151 DE: Невероятно, но факт - слънце грее пак!

• 29 760
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Да разбирам значи, че информацията от 2009 от страницата на службата по заетостта е грешна. Ще им кажа. Ама се чудя по факс или мейл.
Апропо, гевербето е друга бира, ама нейсе.
Пролетарии от всички страни - гевербвайте се! Със здраве!

Алоха!

# 556
Привет и от мен  Hug

Жабке, аз сьм с АБC количка и rider autoschale за бебка за колата. Само че за да стане както го пишат за пьтуване трябва адаптер, който се купува отделно. Беше май около 16 евро. Доволна сьм засега. За бьгитата още незнам, ще се оглеждам и аз след някой друг месец като започне да седи малката.  Wink

Днес ще празнуваме всички майки в градината на каката Muttertag.  Laughing Вчера пекли децата сладкиш за нас и да видим какви други изненади ще има. Искали да ни благодарят по специален начин и да ни поглезят... виж ти.  newsm03

# 557
Жабке, аз сьм с АБC количка и rider autoschale за бебка за колата. Само че за да стане както го пишат за пьтуване трябва адаптер, който се купува отделно. Беше май около 16 евро. Доволна сьм засега. За бьгитата още незнам, ще се оглеждам и аз след някой друг месец като започне да седи малката.  Wink
Привет !
И нашият бебо ще се вози в такава.Не мога да й се нарадвам на количката и аксесоарите към нея.Мики си я бута всеки ден из стаята,че и куклите вози в нея.И ние взехме кошчето за кола с адаптери към него.Определено веднъж да не се набутам с нещо,което не съм виждала на живо Mr. Green.
Днес бяхме на консултация и малкото мъжле е вече цели два килограма.Още малко да постои,че да понатрупа мазнинки и да го вадят,че търпение не ни остана.Нещата с моето секцио се наредиха и нямаше никакви спънки Wink.
А сега отивам да полегна,че нощем няма заспиване от малкия футболист.
Лек следобед на всички !

# 558
Да разбирам значи, че информацията от 2009 от страницата на службата по заетостта е грешна. Ще им кажа. Ама се чудя по факс или мейл.
Апропо, гевербето е друга бира, ама нейсе.
Пролетарии от всички страни - гевербвайте се! Със здраве!

Алоха!
Не знам защо в site им пише така, но ние сме женени от 24.09.2009, видях написаното и годината в site, но е факт, че нямат такова изискване, не си го обяснявам, не искам да се заблуди някой, затова написах да се пита най-добре на място в Agentur für Arbeit по местоживне, за да има пълна яснота.
Хайде сега пък и ти се емна, не казвам, че не си права и аз прочетох в изискванията, но ти казвам как беше при нас и при други наши приятели вадили Arbeitserlaubnis през 2009г в Берлин  Wink

# 559
Та питащата трябва да разбира от твоите думи, че със сключването на брак, желанието им да получат разрешение за работа в Берлин е изпълнено. Благоденствие дръж се, идваме!

Службата по заетостта няма регионални изисквания. Има сезонни, примерно.

Явно не си разбрала, защо съм се "емнала". Да ти кажа.
Не бива на базата на единични случаи да се дава меродавна информация. Обратно е. На базата на меродавното има единично.

# 560
  • Немция
Петка, 4естито със zакъснение... Да пращиш от zдраве, да те радват и слушат мъж и дете, да редиш успех след успех в живота...  newsm18

"Има и  вариант, който всъщност е още по-лесен. Плащаш 25 до 30 евро за Гевербе и работодателя те наема, като едноличен търговец. Уловката е, че тогава плащаш месечен данък за щоер номер, като данъка ти зависи от приходите. Приходи до 20 000 евро не се декларират. "
Въzможно е, имам поzната, унгарка, която така работеше, осигурвките си ги поемаше самА, беше въzможна само 4астна zдравна zастраховка в слу4ая. Подробности оба4е не zная, а и нямам пове4е контакт с таzи жена. Но да не се декларират доходи до 20 000 евро не ми се струва въzможно. Rolling Eyes Единствено, когато се работи на 400 евро баzа, тогава не се декларират, но ако се работи като ЕТ (Ich AG на немски) не ми е ясно дали се влиzа в таzи графа. Определено ви трябва допълнителна консултация , но не на форумско ниво. Peace
не искам да се заблуди някой, затова написах да се пита най-добре на място в Agentur für Arbeit по местоживне, за да има пълна яснота.
Естрадор, ако zнаеш колко са zле информирани понякога теzи Арбайтсамтове, от ли4ен опит говоря. Crazy Бяха ме подлудили преди 2 години, добре, 4е тук една съфорумка ме "светна" с определено инфо, та ходих после с тях да се раzправям отново. И се окаzа , 4е имам право.

Който желае, да 4уе и погледа новия муzикален "хит" в Бг  hahaha , голяяям смях >http://www.youtube.com/watch?v=PXemfoXuvI0&feature=player_embedded

# 561
Та питащата трябва да разбира от твоите думи, че със сключването на брак, желанието им да получат разрешение за работа в Берлин е изпълнено. Благоденствие дръж се, идваме!

Службата по заетостта няма регионални изисквания. Има сезонни, примерно.

Явно не си разбрала, защо съм се "емнала". Да ти кажа.
Не бива на базата на единични случаи да се дава меродавна информация. Обратно е. На базата на меродавното има единично.

Не знам защо се заяждаш, но няма такова изискване, ако не вярваш обади се в Аgentur für Arbeit и попитай сама, при положение, че съпруга/та Aufenhaltstitel е unbefristet се получава, няма никакво значение дали другия е работеш или не, това е инфото, което получаваш по телефона лично от тях. Не смятам, че ние и другите, които познавам сме единични случаи!

# 562
За работа и самостоятелно плащане на осигуровките мога да споделя нашия опит със здравната каса.
Ние се осигуряваме на изисквания от здравната ни каса минимум и никой не ни е искал квитанция за доход. Накрая на годината обаче искат копие от данъчната декларация.

Бибит, оправи ми настроението. Скъсах се от смях докъде може да падне някой. hahaha ooooh!

# 563
.bibitka. Така е права си, но в сите им има доста изисквания, които отпаднаха и инфото изобщо не е актуално, а и промените от февруари 2010 вообще ги няма, затова казах, че е най-добре на място, не защото всяка провинция има различни изисквания, а защото ще се вади в определения Арбеитсамт и е хубаво да се знае те какво са си наумили за момента. Иначе си права много от служителите си нямат никаква идея от промените, който се правят.  Peace

# 564
Оуууу, Деян Неделчев. Икебани, гори .... superuu   Mr. Green

Алоха!

Я и тук да питам как ви се струва възпитателка в детска градина да донесе и покаже на децата буркан с формалин и умряла мишка с бебето и (току що родено явно - т.е. изглежда повече на ембрион отколкото на нещо друго) в него?

# 565
Не знам защо в site им пише така,..., видях написаното и годината в site, но е факт, че нямат такова изискване, не си го обяснявам, не искам да се заблуди някой, затова написах да се пита най-добре на място в Agentur für Arbeit по местоживне, за да има пълна яснота.
Хайде сега пък и ти се емна, не казвам, че не си права и аз прочетох в изискванията, но ти казвам как беше при нас и при други наши приятели вадили Arbeitserlaubnis през 2009г в Берлин  Wink

.bibitka. Така е права си, но в сите им има доста изисквания, които отпаднаха и инфото изобщо не е актуално, а и промените от февруари 2010 вообще ги няма, затова казах, че е най-добре на място, не защото всяка провинция има различни изисквания, а защото ще се вади в определения Арбеитсамт и е хубаво да се знае те какво са си наумили за момента. Иначе си права много от служителите си нямат никаква идея от промените, който се правят.  Peace

Последно? От коя година е промяната? Че ми писна да си плюнча тефтера с поправки. А пък много ми се иска да науча и аз нещо.

Не знам защо се заяждаш, но няма такова изискване, ако не вярваш обади се в Аgentur für Arbeit и попитай сама, при положение, че съпруга/та Aufenhaltstitel е unbefristet се получава, няма никакво значение дали другия е работеш или не, това е инфото, което получаваш по телефона лично от тях. Не смятам, че ние и другите, които познавам сме единични случаи!
Значи няма нужда да се прави разлика между новодошли граждани на ЕС и вече пребиваващи в Германия?
Защо ли питам, разбира се че не, щото сайтът им е бъкан с грешки.
Та не ми отговори, по факс или по мейл да им кажа?

# 566
Оуууу, Деян Неделчев. Икебани, гори .... superuu   Mr. Green

Алоха!

Я и тук да питам как ви се струва възпитателка в детска градина да донесе и покаже на децата буркан с формалин и умряла мишка с бебето и (току що родено явно - т.е. изглежда повече на ембрион отколкото на нещо друго) в него?

Тая пък. Обикновена мишка. Да се беше пробвала с еленов череп и рога. И разбира се, да им пусне Деян Неделчев за фон. Само тогава бих възприела педагогическия ú подход - пресъздаване на природата. Ако ги и накара да нарисуват по темата един натюрморт, ще ú връча и приза за възпитател на годината.

# 567
Мдам, и аз се заех да и подготвям медал Rolling Eyes.

# 568
Последно? От коя година е промяната? Че ми писна да си плюнча тефтера с поправки. А пък много ми се иска да науча и аз нещо.

От 1юли 2009 отпадна ограничението задължаващо съпруга/та с документи без ограничения да работи т.е. да докаже, че може да поеме финансовата отговорност за другото семейно тяло и един вид временна гаранция, че няма да легнат на гърба на данекоплатеца, социал, Wohngeld, ALG 2 и тн.

От 1февруари 2010 има изменение при получаване на разрешителното на базата на дете с немско гражданство, ( защото попиталата спомена общо дете) , ако те имат такова без значение дали майката или бащата са с немско или не разрешението се получава веднага и няма ограничения.

Значи няма нужда да се прави разлика между новодошли граждани на ЕС и вече пребиваващи в Германия?
Защо ли питам, разбира се че не, щото сайтът им е бъкан с грешки.
Та не ми отговори, по факс или по мейл да им кажа?

Rазбира се, че има разлика, но е за получаване на разрешение за пребиваване, koeto не e на базата на брак.

Но няма разлика за получаване на разрешително за работа дали съпруга е новодошъл или не при положение, че човека, с който е сключил брак има нужната виза без ограничения.
Не е бъкан с грешки, а не е обновяван от февруари 2009
Информирай ги както на теб ти е по-удобно.  Wink

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 14:02 от estrador78

# 569
Благодаря! Сядам да пиша.

Апропо, аз никъде не прочетох, че детето им е с немско гражданство, а само, че е родено в Германия. Ама щом казваш...

Общи условия

Активация на акаунт