Математически турнири - 4

• 91 148
  • 790
  •   1
Отговори
# 240
Поздравления за дечицата ви!

Браво на организаторите!

Ние не сме участвали никога в това състезание, но ми е много приятно да следя резултатите с вас и да се радвам на успехите на децата ви.

# 241
Без бой си признавам, че снощи проспах класирането ( в буквалния смисъл  Mr. Green). Доволна съм от младежа.  Три сгрешени задачи и една нерешена. Пришка ми излезе на езика да повтарям, че малко повече внимание и писане няма да навредят, ама кой ли ме слуша!  Joy
Поздравления на победителите, поздравления и на всички останали малки състезатели. Иска се огромно желание и кураж, за да участваш в подобни състезания, а в допълнение - много от децата пропътуваха стотици километри заради любовта си към математиката!
Успех и в следващите турнири!

# 242
  • гр.София
Душко,непременно го заведи догодина-това е удивително състезание и децата много го обичат.Поне децата,които аз познавам WinkХодеха с истинско удоволствие и се забавляваха!
Тук е мястото и аз да похваля страхотната организация на домакините.Браво на Габрово!
Дидева,остави детето да се наслади на постижението си-в един момент сам ще стигне до извода,че "малко повече внимание и писане няма да навредят".Аз го наричам израстване Wink
В тези състезания победа е самото участие-поздравления на всички дечица и нека любовта към математиката ги води все по-напред!

# 243
  • София
Може ли някой мама да ми разясни условието на 4 зад. за 3 клас от състезанието Хитър Петър Praynig
Не разбирам: Всяко квадратче ли има обиколка от 12 см. или всички заедно. Как 8 квадратчета ще образуват квадрат - не трябва ли да са 9 на бр.? Каква е тази обиколка на вътрешността на рамката?
Ето и задачата:
"4.   Осем еднакви квадратчета с обиколка 12 см са подредени едно до друго във формата на квадратна рамка. На колко сантиметра е равна обиколката на вътрешността на рамката?
А) 14   Б) 16   В) 12   Г) 24   Д) 10"

# 244
  • у дома
Може ли някой мама да ми разясни условието на 4 зад. за 3 клас от състезанието Хитър Петър Praynig
Не разбирам: Всяко квадратче ли има обиколка от 12 см. или всички заедно. Как 8 квадратчета ще образуват квадрат - не трябва ли да са 9 на бр.? Каква е тази обиколка на вътрешността на рамката?
Ето и задачата:
"4.   Осем еднакви квадратчета с обиколка 12 см са подредени едно до друго във формата на квадратна рамка. На колко сантиметра е равна обиколката на вътрешността на рамката?

Всяко едно има обиколка 12см и като се наредят в рамка,вътрешността остава да е едно такова квадратче,като първоначалните и неговата обиколка пак е 12,ама и аз го обясних  Embarassed , дано си ме разбрала...

# 245
Ето и задачата:

Всяко квадратче е с обиколка 12 см. Това е според правилата на езика, а и явно не става 12 да е общата обиколка.  И малко се заблуждаваш - 9 квадратчета са нужни за да образуват плътен квадрат, но за да очертаят квадратна рамка трябват 8 (средното е махнато).  Това е и идеята на задачата - остава едно празно квадратче в средата и неговата обиколка е 12.

# 246
  • София
Благодаря ви Svetlaem и Черна Станция за хубавото обяснение  bouquet
Мислех си, че става дума за плътен квадрат ooooh!

# 247
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Ние тотално сме се изложили на това състезание.
За разсеяността  Ирина Б.  вика, че ще се израстне, но аз имам чувството, че при нас сега се появява и май си е от  пубертета нашето. Рали преди като излезеше от състезание и  кажеше, че е решила 18 задачи от 20, значи е решила безгрешно точно толкова.
Сега има бебешки грешки и то на задачата на Хитър Петър. Цялата не са и я зачели, а е на правилен път.
Другия път повече. Важното е, че бяхме красиви.....

Последна редакция: нд, 10 окт 2010, 14:35 от Нарцис

# 248
  • у дома
Важното е,че сте имали смелостта и желанието да участвате,другото си идва на мястото с времето...

# 249
Браво на организаторите! Снощи бях изумена че има вече резултат.Благородно им завиждам на габровските деца които учат в МГ-много хубаво училище, миналата година и аз ходих със сина и бях страшно впечатлена.Сега го пуснах с групата не е направил чудесано се е справил както може без много напрягане Grinning
Браво на Дидева за чудесната тема и всичко полезно в нея!

# 250
Браво и от мен на габровската гимназия. Синът ми (че и аз) им завидя за сградата и общия вид на двор, коридори, стаи. Особено съм впечатлена от шкафчетата, които има в коридорите и които осигуряват възможност на децата да не влачат част от вещите си всеки ден в чантите. Интересно - защо в другите училища не се практикува по този начин. В 107 СОУ - София, където учи детето сега, на родителската среща госпожата каза, че пожарникарите не позволявали такива шкафчета по коридорите. Чудя се защо? Единият аспект сигурно е осигуряване на проходимост на коридорите при наложителна евакуация - коридорите в нашето училище не са по-тесни от тези в Габровската гимназия. Другият аспект е свързан сигурно с негоримост на самите шкафчета - ще ги направим метални. Обаче не давали. Факт е, че в Габрово са се преборили - значи можем и ние.

# 251
  • София и там където не се пуши
mst, моето дете също беше в 107-мо, за такива шкафчета съм се борила, разучила съм къде се произвеждат метални добри. Може да се свържем на лични да ти прехвърля сканирана оферта ( вече остаряла, но все пак информация). Причината е, че не им се занимава и естествено преди това се взима разрешение от пожарникаря за всичко.

# 252
Много харесвам турнирите, в които резултатите излизат бързичко.Simple Smile Всички (особено децата) го оценявят.  Браво на организаторите за това! Както и за факта, че класирането на местата е по точки, т.е. има пет 37-и места  например.
Иначе съм доволна от представянето -  в десятката сме - отличен старт на новата уч.година.

# 253
   Не че се хваля, ама нашите организатори винаги са много бързи при изнасянето на резултатите ( не само на " Хитър Петър", а и на всички състезания, провеждани в областта - регионални и национални).  Whistling Обикновено около 22:30 в деня на провеждане на състезанието, класирането е качено.
   Днес мислех да вържа червен конец на математическата ни гимназия, че от толкова хвалби ще я урочасате. Но шегата настрана, училището е чудесно. Към казаното дотук мога да добавя обновения басейн ( има инсталирани и слънчеви панели за подгряване на водата), работещата столова, чисто новото игрище с изкуствено покритие, както и асансьора за деца със затруднено придвижване ( да уточня, че не ми плащат за реклама  Mr. Green).
   И да не пропусна да се похваля, след много доброто представяне в събота, днес младежът донесе нов подарък - книгата " Успелите деца на България", в която е включен. Така че, ако има деца още не са получили своя  екземпляр, очаквайте това да стане в близките дни.
   Знам, че в момента на дневен ред е СМТ, но за интересуващите се ще спомена, че тези дни ще кача задачи от последните 6-7 турнира " Черноризец Храбър", за 3-4 клас.

# 254
   но за интересуващите се ще спомена, че тези дни ще кача задачи от последните 6-7 турнира " Черноризец Храбър", за 3-4 клас.

Предварително, благодаря! Страхотна си! Оценявам труда и помощта ти! Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт