Държавна детска кухня - София

• 172 598
  • 426
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, мами!
Имам един въпрос: От Варна съм и синът ми, който е на годинка е записан на кухня. Имаме си абонаментна карта, издадена след представен талон от личния лекар за липса на алергии и копие от акта за раждане. Предстои ни почивка в Банско за една седмица. Проверих и се оказа, че там има кухня. Въпросът ми е дали  има шанс по време на престоя ни там да се възползвам от кухнята? Ако има мами живеещи там ще се радвам да се включат. Не искам да давам на детето купешки пюрета, а нямам вяра на храната в заведенията, в същото време няма да имам възможност да му приготвям лично.

# 271
Въпросът ми е дали  има шанс по време на престоя ни там да се възползвам от кухнята?

Почти съм сигурна, че отговорът е "не" - не с абонаментната ви карта, която важи само за кухнята във Варна, където сте абонирани. Друг е въпросът, че можеш на място в Банско да се договориш нещо с жената в кухнята, да платиш, ако се разберете или да купиш купони от някоя майка на място, тогава ще можеш да получаваш храна от кухнята в Банско.   

# 272
  • Западен парк
Добър ден!
Преди седмица се наложи да вземам храната на приятелка и да я консервирам, защото детенцето й беше в болница. В единия от дните имаше "Млечна супа". Когато отворих бурканчето, аромата ме върна в детството ми, когато малкият ми брат се хранеше от кухня. От тогава не ми излиза от ума, пробвах няколко рецепти, но не се получава същото. Има ли ги някъде обявени тези рецепти, става въпрос за държавна кухня и мисля, че може би има някъде публикувани нормативи за готвене на детските кухни. Пробвах с различни отправни думи, но Гугъл мълчи, а аз толкова искам да я сготвя тази супа!
Дали може да ме подсетите къде да търся? В сайта на столична няма, в МЗ също... Изчерпаха ми се идеите.

# 273
Монк, кухните готвят по рецептурник на д-р. Лиляна Трифонова.
Ако не ме лъже паметта има нейна книга за майки с рецепти, вътре млечната супа няма как да я няма - потърси.

Рецептурник он-лайн, по който готвят в ясли и градини няма да намериш.

# 274
  • Западен парк
Благодаря за отговора. Тази книжка я взимах от съседка по повод кремчетата и ще я поискам пак.
Още веднъж благодаря!

# 275
  • София
В ДК, от която вземах храна на моя син, готвеха по книгата на Свиленка Пантелинова. Тя дори идваше в кухнята да я представя. Виждам, че сега я има по книжарниците: http://www.helikon.bg/books/263/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D … D0%B3._37302.html

# 276
Здравейте мами,
Дъщеря ми е на 6 месеца и половина и от прочетеното дотук разбирам,че е време за записване на кухня. Попринцип мисля да ползвам кухня от Януари 2014 (ако изобщо ползвам,още се чудя Whistling). Живея в София,в квартал Изток и видях,че ДЯ 36 предлага и кухня.Има ли някои от вас,които са записани там,иска ми се да разбера какво е качеството на храната Flutter.Също така ще се радвам ако ми кажете какви документи са необходими за записване в детска кухня-потърсих,но не успях да намеря да сте споменали...ако сте го говорили,простете,че ви карам да повтаряте Embarassed..

Благодаря ви предварително  bouquet

Редактирам се-не разбрах какви са тези купони,за които говорите,както и какви са цените на кухнята Heart Eyes

# 277
Белчето, на 6 месеца би трябвало тепърва да захранваш, а  не да търсиш детска кухня. Най-рано може на 10 месеца, но за мен не е реално, защото се използват продукти, с които детето може да бъде захранено след годинка.

# 278
  • София
Е, тя нали пише, че ще я ползва от Януари 2014 Wink Просто ред да чака, до тогава...

Аз искам да попитам в Иван Вазов знае ли някой сега къде има кухня, освен в яслата? Преди имаше един раздавателен пункт на Витошка, но го махнаха, дали просто го преместиха някъде или...?

# 279
О, не съм разбрала,съжалявам...!
Ейнджъл, и аз не знам какво направиха. Няма ли възможност да се взима от 21-ва СДЯ? Гоги е там и ми харесва храната им, в сравнение с частните, които съм опитвала.

# 280
  • София
Сигурно има, просто по мое време помня, че  тази на Витошка беше с по-добро меню(естествено лично мнение), но то...каквото остане вероятно. Мерси Michael@ ...все пак ако някой има инфо ще се радвам, ако не ще опитат яслата Simple Smile

# 281
  • София
Ейнджъл има раздавателен пункт на ул. Бяла черква.

# 282
Искам да подаря на някоя мама (детенце) абонаментна карта за детска кухня, валидна до месец юли 2014, за раздавателен пункт Западен парк, София. Купоните се купуват срещу представяне на въпросната карта, месец за месец.
Ако някой се интересува, да ми пише лично съобщение.

# 283
  • София
Ейнджъл има раздавателен пункт на ул. Бяла черква.

Къде точно? (това не обвързано с яслата нали?)

# 284
  • Варна, морето, сините вълни...
И аз имам карта, която не използвам вече, за Стрелбище до февруари 2014г. някой ако се интересува да пише на лични! С 50% намаление е понеже детето ми е с ТЕЛК...

Общи условия

Активация на акаунт