Математически турнири - 4

• 90 949
  • 790
  •   1
Отговори
# 30
Дидева, благодаря ти за отговора. Мислех, че няма да ми отговориш, защото не съм от редовно пишещите, но пък съм от редовно четящите и винаги следя за компетентните ти отговори (да науча нещо Simple Smile!!!). За тази задача искам да кажа, че не е ясно какво се пита? Написали са минус (знак за ) триъгълник равно (знак за) правоъгълник. Как детето да разбере, че трябва да сметне 11-4=7 ... или само на мен не ми е ясна схемата Rolling Eyes Ти еднозначно и от пръв поглед ли разбираш какво те питат ?!?
Обикновено да, но има една дребна подробност - не съм в първи клас.  Joy
Не се притеснявай, с решаването на  задачи и явяването по състезания нещата ще се изчистят.

# 31
  • София
А знае ли се със сигурност датата за провеждането на трети кръг на Олимпиадата? Защото на сайта на РИО не откривам такова съобщение, а от някъде ми се върти в главата 08.05....

# 32
В сайта на МОМН: Националният кръг на олимпиадата по математика ще се проведе на 10.05. и 11.05.2010 г., съгласно Заповед РД 09-460/22.04.2010 г.

# 33
Здравейте,
а моето дете го няма въобще в класирането.
Според Вас каква може да е причината?
Към кого може да се обърна от организаторите?

# 34
Здравейте,
а моето дете го няма въобще в класирането.
Според Вас каква може да е причината?
Към кого може да се обърна от организаторите?
Ако детето учи в МГ, те решават различни задачи и имат отделно класиране.

# 35
Не,
в трети клас е. Яви се в Славейков.

# 36
  • Бургас
Здравейте в новата темичка!
Дидева, благодаря!   bouquet
Пожелавам само добри резултати на всички!
Благдоаря на Душко за линкчето в края на предната тема, за Кенгуруто. Моето гардже е на първо място в България, за шести клас! Чака с нетърпение втория кръг през юни. Също така не мога да не се похваля, че на Общинския кръг по математика има маскимален брой точки, та и на национален ще участва, в Ловеч.
Утре пътуват за Шумен, желая на всички, които ще участват да се справят, както индивидуално, така и отборно!

# 37
  • В офиса
Здравей Дидева,
искам да те питам какво се иска според теб в задача 13 за 1 клас? Доста не е ясно за мен, а да не говорим да детенце. Ако се пита колко минус триъгълниците е равно на правоъгълниците, как ще докараш верния според тях отговор 7. Триъгълниците са 11, а правоъгълниците 4 ?!?
Верният отговор се съдържа във въпроса ти. На картинката има:
7 "единични" триъгълника и 4 " двойни", което прави точно 11.
Правоъгълниците са 4.
11-4=7
И въобще, когато става дума за броене на триъгълници, ако в един четириъгълник са прекарани двата му диагонала ( без да има построени други допълнителни отсечки), то на чертежа има осем триъгълника.

Хм, 13-а за първи клас може да се окаже пак гаф. Забележете как изглежда условието тук : http://iztok-smb.hit.bg/VMS2008.pdf "колко - правоъгълниците = триъгълниците", т.е. отг. е друг - 15. А тук: http://84.238.147.205/VMS2010.pdf е дрго - "триъгълниците - правоъгълниците = ?". Дали на всички деца във всички у-ща са разпечатали втория вариант?

# 38
Здравей Дидева,
искам да те питам какво се иска според теб в задача 13 за 1 клас? Доста не е ясно за мен, а да не говорим да детенце. Ако се пита колко минус триъгълниците е равно на правоъгълниците, как ще докараш верния според тях отговор 7. Триъгълниците са 11, а правоъгълниците 4 ?!?
Верният отговор се съдържа във въпроса ти. На картинката има:
7 "единични" триъгълника и 4 " двойни", което прави точно 11.
Правоъгълниците са 4.
11-4=7
И въобще, когато става дума за броене на триъгълници, ако в един четириъгълник са прекарани двата му диагонала ( без да има построени други допълнителни отсечки), то на чертежа има осем триъгълника.

Хм, 13-а за първи клас може да се окаже пак гаф. Забележете как изглежда условието тук : http://iztok-smb.hit.bg/VMS2008.pdf "колко - правоъгълниците = триъгълниците", т.е. отг. е друг - 15. А тук: http://84.238.147.205/VMS2010.pdf е дрго - "триъгълниците - правоъгълниците = ?". Дали на всички деца във всички у-ща са разпечатали втория вариант?

Тинкърбел, доволна съм, че и още някой го забеляза. Вече си мислех, че проблема е в мене и не мога да разбера дори задача за 1 клас. Аз съм от Силистра и тук всички първолаци са решавали по 'неаясния' формуляр. Възмутена съм от авторите на задачите, че не са си проверили файла, преди да го разпространят !!! Той не е .doc формат, да кажем, че картинките са се разместили при печата, а е .пдф. За какво са тези 7 лв. - за един лист принтерна хартия и лоша текстообработка ?!?

# 39
  • най-шареното място
И ние с майките на съучениците на детето ми бистрихме това вчера.
Според мен вече е правило да има по една такава задача.
И поради това го намирам за политика.
Не ъсм взъхитена, но ако не го целяха, щеха да се поучат, а не да става на болшинството състезания.

Детето ми се е явявало на 2 досега - и двете с по грешка. Но тук съм чела и за други примери, та си мисля за политика наистина.

# 40
MegiMn, извинявам се, ако съм те подвела с решението, което съм публикувала, но в копието от задачите с което аз разполагам се търси " триъгълници - правоъгълници"( погледнах условието там, тъй като снимката, която си качила при мен незнайно защо не се вижда). Изтеглих файловете от страницата на СМБ - Плевен и нито за секунда не съм допускала, че е възможно в други градове задачите да са с друго условие. Направо нямам думи....

# 41
Има ли резултати в нет-а от Шуменското състезание?

# 42
Здравейте, мами. Някой може ли да пусне задачите за 4 клас. Мерси.

# 43
Имам въпрос. Дъщеря ми се яви на областния кръг на олимпиадата по математика- 4 клас. Досега не са ни казали никакъв резултат. В училището никой нищо не знае. Някъде по- горе прочетох, че резултатите за 4 клас не се обобщават на национално ниво. Къде мога да разбера резултата.

# 44
  • София
Имам въпрос. Дъщеря ми се яви на областния кръг на олимпиадата по математика- 4 клас. Досега не са ни казали никакъв резултат. В училището никой нищо не знае. Някъде по- горе прочетох, че резултатите за 4 клас не се обобщават на национално ниво. Къде мога да разбера резултата.

Виж тук:
http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2010/04/28/rezult … i_javili_2010.xls

Общи условия

Активация на акаунт