Математически турнири - 4

• 90 909
  • 790
  •   1
Отговори
# 735
За 5-6 клас би следвало да се вземат краката и на хората
Значи да очакваме да си оправят отговора.. но като гледам те се занимават с тапета на страницата  Joyhttp://www.math.bas.bg/ch/

# 736
А от къде мога да намеря условията на задачите, та да изпитам моята хубустница, дето се е залепила закомпа и нехае за каквото и да е?

# 737
Здравейте мами на деца математици. Моето пораснало момче (10 клас) има на днешното състезание 157 точки. Една от госпожите му се е обадила на мъжа ми, но той не я е попитал колко са максималните. Аз никъде не можах да намеря в нета тази информация, а математикът  е излязъл  без телефон и 'мамино сърце' не трае да разбере колко сме под летвата. Ако знаете, виждам че вашите дечица са по-малки, кажете ми. Благодаря предварително.  bouquet

# 738
А от къде мога да намеря условията на задачите, та да изпитам моята хубустница, дето се е залепила закомпа и нехае за каквото и да е?
Ето http://ermena.com/ChH2010_3_4klas.pdf и се извинявам за целодневния спам ...

# 739
Според сайта на СМГ максимумът е 175 точки.

# 740
Ето http://ermena.com/ChH2010_3_4klas.pdf и се извинявам за целодневния спам ...

Благодаря, но аз всъщност търся за 7 клас.

# 741
  • София
Регламентът тази година е различен - за верен отговор се дават по 7 точки на задача и максумума за 5- 6 клас е 20 зад. по 7 точки - 140 точки.

# 742
Здравейте мами на деца математици. Моето пораснало момче (10 клас) има на днешното състезание 157 точки. Една от госпожите му се е обадила на мъжа ми, но той не я е попитал колко са максималните. Аз никъде не можах да намеря в нета тази информация, а математикът  е излязъл  без телефон и 'мамино сърце' не трае да разбере колко сме под летвата. Ако знаете, виждам че вашите дечица са по-малки, кажете ми. Благодаря предварително.  bouquet

Ние сме 4 клас и за решена задача - 7т., непопълнен отг. - 3т., грешна - 0 .
На сайта на СМГ е ооявено друго - виж в курсове най=долу. Това бяха им казали и на децата, но се оказа изненада Simple Smile

# 743
Благодаря ви за отговорите. Наистина има разминаване. Май ще трябва да изчакам юнакът да се прибере, за да каже на тях какво са им казали за точкообразуването. Има ли и други мами с толкова големи 'дечица' при вас?

# 744
А какво мислите за организацията в СМГ!?!?
Пълна гавра - деца във фоайетата и по учителските стаи, на столчета с падащи масички като в кино.... #Crazy

# 745
Наближаваме 50 страница. Да пускам ли нова тема преди да сме започнали активно да обсъждаме турнира?  Grinning

# 746
  • у дома
А какво мислите за организацията в СМГ!?!?
Пълна гавра - деца във фоайетата и по учителските стаи, на столчета с падащи масички като в кино.... #Crazy
Имате ли представа дали някъде е имало условия и за 2 клас? Ако някой ги има и може да ги качи,ще ум бъда благодарна.До колкото разбрах миналата година е имало само в Пловдив за 2 клас,може би и сега е било така.

# 747
в регламента на бланката, която са получили децата пише за всяка решена задача по 7 т., а на страницата на СМГ - друго?!?!?!
кое е вярното?
[http://smg-bg.info/

Есенен математически турнир
"ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР"
Под научно-методическото наблюдение на екип от Института по математика и информатика при БАН с ръководител ст.н.с. Борислав Лазаров и членове проф. Йордан Табов, ст.н.с. Ивайло Кортезов, Боянка Савова.

Деветнадесетият есенен математически турнир
"ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР" ще се проведе на

1 ноември 2010 г. от 11:00 ч.

СЪОРГАНИЗАТОРИ НА ТУРНИРА СА:

СОФИЯ - СМГ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ"      ул. "Искър" 61
Заявки за участие се приемат на:
Тел. 0888209598  - Ирина Шаркова
Е-mail: irinasharkova@hotmail.comЕ-мейл адресът e защитен от спам ботове. до 29.10.1020г.
РЕГЛАМЕНТ:
Националният математически турнир ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР се провежда се по случай Деня  на народните будители – 1 ноември. Отворен е за всички желаещи, но е насочен към по-талантливите математици от 3 до 12 клас.
Организатор е Институтът по математика и информатика при БАН, а съорганизатор – Факултетът по математика и информатика на СУ. Турнирът се подкрепя от СМБ.
Състезанието включва трудни задачи, изискващи нестандартен подход.  Провежда се в 5 възрастови групи: 3-4 клас, 5-6 клас, 7-8 клас, 9-10 клас и 11-12 клас.
Инструкция:
1. Bpeме за pa6oта 90 минути.
2. He ce paзpeшaва използването на калкулатори и друга изчислителна техника.
3. Kъм всяка задача са дадени 5 възможни отговора: A),Б),B), Г), Д). От тях точно един е верен.
4. B бланката срещу номера на всяка задача напишете верния според вас отговор, като използвате една от буквите А, Б, В, Г, Д.
5. Пишете ясно и четливо с ГЛАВНИ ПЕЧАТНИ букви.  Двусмислено попълнен или неясен отговор може да се счита за грешен отговор. Ако не можете да намерите отговор, може да не попълвате отговор, т.е. да оставите полето срещу номера на задачата празно.
Преди да нанесете отговора си, помислете и ако трябва използвайте отделен лист за решаване на задачата.
Дават се следните точки:
- За верен отговор на всяка задача с номер от 1 до 8 включително – по 5 точки.
- За верен отговор на всяка задача с номер от 9 до 17 включително – по 7 точки.
- За верен отговор на всяка задача с номер от 18 до 25 включително – по 9 точки.

- За непопълнен отговор на задача – по 3 точки !!!
- За грешен отговор – 0 точки !!!

# 748
  • у дома
Много благодаря на всички, които се опитаха да ми помогнат с отговори в темата и на лични. Детето ми се яви на състезанието в НПМГ. Още веднъж благодаря!
Много се радвам,че се е разрешил проблема,дано детенце е било спокойно и да е дало максимума от себе си!

# 749
Наближаваме 50 страница. Да пускам ли нова тема преди да сме започнали активно да обсъждаме турнира?  Grinning
Ако темата е отчетна, пускай нова!
Ако не е, няма нужда от нова тема! Peace

Общи условия

Активация на акаунт