Математически турнири - 4

• 90 829
  • 790
  •   1
Отговори
# 765
сега проверих отговорите в сайта....за 18 зад, в която се търсят числата до 10, които са едновременно сбор на 2 последователни и три последователни числа, моето дете е отбелязало 2 като верен отговор, взимайки в предвид и числото 0, и така освен 9 , другото такова число е 3... проверих това с 3-ката и на мен ми се стори  подозрително и проверихме заедно с него пак в учебника, където пише : " редицата от числата 0, 1, 2, 3,4 и тн.. с е наричат естесвени числа " (математика 4 клас, булвест, 25 стр !!!!!!).... и т.к сега са го учили, моят категорично е смятал и 0 !!!!! в Уикипедия си пише,че 0 не е естесвено число и съответно при верния отговор е  звето предвид и той е - 1, а именно - числото 9 .  Е на кое да вярват децата??? аз съм съгласна с верния отговор, но когато го попитах - отгде тая 0 я измисли и той веднага ми казва - еми в учебника така пише - че 0 е естесвено число !!!!!!!! АМАН ВЕЧЕ !!! #Cussing out

ако смятате, че не е тук мястото да се отчитаме - направете друга тема... все пак някъде трябва да има място и за тези емоции - на кой детето какво е решило , поздравления и т.н..  Wink

# 766
  • София
на мен пък ми е  приятно тук майките да споделят успехите на децата си, и поздравите не ми пречат,напротив, радвам се че в това чалга общество има нещо хубаво, информация за турнирите има на съответните сайтове на организаторите

# 767
Цитат
....за 18 зад, в която се търсят числата до 10, които са едновременно сбор на 2 последователни и три последователни числа, моето дете е отбелязало 2 като верен отговор, взимайки в предвид и числото 0, и така освен 9 , другото такова число е 3... проверих това с 3-ката и на мен ми се стори  подозрително и проверихме заедно с него пак в учебника, където пише : " редицата от числата 0, 1, 2, 3,4 и тн.. с е наричат естесвени числа " (математика 4 клас, булвест, 25 стр !!!!!!).... и т.к сега са го учили, моят категорично е смятал и 0 !!!!! в Уикипедия си пише,че 0 не е естесвено число и съответно при верния отговор е  звето предвид и той е - 1, а именно - числото 9
Твоят поне е видял думата "едновременно"... Ние това нещо ни сме го отчели хич. Close

# 768
http://www.smb-ruse.com/
Русенци този път ни скриха топката.  Grinning
  при толкова малко явили се, е нормално да бъдат проверени веднага... в сф явилите се са толкова,че проверката няма как да стане за един ден...

# 769
  • София
За мен областният кръг на НОМ е второто по трудност състезание след Зимните математически. Максималният брой точки там е 21, задачите са три, а времето за решаване - 4 часа. Хубавото е, че задачите се описват и така се избягва " спортният тотализатор".  Mr. Green Областният кръг е втори. За него се класират децата, които са се явили на общинския кръг и са набрали определен брой точки. Мисля, че беше 16, но не знам дали така е във всички области. На общинския кръг, в различните области по принцип се дават различни задачи, докато на областния децата от цялата страна, които са се класирали, решават едни и същи задачи.
На областния кръг някои състезатели ще направят разлика на останалите, защото там не могат да участват всички, както е на останалите състезания.  Close

Ясно, взимат се 1/3 от точките, защото са само 21, макс. 7 точки, колкото се взимат и от СМТ.

От решаване на тестове, децата дали ще се справят да изпишат цяло решение? Аз за моето дете се съмнявам.
Той изписва решението на уравнението 3*Х=450 като 3*Х=450:3=150.

Кога ще е първият кръг?

# 770
  • София и там където не се пуши
   с него пак в учебника, където пише : " редицата от числата 0, 1, 2, 3,4 и тн.. с е наричат естесвени числа " (математика 4 клас, булвест, 25 стр !!!!!!).... и т.к сега са го учили, моят категорично е смятал и 0 !!!!! в Уикипедия си пише,че 0 не е естесвено число и съответно при верния отговор е  звето предвид и той е - 1, а именно - числото 9 .  Е на кое да вярват децата??? 

Питах моя математик и се знаело за тази грешка - значи проблема си е от вашата учителка, че не им е обяснила.
Идвало от това, че всички естествени числа + 0 са цели числа.
Ами чудя се, толкова ли им е трудно преди учебната година да поправят тази грешка в учебниците ръчно всеки учител  newsm78 .

# 771
  • София
сега проверих отговорите в сайта....за 18 зад, в която се търсят числата до 10, които са едновременно сбор на 2 последователни и три последователни числа, моето дете е отбелязало 2 като верен отговор, взимайки в предвид и числото 0, и така освен 9 , другото такова число е 3... проверих това с 3-ката и на мен ми се стори  подозрително и проверихме заедно с него пак в учебника, където пише : " редицата от числата 0, 1, 2, 3,4 и тн.. с е наричат естесвени числа " (математика 4 клас, булвест, 25 стр !!!!!!).... и т.к сега са го учили, моят категорично е смятал и 0 !!!!! в Уикипедия си пише,че 0 не е естесвено число и съответно при верния отговор е  звето предвид и той е - 1, а именно - числото 9 .  Е на кое да вярват децата??? аз съм съгласна с верния отговор, но когато го попитах - отгде тая 0 я измисли и той веднага ми казва - еми в учебника така пише - че 0 е естесвено число !!!!!!!!

аз реагирах по същия начин - проверих в уикипедия. там 0 не е естествено число, а детето ми обясни, че те така са учили. и той е изкарал същия резултат.

# 772
 Много похвално!!!!! Толкова основна грешка в учебник, по който се учи в цялата страна!!!! Направо нямам думи!!!! #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 773
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
И на Габрово са готови резултатите от днешното състезание.
http://www.smb-gabrovo.hit.bg/files/2010-11-01-results1.htm
Дидева, Макс има прекрасен резултат, честито за което!

# 774
  • София и там където не се пуши
http://www.math.bas.bg/ch/ това видяхте ли го? Аз за пръв път го виждам . Много е добро като идея.

# 775
http://www.math.bas.bg/ch/ това видяхте ли го? Аз за пръв път го виждам . Много е добро като идея.
Това го знаем отдавна. До вчера там си проверявахме отговорите от минали години ( и установявахме, че има грешки в публикуваните такива). 126 точки, две сгрешени задачи, аз съм повече от доволна. Ако някой случайно реши да ни поздравява - моля на ЛС.

# 776
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Я кажете какво има за гледане, че аз не разбрах.

Диди, аз пък искам тук да си те поздравявам. Да видят и чуят всички  bouquet

# 777
Няма да излязат тази вечер резултатите от София и това си е. Ние и от СМТ още не сме виждали резултати... #2gunfire
Поздрави и от мен за Макс. Браво на него! Simple Smile

# 778
Няма да излязат тази вечер резултатите от София и това си е. Ние и от СМТ още не сме виждали резултати... #2gunfire
Поздрави и от мен за Макс. Браво на него! Simple Smile
Ооо, софиянци първо трябва СМТ да оправят, после Черноризеца... Стискам ви палци да имате здрави нерви, за да дочакате резултатите. Ние чакахме АМС два месеца и половина, та знам какво е!

# 779
Поздравления за Божидар и Макс! Не сме се и съмнявали в техните способности!
(Аз на "лични" за други неща си говоря Wink)
След това стълпотворение днес, едва ли скоро ще излязат резултатите в София. А решението на задачата с краката на параолимпийците май ще остане още известно време загадка.

Кога е следващото състезание? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт