Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 66-та тема

• 130 597
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте момичета  Laughing

tina star-Честит Рожден Ден !Да си жива и здрава и да радваш близките си с красиви ястия  bouquet

rossonera - рибка апетитни хлебчета ако има и една биричка става -класика Laughing-моля те сподели рецепта за питките
Денерис -страхотни ястия и професионални снимки браво на теб   bouquet
Аелис-и у вас е много апетитно -те вкусните работи са все калорични  Laughing
и всички останали -доста са се потрудили   bouquet
от мен едни солени тарталети вдъхновени от Пепчо-благодаря ти -ометоха ги за минути -затова ги снимах още докато се печаха
шоколадовия сладкиш с майонеза и известните шоколадови бананчета-срахотни са-всяка хапка доставя блаженство Laughingблагодаря ти Пина че я сподели  bouquet

# 256
  • забравих си мисълта...
Venetta,  Laughing  щом са вкусни, ще се главоболиш! Аз пък не съм яла такова чудо, та току виж съм се пробвала с тия сушени сливи, ром, шоколад, то звучи доста добре и ароматно  Thinking

Pina, ще спомена само, че сложих сушените сливи в бурканче, допълних 2/3 от него с ром (може и коняк, ако желаеш), останалата 1/3 с портокалов сок, затворих капака и разклатих и сложих в хладилника. Така престояха около 10 дни, като разклащах бъркана от време на време. Бонбоните ги направих на 27.04. Bсе още има няколко от тях в хладилника, че уж всеки вкъщи е на диета, нo са си още добре, не са се разтекли или да са се развалили. Сигурна съм, че и след месец нищо няма да им има и това е предимството на сушените плодове. Тук се продават такива бонбони със сушени сливи и със сушени кайсии, доста са харесвани и се продават добре, както изглежда.

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 16:55 от Venetta

# 257
картофи с кисело мляко

# 258
betina33, с тия бонбони какви спомени скорошни ми върна.......Разкошни са! Heart Eyes  bouquet

Венета, непременно ще направя и твоя вариант, сини сливи и шоколад е страхотна комбинация!  bouquet

Закуска, дали може да мине за диетична newsm78

"Вълчите семки" от пеп-4о, много вкусно!  bouquet пеп-4о, ама докато ги нацъцках тия семкиии.......я си признавай с машинка ли ги правиш? Следващия път правя кюфтаци по тоя начин. Наистина ми хареса много на вкус ястието. Heart Eyes

И кексчета по лесна и бърза рецепта.

# 259
Пилешка супа с гъби и спанак от снощи

# 260
  • Пазарджик/Лондон
labrex , лесните кексчета имат ли си рецепта?Много вкусни изглеждат  bouquet.

# 261
betina33 , радвам се, че ти харесват!  Simple Smile

Venetta , ще взема да ги пробвам аз тези, обещаващо звучи.

# 262
nordina, благодаря за рецептата  Hug

Леля Ог, не само стягай саковете, ами и приготви нещо за из път - за мене - от разкошните ти тарталети и бонбони с мнооооооого шоколад, за другите - да си кажат  Heart Eyes

Гуинет, много апетитно меню  Hug

Нашата вечеря беше мусака "по хайдушки" - останах си с намерението да правя мусака, тъй като половинката приготви барбекюто и каймата стана на сочни кюфтета.

За десерт - кремче с ягоди.

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 20:05 от Smiley*

# 263
  • София
Аз понеже само спамя в последно време, няма да се оправдавам Embarassed, та да покажа какво хапвахме в къщи последните два дни:

Омлет- приготвен и аранжиран от синът ми Grinning

и карначета с гриловани тиквички и задушени пресни картофки:

Гуинет, благодаря за рецептата за пана котата.

# 264
  • софия
Аелис,извинявай за въпроса, ама откъде си купила вафлените кори,че отдавна искам да намеря такива кори ,но никъде не намирам?И ако може рецептата за тортичката-изглежда страхотно-поздравления   bouquet

# 265
Много вкусно и ароматно  newsm51
Кремче вкусно
Асуа чудна зелена супичка
Трасу готово за теб с толкова много и вкусни мъфини
Вени и принцесите и крем баничката са много апетитни
Мерудит вкусно меню
Леля Ог гъбките и гарнитурката са супер
Мартинче прекрасни гевречета
Краси мусакичката ти е апетитна
Гуинет стилно и вкусно
Тина Честит рожден ден newsm59 с много щастие и късмет
Аелис чудесни бутчета и тортичка
Динирис много завъртяни банички и еклерчетата и кексчето са супер
Росонера много вкусна е рибката и хлебчетата
Бетина много апетитно
Ани хубави картофки
Лабрех много ти е диетична красивата закуска а вълчите семки и кексчетата са супер
Танита любима супичка
Смилеу много вкусно меню
Вандоби и  при теб е супер
Браво за всички  newsm51
За вечеря пълнени пиперки,кифлички със сирене на мах мама и рулото на Лабрех newsm51...вкусно,бързо,лесно
Приятна вечер

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 20:37 от megans

# 266

Smiley*, чудна хайдушка вечеря! Heart Eyes  bouquet

megans, искаш да кажеш, че това пухкаво и пищно рулце най-долу е онова, снощното, дето го писах? newsm78 Ако е то, как го направи такова бухналичко, разкошно изглежда!  bouquet

labrex , лесните кексчета имат ли си рецепта?Много вкусни изглеждат  bouquet.

Аелис, нали уж се правя, че съм на диета Wink и, като ми се прияде сладко, набърквам половин доза, стават точно 6 мъфинки в силиконката ми. Хич не е лош тоя сладкиш, като се има предвид продуктите от които се прави, аз добавям канела обикновено, защото я харесвам, но той си става ароматен от сладкото, май от ягоди и вишни ми е най-вкусен, а и със сините сливи не е лош. Може и орехи да се добавят, но и без тях си е добре. Рецептата е руска, но мисля, че и български има подобни или пък са преводни, не знам. Все едно, бива го сладкишчето, независимо в какъв вид е, а и става за нула време. Ако искаш, погледни рецептата, даден е стъпка по стъпка. Ето я и на български:

Сладкиш със сладко

сладко-1 ч.ч.(каквото и да е)
сода за хляб -1 ч. л.
кисело мляко-1 ч.ч.
захар-0,5-1 ч.ч.
яйца-2 броя
брашно- 2-2,5 ч.ч.

Сладкото се изсипва в купа и в него се разбърква содата, оставя се 2-3 мин., добавя се киселото мляко,яйцата,захарта и брашното. Хубаво се разбърква, аз го правя с тел или вилица, лъжица. Тестото не е много гъсто. Изсипва се в намаслена тавичка и се пече при 180 град 45-60 мин, все пак съобразете с вашата фурна. Сладкишът доста се надига. За кексчета времето се намалява 20-25 мин.

# 267
Да Лабрех по рецептата по 5.
Е твоето е супер...аз набързичко и със сладко от сини сливи имах без шоколадова заливка и с пудра захар.Много лесно и си мисля да пробвам с кремче,с бананче или ягодки.А отгоре може и със сметана и шоколад,карамел,сладолед и в хладилника за лятото...абе фантазии...от твоята рецепта много и вкусни идеи.Мерси за хубавата рецепта newsm51.

# 268
Да Лабрех по рецептата по 5.
Е твоето е супер...аз набързичко и със сладко от сини сливи имах без шоколадова заливка и с пудра захар.Много лесно и си мисля да пробвам с кремче,с бананче или ягодки.А отгоре може и със сметана и шоколад,карамел,сладолед и в хладилника за лятото...абе фантазии...от твоята рецепта много и вкусни идеи.Мерси за хубавата рецепта newsm51.

megans , рускините си я правят тая рецепта буквално за сутрешния чай, защото е бърза и може да се комбинира с каквото имаш в хладилника. По-често я правят като торта с два блата. Аз наистина се замислих дали не е по друга рецепта рулото ти, много дебеличко е станало, разкошно изглежда.  bouquet

# 269
Наистина е бърза.Ама аз я сложих в гореща фурна/след кифличките/а май трябваше да е студена?Пекох я във форма 20/30 и това се получи.
Не знам но стана пухкава,а идеята за тортени блатове е много добра. newsm51

Общи условия

Активация на акаунт