Питам те за кой ли път, сигурно не си видяла .
Ужасно дразниш с твоя хляб значи .
Хм....че аз обяснявах май.....Т.е. дадох линк към темата на хлебопекарните.....
Та......ето пак......Заедно с техниката на Ердинч......
400мл. вода
800 гр. брашно - сложете първоначално по-малко и след това добавяйте брашно докато стане хубава, мека, еластична топка. Не трябва да е твърдо.
1ч.л. сол
1 ч.л. с връх захар
1/2 кубче прясна мая
Ползвам само и изключително прясна мая.......
Аз го меся в хлебопекарната.....
Слагам първо водата в контейнера. След това брашното. Вкл. се програма месене и втасване. Трябва да стане хубава, мека, еластична топка. Това до почивката на хлебапекарната. (Има едно първоначално въртене на тестото - около 3-4 мин. някъде. След това машинката спира за около 5 мин.) Та..върти 3-4 мин. брашното + водата и изключвам хлебопекарната. Така, без да работи, в контейнера седи тестото 20 мин. (Днес го забравих и седя 40 мин.) След това отново се стартира програма месене и втасване, но...се прибавят вече маята, солта и захарта. Пуска се програмата и се оставям да втаса тестото поне 15 мин.
Минават 15 мин.(днес бях голям заплес и втаса близо 1ч.) и се слага на добре набрашнена повърхност втасалото тесто. Така както е тестото го режа на 2 или 3 къса. Всеки къс оформям внимателно на фитил. Не меся и не натискам много. Слагам в обикновена тава от фурната. В една тава 2 големи хляба или 3 по-малки. Колкото повече брашно полепне - толкова по-добре. Втасва около 50 -60 мин. Пека 20-30 мин. на 200градуса, като фурната е предварително загрята.
Ето и стъпки -
Преди - След втасване
Готови - Пак
Ако има нещо неясно - питайте. Не ползвам никакви форми.