151 DE: Невероятно, но факт - слънце грее пак!

• 29 600
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
Аз като майка на умно януарче странно защо не се притеснявам кога ще го подкарат на училище Thinking .
Сърф, ние с януарчетата определено нямаме повод за притеснения, по-идеална възраст за тръгване на училище според мен няма- 6г. и 7-8-9 м (и аз съм тръгнала на толкова) нито рано, нито късно. Аз се радвам, че така сме улучили нещата, че да не си блъскам главата сега Mr. Green
Е, тва за якето е върха Shocked ами ако не беше купено в Рим, а в С&А? върви доказвай после, че нямаш сестра...

# 706
Сасхко ще е на 6г. и 10 месеца и тогава и смятат да го пуснат , но -... в градината са малка група и ще останат 2-3 по-големки деца и останалото дребни и ще му е скучно  Sad

# 707
Ми тебе те е страх да се обадиш...

Още я премятам, другата седмица пак съм на лекар. Писна ми, не мога да се изокам веднъж като хората, имам глас на кафанска дева. Още малко и ще си изкарвам парите, като правя различни жестове.
Е па, как няма! Joy
При тези развити технологии, може вече и бактерии по тюл'фона да се развиват, знам ли? Hug

Много кофти. Дано няма последици! И аз мога да правя жестове. Особено един от тях го умея до съвършенство.
Бих искала да мога да ти помогна, ама освен да дойда да оближем заедно по един помръжляк и да поближем рани, друго не мога. Оздравявай!

Миран, очаквай включване, ама първо да я излекувам сегашната ангинка.

# 708
Жабо, не може ли, ако имате такива намерения, да тръгне по-рано на даскало? Тук в Хесен е така  Peace

Мишок, а с Португалия какво решихте?

Муни, аз съм без сливици. Нож с 2 остриета е, понеже те имат действие и като филтър, та сега не се разболявам повече от сливици, ясно, а направо от бронхит  Twisted Evil  Не мога да кажа дали е добре че ги махнах или не, защото не знам какво би било ако не ги бях махнала  Crazy

Тукашните родители на първолачета се оплакват, колко труден бил 1вия клас, колко товарили децата с домашни, какво темпо имало  Thinking  Да доуточня, че това е впечатлението от едно-единственно основно училище. И тук свършват рано, но има и бетройунг след часовете до след обяд, и обяд предлагат, и после децата си пишат и домашните там. Така че изобщо не е невъзможо родителите да работят на пълен работен ден  Peace  Съседката ми, която не работи, има двама сина в 3ти и 4ти клас които от скоро ходят на бетройунг след като вкъщи винаги имало разправии около домашните и уроците. Сега си идват след обяд нахранени и с готови домашни и всички са доволни, най-вече съседката ми, че не трябва да готви  Mr. Green

# 709
Ама аз нямам сливици  ooooh! и пак съм с ангина.

Татяна, отказах се от Португалия, сега търся само плажове с романтични заливи някъде на два-три часа път със самолет. Ако някой има предложения, да свири сбор.

# 710
Ама аз нямам сливици  ooooh! и пак съм с ангина.

Татяна, отказах се от Португалия, сега търся само плажове с романтични заливи някъде на два-три часа път със самолет. Ако някой има предложения, да свири сбор.
България - 2 часа  Laughing

Хърватска ще е пренаселена, за Турция  съм също почти убедена.
Аз сериозно се замислям дали след този отлив на туристи от Гърция, не е най-добре това лято там да се почива...

# 711
  • Germany
Много зависи от училището дали ще му е скучно  Wink Моят син тръгна на почти 7 в първи клас и програмата им е така направена, че няма как да скучае. Получава си седмичния план в понеделник и сам решава кога и колко да прави, сам се контролира и т.н. - в петък се предават домашни и други проекти, които е трябвало да прави. И колкото повече прави детето толкова повече върви напред и никой не го спира  Peace Ние сме късметлии, че детето ни има интерес в училище и е вече на материал от втори клас - при нас първи и втори са заедно, трети и четвърти също заедно. Учителката също е много голям мотиватор за децата - доволна съм определено! Ако беше обаче по нормалната немска система - всички заедно да вървим и да знаем еднакво определено щеше да му е голяма скука!  Peace

Обаче виждам деца, които и аз незнам защо са тръгнали на 5г. - ами аз като ги погледна те не могат да се облекат като хората, вечно едни нещастни се движат по коридорите, винаги са недоразбрали и назад с материяла, за напред и дума не става - моя отговор е - мястото им не е там, а в детската градина, но това е личен избор  Peace

# 712

Пелопоннес  http://www.grecotel.com/peloponnese/olympia-oasis/welcome_de_584.htm
Саръгерме в Турция, там ще сме ние, 3 часа със самолет и само 20 минути трансфер от летището, и хубави хотели - Робинзон, Меджик Лайф, Иберотел и нов Хилтон - чудесен плаж, мн. подходящ за деца и в гърба ти е планината  Peace  http://www.taucher.net/edb/edb_npics/2005-08-02.1123003941.jpg  http://www.urlaubantalya.com/resimler/sarigerme.otelleri.jpg http://www.sarigermeholiday.com/UserFiles/Image/Sarigerme6.jpg

# 713
Деси, а Сашо в какво училище е?  И какво става ако тази година взима материала от 1ви и 2ри клас, и догодина от 3ти и 4ти? Какво ще прави през третата година?

# 714
Малиииииииииииии! Кво напрайхте, ма другарки!
Напрао си дръннах следобедното кафе, докато ви изчета, че сабале се бях отдала на велнесс  Joy
По въпроса за възрастта, съзряването и тръгването на градина, училищните докторя могат само да ми дишат праха, щото за третото ша са опъвам кат магаре на мост.
За щерката искаха да я отлагам, че била хиперактивна и нямало да се справи. Яла да видим кой сега ще се пъне на пангара в гимназията и ми носи високи оценки, щото си ошетах на инатите.
За баткото - искаха да го отложиш, фината моторика, алабала и три портокала. Писано му било на детето да не ходи в предучилищна. Ей го - най-добрия по математика, по немски се справя средна хубост. И си ходи с кеф на даскало, а като стане време за домашни - фъртуна. Докато се обърна и ги е написал.

Така че девойки - познавайте си децата и си преценявайте сами дали ще се оправят с мелачката, наречена грундшуле.
При нас щихтага е 30.06 и ако родителите на деца, родени, примерно до края на септември, решат,ч е децата им са зрели за даскало, си издействат едно удостоверение и децата тръгват.

# 715
Пелопоннес  http://www.grecotel.com/peloponnese/olympia-oasis/welcome_de_584.htm
Саръгерме в Турция, там ще сме ние, 3 часа със самолет и само 20 минути трансфер от летището, и хубави хотели - Робинзон, Меджик Лайф, Иберотел и нов Хилтон - чудесен плаж, мн. подходящ за деца и в гърба ти е планината  Peace  http://www.taucher.net/edb/edb_npics/2005-08-02.1123003941.jpg  http://www.urlaubantalya.com/resimler/sarigerme.otelleri.jpg http://www.sarigermeholiday.com/UserFiles/Image/Sarigerme6.jpg

още, още newsm20 newsm20

# 716
Брей, значи и другаде имало липси по градините. Аман казах аз. На Бобо му изчезнаха няколко неща вече, все безследно. Яке, анцуг, панталон за дъжд, пантофи.... Отдавах го на разсеяността на баща му, който го води и взима и не обръща внимание детето как го оставя и как го взима. Но за последната липса - оригинални Crocs, много ме е яд.  Хем родителите там се водят читави - научи работници всичките, работят в изследователския център без изключение.  И кво?

# 717
ние вчера се отказахме от нордсее (ама студ...) и резервирахме на ибиса . дали ще е ок - не знам не сме били преди там ...
татяна - не сме сигурни какво искаме. по принцип - каквто кажат, но прегледа е март съ9ата година, а документите подаваме ноември предната  #Crazy

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 17:53 от jabata_dil

# 718
ние вчера се отказахме от нордсее (ама студ...) и резервирахме на ибиса . дали ще е ок - не знам не сме били преди там ...
в кой край?

# 719
в кой край?

Portinatx не знам къде е...

Общи условия

Активация на акаунт