Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 24

• 43 747
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Приключи първата фен-класация за най-добър аватар и подпис, свързани със сериала "Листопад". Ето победителите:

- за най-добър аватар:

- за най-добър подпис:

Подробности и цялостното класиране може да видите тук:

Честито на печелившите продължавайте в същи я дух да ни радвате с вашите аватари и подписи   bouquet  bouquet  bouquet

# 466
Ако Ферхунде работеше, парите й нямаше да отидат за семейството на мъжа й, а щяха да могат да си позволят да излязат на квартира. Решението да играе карти било чисто негово-той като започна да играе изобщо не знаеше, че играят за пари. Но понеже спечели, а Ферхунде беше седнала до него и го поущри да продължи, много добре си спомням. Значи няма лошо да играе, когато печели, но става лош когато губи. Ферхунде докрая се надяваше Шефкет да спечели големите пари, затова и не каза на баща му, че й е откраднал парите, въпреки че беше много ядосана си затрая, защото ако Шефкет беше спечелил, тя щеше да каже - ти спечели с моите пари, сега печалбата ми се полага, типично нейн стил, и тя щеше да се разпорежда с нея. Тя така настояваше той да се откаже, но след като не каза на баща му, че й е взел парите, веднага ми щракна, защо всъщност си премълча, а в стила й беше да вдигне олелия до небето. Не че оправдавам шефкет, но случая е типичен - извършителят на лошото е този, а подстрекателят остава невинен, само семейството му знаят за непрестанните претенции и искания на жена му, за всички останали Шефкет е изцяло виновен.

Oткога се каня да отговоря на този постинг...
Това че Шевкет не е знаел че играе за пари, няма никаква връзка с пристрастяването ме към комара.
Той какво е очаквал - че винаги ще печели ли? Няма такива истории - печелиш 1, 2 до 3 пъти, а губиш стократно много повече.
И Шевкет и Ферхунде имат вина в случая...

Ако пък и Таксин започне да им погасява дълговете, значи е пълен глупак и той...

# 467
Приятели тъй като бяха тежки серии тази седмица, пък и съобразявайки се с предложението на biskit, за да се поразвеселим малко предлагам тази седмица номинациите да са за "Най-забавен израз от Листопад".

Таксин: "Майко, Али Реза беше много прав - Фикрет е истинска скъпоценност."
Джеврие: "Ааа, ето как са ти я пробутали!" Joy

Ферхунде: "Г-н Яман, умолявам Ви, помогнете ни да се разплатим с банката! Ще Ви ги върнем..."
Яман: "Я стига, Ферхунде, какво искаш - да си платя за това че Шевкет ме обра?! Не си познала..." Joy

# 468
  • Варна
Някой наистина на сериозно взимат образа на баба Джаврие и се поставят на мястото на Фикрет как ще реагират те на нейно място(може би).Аз лично  си имам една такава свекърва ... За съжаление има и в реалния живот такива хора.В началото мълчах и търпях като Фикрет,нямала съм мнение,после ми писна и започнах да и опонирам и стана страшно,няма оправия с такива хора. #Cussing outСори за спама ...
Защо да е спам ?!  Grinning Не ни ли е точно затова интересен сериалът , защото буди размисли за живота въобще и за нашия живот в частност !?  Simple Smile
Съчувствам ти за свекито  Hug ... Такива хора са безнадеждни ... Простата причина ( макар и трудно понятна ) е , че те живеят , дишат и се хранят с ОМРАЗА ... Да очакваш от тях да спрат да мразят е , все едно да очакваш доброволно да спрат да дишат   Mr. Green

# 469
Оф защо така говорите, бе(отнася се за Фикрет и какво що направила след заминаването на Дявола ?!?

Наистина Фикрет е толкова съвестна и добра че направо си е мазохистична  спрямо себе си!
Такива хора са неразбрани от другите които мислят че не може и не е нормално  да има толкова добри хора и само се преструват!

Благодаря за подкрепата, Али Ръза

А не сте ли се замисляли какво всъщност представлява щастието за Фикрет. Да, щастието е от една страна блаженство, спокойство, безгрижие. Но щастието е и хармония, а за нея хармонията означава всички около нея да се чувстват добре. Ако околните не са щастливи, значи и тя не е, затова се стреми да им помага и угажда по всякакъв начин.
А пък и това накрая (когато Джеврие се качваше в колата) го каза, защото беше вярно и просто трябваше, не че би желала някога да съжителстват заедно (това е повече от ясно).
А накрая не съм сигурна защо се разплака, може би защото се почуства виновна (въпреки, че не е) или й стана жал за Джевъра,  не знам .

# 470

Фикрет   и аз мисля като теб .   bouquet
  Познавам хора като Фикрет. Да - не ги разбират околните, някои ги мислят за глупави. Наистина е хубаво да си малко егоист, да не мислиш само за другите, но тези хора наистина се чувстват спокойни и щастливи, само когато всички около тях са добре. Аз ги разбирам и одобрявам това. Не може всички да са еднакви, има нужда и от такива хора.
  В тази връзка вчера някои са обсъждали Оуз в детайли - бретон, кожа, зъби и т.н.  цялостен изглед. Дори мярнах думата "просташки". Затова е интересен живота, защото всеки изглежда различно и харесва разни хора. Въпрос на вкус. Аз пък харесвам хора изглеждащи точно като него - с широк нос и дори съм забелязала, че се разбирам много повече с тях отколкото с тези с прав, тесен нос. Така, че всеки да си харесва, който си иска. Трябваше да си защитя любимеца  Laughing
Стана искрено и лично за което се извинявам!  bouquet

# 471
  • Plovdiv, Bulgaria
 шефкет след колко време се появява? newsm78

# 472
  • Варна
 В тази връзка вчера някои са обсъждали Оуз в детайли - бретон, кожа, зъби и т.н.  цялостен изглед. Дори мярнах думата "просташки". Затова е интересен живота, защото всеки изглежда различно и харесва разни хора. Въпрос на вкус. Аз пък харесвам хора изглеждащи точно като него - с широк нос и дори съм забелязала, че се разбирам много повече с тях отколкото с тези с прав, тесен нос. Така, че всеки да си харесва, който си иска. Трябваше да си защитя любимеца  Laughing
Стана искрено и лично за което се извинявам!  bouquet

Не са важни носът , бретонът и ушите , и знам ли още какво  Simple Smile Важен е човекът - личност , излъчване и т.н.  Simple Smile На мен образът на Оуз (не актьорът) не ми е симпатичен , понеже все "тъчеше на няколко стана" ... Не харесвам такива мъже ... Ако трябва да съм честна , въобще не ги имам за мъже ... Един сериозен , стабилен мъж е наясно какво иска и го постига , и не лъже постоянно като дърт циганин ...

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 14:08 от Lora-Di

# 473
Lora-Di права си за Оуз, но все пак и неговия образ има положителни черти и като ги съчетаем с чара и красотата му /според някой, включително и мен Mr. Green Heart Eyes/ просто няма как да не се разтапяме пред екраните Laughing Sunglasses

# 474
     Ами никоя жена не би се прехласнала пред някой като Оуз - като постъпки (освен Лейля и Неджля Grinning) , но те обсъждаха само външния вид на актьора и изтъкваха красотите на Джем, който на мен пък изобщо не ми харесва  Mr. Green затова се изказах. Иначе абсолютно подкрепям, че само един външен вид нищо не означава и  не е достатъчен само и единствено.

# 475
Ама вие сте едни обидчиви,и сериозни.... ooooh!.Всеки си има различни предпочитания,красотата е едно от най-относителните неща.Остана и всички да мислим,че Оуз е или Джем е най-красивият.някои харесаха пък Яман най-много,вкусове различни.И ако вас,фенките на Оуз това ще ви успокои,по-напред имаше анкета-с кой мъж бихте си легнали(въпреки че това е по-различно от най-привлекателен мъж),и Оуз спечели с най-много гласове Grinning.Ако не знаете,да ви кажа,да спите спокойно Mr. Green.

Ако Ферхунде работеше, парите й нямаше да отидат за семейството на мъжа й, а щяха да могат да си позволят да излязат на квартира. Решението да играе карти било чисто негово-той като започна да играе изобщо не знаеше, че играят за пари. Но понеже спечели, а Ферхунде беше седнала до него и го поущри да продължи, много добре си спомням. Значи няма лошо да играе, когато печели, но става лош когато губи. Ферхунде докрая се надяваше Шефкет да спечели големите пари, затова и не каза на баща му, че й е откраднал парите, въпреки че беше много ядосана си затрая, защото ако Шефкет беше спечелил, тя щеше да каже - ти спечели с моите пари, сега печалбата ми се полага, типично нейн стил, и тя щеше да се разпорежда с нея. Тя така настояваше той да се откаже, но след като не каза на баща му, че й е взел парите, веднага ми щракна, защо всъщност си премълча, а в стила й беше да вдигне олелия до небето. Не че оправдавам шефкет, но случая е типичен - извършителят на лошото е този, а подстрекателят остава невинен, само семейството му знаят за непрестанните претенции и искания на жена му, за всички останали Шефкет е изцяло виновен.

Oткога се каня да отговоря на този постинг...
Това че Шевкет не е знаел че играе за пари, няма никаква връзка с пристрастяването ме към комара.
Той какво е очаквал - че винаги ще печели ли? Няма такива истории - печелиш 1, 2 до 3 пъти, а губиш стократно много повече.
И Шевкет и Ферхунде имат вина в случая...

Ако пък и Таксин започне да им погасява дълговете, значи е пълен глупак и той...

Ми не съм съгласна.Ако предварително,преди да седне да играе,Шефкет знаеше,че играят за пари,нямаше да започне.Беше супер изненадан,като му казаха,че си е истински комар,и залозите са реални.Но беше седнал вече,беше налапал въдицата,почувства се  приятно,че е спечелил,и с "подкрепата" и на жена си,не се отказа,продължи да играе.Това си е лично мое мнение,аз така виждам и тълкувам случилото се.

# 476
  • до една звездичка
Ама вие много насериозно сте взели баба Джеврие! Все пак това е  филм! Не взимайте нещата толкова навътре-гледайте и от към забавната страна на нещата!
Някой наистина на сериозно взимат образа на баба Джаврие...

Определено не смятам така. Naughty

Тези от нас, които недолюбват Джеврието, не се "вживяваме" и грам повече от другите, които страдат и въздишат, примерно, след поредния удар, нанесен на Али Ръза от домочадието му, нито пък от тези, които съпреживяват страданията ту на Неджля, ту на Лейля.

Както правилно сте отбелязали - това е филм, и нищо повече. Просто в някои моменти емоциите са прекалено концентрирани в един, или друг от персонажите и ни влияят по различен начин.

# 477
Не мога да кажа, че недолюбвам Джеврието - напротив, с нея сериите са ми много по-забавни и интересни.
Нооо... да не ти е в къщата най-добре Grinning

# 478

Както правилно сте отбелязали - това е филм, и нищо повече. Просто в някои моменти емоциите са прекалено концентрирани в един, или друг от персонажите и ни влияят по различен начин.

Не е само филм. Мисля, че доста, от гледащите намират прилики със собствения си живот или познават хора близки до героите. Просто тук са събрани на куп и на моменти идват в повече, а качествата на героите са преувеличени доста. Вероятно така по лесно се постига желания ефект.

# 479
Надявам се много,все пак,след всичко което преживя това семейство,да успеят да съберат  разпилелите се парченца,на домашният им и душевен мир.Защото филмите трябва да показват,че доброто не остава невъзнаградено,злото също,в противен случай,каква равносметка ще си направин ние,зрителите?

Общи условия

Активация на акаунт