доста добра. Цената и е 2 лв, но понеже няма такъв наплив от деца си записват навреме. Аз също съм от Бургас, но живеем в София, откакто се омъжих. Лятото ще ходим в Бургас и бях накарала майка ми да провери. Едно време сестра ми, която също живее в София като дойде в Бургас записа племенника ми без проблем на кухня. Доста е удобно - в Славейков, където сме ние има 3 пункта   chef

Общи условия

Активация на акаунт