Не губете кураж

• 1 831
  • 31
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте!!!

Искам да ви кажа какво изживях аз и дано помогна на други хора.
Когато се роди Иван, тежеше 4300 и ядеше като за световно. Макар че бях секцио, се захрани добре в родилния дом. У нас му дадох няколко пъти изцедена кърма и започна една стачка - много сериозна. В началото изцеждах по 700-800мл кърма, която той не ядеше, защото докторът ме караше да не му давам шише. И така докато не разбрахме, че детето наистина е много зле - беше отслабнало до 3700 и не беше акало 4дни. На контролно кърмене показа 20грама. И така го приучих на биберон.
Изобщо не се замислях какво ще ми коства, само и само да яде кърма. От тези изживявания кърмата ми спадна много и мъжът ми прочете много за чайовете за лактация. Така аз започнах едно голямо билкопознание, което ми е донесло много повече добри неща, отколкото предполагах.
Лекарят каза, че нямало да прояде пак от мен, обаче грешеше.
ЕДИН МЕСЕЦ СЛЕД КАТО ДЕТЕТО СЕ ХРАНЕШЕ САМО ОТ БИБЕРОН ЗАПОЧНА ДА СУЧЕ!
Изчетох много материали - книгата на д-р Спок, лекции и статии по въпроса. Така започнах да го слагам на гърда, преди да се изцедя и най-вече, когато е показал, че е много, много гладен, а гърдите ми преливат.
От тогава не иска биберон, но аз продължавам да пия чайове и да ям храни, които стимулират лактацията. И за да няма въпроси, ще изредя всичко, което се сетя:
чайове:
коприва, маточина, копър и анасон, резене, жаблек, хмел, пресечка, листа от малина, лайка, а има и други Smile
други напитки:
вода, бира, боза(умерено), мляко, сокове
храни:
леща, овесени ядки, орехи, коприва
други начини:
спокойствие, секс, сън, релаксиращи методи
Всеки ден пия поне 2 вида чай и заради коликите и заради кърма. Повечето от тези чайове освен, че стимулират кърмата, помагат и на детето - възбуждат апетита му, действат газогонно и против повръщане, спи като къпан (около 9 часа през нощта и честичко през деня). Доколкото знам тези чайове помагат и да не ме боли операцията.

Има само едно неприятно нещо и то е, че когато прояде от гърда на 1 месец, детето наддаде близо 2 кг за месец. Сега е на 2месеца и половина и е над 7кг.  Лекарят каза, че му било много, но вече се храни по 6 пъти и мисля, че няма да е толкова напред.

И в заключение, че сигурно ви отегчих: Никога не се отказвайте както и да давате кърмата, но дори да не кърмите, вие пак сте най-добрата майка за вашето дете!  Hug
Възползвайте се и от консултантите, ще си спестите много грижи и тревоги.

Това го написах тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=482448.105

Мисля, че тези майки имат нужда от тази тема Simple Smile

# 31
 smile3501

Браво мамче! Много полезно инфо за чайчетата и храните!

Общи условия

Активация на акаунт