Стоматолози- гр. Варна

• 1 039 733
  • 2 898
  •   1
Отговори
# 1 560
..........
По повод почистване на зъбен камък, съмнявам се, че докторът не е предложил, а е въпрос на избор на пациента, да отдели едни пари и да направи процедурата. Пък и без доктор да му предлага. Същото е и с поставяне на мостове, коронки, изграждане, пломбиране и т.н. Всеки си определя според джоба, дали може да си позволи това и онова. Да не говорим, че много хора се лишават или отлагат лечение, просто защото нямат налични средства.
.....................

Това сега го видях и ми направи впечатление. Нещата не стоят точно така. За конкретния случай няма какво да се предполага, пациентката е предложила няколко пъти....зъболекаря не го взел на предвид.

Принципно.....
Всеки определя според джоба си дали ще си купи плодове, месо, леща, сладкиш, цигари........,  когато отиде в супермаркета и никой няма право да му налага мнението си.
Не може един човек който е отишъл на зъболекар явно ще си прави нещо примерно пломба, да няма пари за зъбен камък ако има наличен такъв.
Нещата  си имат последователност, зъболекаря трябва да работи на чисто, ......другото е бизнес, а не медицина.
Даже освен зъбен камък ако има и видимо проблемни венци и се забелязва не особено добра редовна хигиена зъболекаря би било добре да почисти зъбния камък и да върне пациента си за примерно две/три седмици за да се стегнат малко венците със съответните средства.  И тогава чак да прави пломби, корони и прочие. На един кариес  нищо няма да му стане за две седмици при отлична хигиена, дори и за месеци докато заима пари човек да го оправи, ......разбира се с изключение когато пациента е отишъл в последния момент с ужасяващи болки.
Желателно е човек да е информиран за колкото се може повече неща, но не може да знае всичко. Може дори да има хора които да не са чували за зъбен камък.....те трябва да бъдат информирани за тази процедура за да могат да взимат решение относно нея.
За да взима решения за каквито и да е процедури пациента, на него трябва да му бъдат предложени почти всички възможните варианти от зъболекаря.......ами ако нямаше интернет......

Човек може много да е чел и да знае, но няма да му е в излишък и лекаря да го информира, тъкмо ще си свери информацията. А и тези пари не се намират на улицата, вс епак трябва да се получи нещо срещу тях.

Последна редакция: ср, 27 апр 2016, 17:55 от sprint

# 1 561
Здравейте,момичета!Бих искала да ми препоръчате зъболекар,който работи с добър зъботехник във Варна.Вече се налага да облека горни зъби с металокерамика или нещо друго( става въпрос за осем-десет зъба) и се притеснявам.Искам да са ми удобни и прилични на вид.Доволна съм от моя зъболекар,но зъботехника му не е добър-имам два моста от него и ми правят проблеми с венците.Ако работи и на нормални цени  ще бъде супер.

# 1 562
В медицината, без значение дентална или не - има няколко основни принципа. Единият от тях нарича план на лечение. Не мога да разбера, как така, с прочит на информация тук-там и приказки с тоз-онзи, пациентът съумява да прецени кое е най-доброто за него. Simple Smile

# 1 563
В медицината, без значение дентална или не - има няколко основни принципа. Единият от тях нарича план на лечение. Не мога да разбера, как така, с прочит на информация тук-там и приказки с тоз-онзи, пациентът съумява да прецени кое е най-доброто за него. Simple Smile

Това е на теория,  че имало план за действие.......реално ситуацията е зле  на много места лекари,зъболекари. Редовни проблеми в комуникацията лекар-пациент, трудно се среща разговорлив лекар/зъболекар .  За съжаление има много  зъбозанаятчии, а не зъболекари......

Кое е най добро за пациента трябва да се преценява взаимно. Нито е работа на пациента сам да  решава без консултация  допитване, нито на лекаря сам да  решава без мнението на пациента.
Много често се вадят зъби и се правят операции изобщо всякакви, надписват се дейности ей така без нужда да се вземат едни пари.
Човек ако не мисли сам за своето здраве кой друг да мисли, разбира се че пациента  трябва да прецени кое е най-добро за него но след информиран избор. Ако лекаря не желае да го информира, няма нищо лошо да се самоинформира, става въпрос за собственото му здраве и органи, а не за поправка на телевизора примерно.

Де да навлизаха в такива подробности лекарите, да преценяват за всеки свой пациент кое било най добро за него............това може да бъде само пожелателно, но не е масова реалност поне в нашата държава.....е да допуснем че може да има единични случаи, но аз лично не съм срещала чак толкова загрижени лекари/зъболекари.

# 1 564
  • Варна

Това е на теория,  че имало план за действие.......реално ситуацията е зле  на много места лекари,зъболекари. Редовни проблеми в комуникацията лекар-пациент, трудно се среща разговорлив лекар/зъболекар .  За съжаление има много  зъбозанаятчии, а не зъболекари......

Кое е най добро за пациента трябва да се преценява взаимно. Нито е работа на пациента сам да  решава без консултация  допитване, нито на лекаря сам да  решава без мнението на пациента.
Много често се вадят зъби и се правят операции изобщо всякакви, надписват се дейности ей така без нужда да се вземат едни пари.
Човек ако не мисли сам за своето здраве кой друг да мисли, разбира се че пациента  трябва да прецени кое е най-добро за него но след информиран избор. Ако лекаря не желае да го информира, няма нищо лошо да се самоинформира, става въпрос за собственото му здраве и органи, а не за поправка на телевизора примерно.

Де да навлизаха в такива подробности лекарите, да преценяват за всеки свой пациент кое било най добро за него............това може да бъде само пожелателно, но не е масова реалност поне в нашата държава.....е да допуснем че може да има единични случаи, но аз лично не съм срещала чак толкова загрижени лекари/зъболекари.

Sad Sad Sad

Уви, с такова отношение към колегите никога няма да попаднете на специалист, от който да сте доволни. Има много колеги и то не само в нашата клиника (зъболекари или лекари), които дават всичко от себе си, за да са здрави техните пациенти.
Във форума доста се изписа против зъболекарите и това, как можело да се вземат пари за преглед и колко некадърни са били и как сме били кожодери и т.н. Никой пациент обаче не се запита какво ни коства вие да сте доволни и здрави. И не говоря само за пари, а за време - времето да се научим да сме по-добри, да намерим най-доброто лечение за вашия проблем, времето, което няма да прекарам със семейството си, за да помогна на някого със болка...
Човек винаги е склонен да търси грешката в другите, но никога в себе си.
Когато всички - пациенти и доктори започнат да се уважават един друг, тогава състоянието на здравеопазването в България ще се подобри значително.
Това е лично мнение, но съм убеден във него

# 1 565
  • Варна
Никой пациент обаче не се запита какво ни коства вие да сте доволни и здрави. И не говоря само за пари, а за време - времето да се научим да сме по-добри, да намерим най-доброто лечение за вашия проблем, времето, което няма да прекарам със семейството си, за да помогна на някого със болка...

Прощавайте, но това не би трябвало да е проблем на пациента.
Вашите услуги са платени, поне в съществената си част. Отношението е част от работата ви, един от критериите, по които пациента ви избира за негов лекар.
Прав сте, че трябва да има уважение, но то не се дава по подразбиране, а се изгражда на някаква база.
Няма как да уважваш специалист, който гледа на теб като на "куче- касичка". И няма какво да се лъжем, такива в гилдията има много.

# 1 566
  • Варна
Никой пациент обаче не се запита какво ни коства вие да сте доволни и здрави. И не говоря само за пари, а за време - времето да се научим да сме по-добри, да намерим най-доброто лечение за вашия проблем, времето, което няма да прекарам със семейството си, за да помогна на някого със болка...

Прощавайте, но това не би трябвало да е проблем на пациента.
Вашите услуги са платени, поне в съществената си част. Отношението е част от работата ви, един от критериите, по които пациента ви избира за негов лекар.
Прав сте, че трябва да има уважение, но то не се дава по подразбиране, а се изгражда на някаква база.
Няма как да уважваш специалист, който гледа на теб като на "куче- касичка". И няма какво да се лъжем, такива в гилдията има много.

Мърша има във всяко стадо!
Ако тръгвате с нагласата, че хората срещу вас са лъжци и мошенници, винаги ще получите това, което търсите!

# 1 567
  • Варна
Колко типично!  Laughing
Пациентът сам е виновен, че е попаднал на некоректен специалист.  Wink

# 1 568
  • Варна
Колко типично!  Laughing
Пациентът сам е виновен, че е попаднал на некоректен специалист.  Wink

Интересно как хората чуват и прочитат само това, което ги устройва!
Жалко!

# 1 569
  • Варна
Д-р Венелинов, не знам дали сте попадали на теми, в които се заклеймяват с лека ръка цели гилдии, заради определен случай: учители, търговци, касиерки, продавачки, мед. сестри, лекари, всякакви. Някои просто се изказват така глобално- черно и това е.
В началото се впечатлявах и даже влизах в разпри. Сега-уж се въздържам. Няма смисъл!

# 1 570
д-р Венелинов, явно поста Ви е провокиран от моите мнения....
А те изобщо не са едностранни,  за да получа  доста краен отговор от Вас.
Знаете ли колко пъти съм слушала здрвния министър Москов да говори по една или друга здравна тема, но той дори не вижда нещата като мен, а ги вижда в много по-лоша светлина от мен. Такива каквито са реално лоши на повечето места. Не на всички, на повечето.
Никъде не съм правила крайни изказвания......всички са лоши!. Да има лекари единици такива евентуално като Вас, евентуално защото не съм идвала при Вас, които да дават всичко от себе си и да преценяват най доброто за пациента. Чак всичко от себе си да дават няма нужда, но поне половината от това всичко..
Никой никъде не е заклеймявал зъболекарска/лекарска гилдия заради определени случаи. Проблема е че "определените" случаи надвишават другите......което не е мое мнение само. Целия този форум бг.мама е доказателство за това, по медиите ежедневно се тръби за злоупотреби и лоша медицинска услуга и излишни процедури за пари.

Докторе, никой никъде не е писал   цитат: "как можело да се вземат пари за преглед"
Пари за преглед трябва да се взимат! Коментирания случай беше 60 лева за 5-10 минути, през който преглед пациентката не си е изяснила това което я е интересувало.  Коментираше се за преглед от 120 лева от същата пациентка за състоянието на един зъб/област.....ако този пацент има още един такъв зъб/област още 120 лева за преглед ли трябва да даде на този зъболекар.

До колкото съм наясно Вашите цени не са от най ниските.
Ако оправдавате парите които искате и давате всичко от себе си както казвате всичко е наред/нормално, никой няма право да говори против Вашата работа, но и Вие нямате право да говорите че някой ви е разделил от семейството, защото за това Ви е платено....

Пациента може да е грешен за едно единствено нещо че не е поддържал редовна и  правилна устна хигиена и профилактични или навременни при проблем посещения при зъболекар.
От там нататък водещия във взиимоотношенията е зъболекаря, надали има пациент който с влизането си в кабинета още почва да недоволства.

Аз достатъчно добри отзиви написах за д-р Ивайло Василев, д-р Венелина Парушева, д-р Огнян Смуков, Николай Ников зъботехник като дори спестих някои неща на някои защото доброто е повече от лошото.
Отбелязвам само че си смених името от sprint на relativity.
Мненията ми са по-скоро обективни,  .........от колкото за некъдърници, кожодери, заклеймяване на гилдия  и прочие крайности.
Но каквито и положителни отзиви да напиша за един или друг зъболекар/лекар, като цяло в по голямата част нещата са зле, много зле.
Това е лично мнение, но съм убедена  в него............!

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 23:31 от relativity

# 1 571
  • Варна
Здравейте! Включвам се отново, този път с отчет за свършеното. В крайна сметка се възползвах от уменията на Др. Едрев и го препоръчвам на всички, които се чудят при кой лицево-челюстен хирург да отидат. В началото ме спря цената, но си заслужава всяко левче. Изключително внимателен човек, професионалист. Колкото до упойката - седацията е перфектен вариант за пъзльовци като мен. Не е страшна! Сега се възстановявам доста бързо, без силни болки, с лек оток. Късмет на всички, които имат да вадят ретинирани мъдреци.

# 1 572
Здравейте! Включвам се отново, този път с отчет за свършеното. В крайна сметка се възползвах от уменията на Др. Едрев и го препоръчвам на всички, които се чудят при кой лицево-челюстен хирург да отидат. В началото ме спря цената, но си заслужава всяко левче. Изключително внимателен човек, професионалист. Колкото до упойката - седацията е перфектен вариант за пъзльовци като мен. Не е страшна! Сега се възстановявам доста бързо, без силни болки, с лек оток. Късмет на всички, които имат да вадят ретинирани мъдреци.
След колко време се възстанови и колко струваше ваденето?

# 1 573
  • Варна
Ваденето ми струваше 500 лв ( с тази упойка е по-скъпичко), операцията беше на 26-ти, днес е 29-ти и се чувствам мнооого добре. Много бях наплашена от всичко, което прочетох и чух - В крайна сметка нищо общо.

# 1 574
Ваденето ми струваше 500 лв ( с тази упойка е по-скъпичко), операцията беше на 26-ти, днес е 29-ти и се чувствам мнооого добре. Много бях наплашена от всичко, което прочетох и чух - В крайна сметка нищо общо.
500 лв за един мъдрец? #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт