Що за хора не ваксинират децата си?

• 48 375
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 975
  • София - Варна - Бургас
въпроса ми "как се вижда и измерва имунната система"

С подходяща техника и методи, вече направено
Измерени са тегло, молекулна маса, състав, строеж, каквото щеш

Не и с количествени методи, а информационно. Peace

# 976
знам, че темата е сериозна и затова със ситни букви: с молекулите, медиаторите, ензимите и антителата е по-сложно, но една слезка можем да я сложим на кантара. Simple Smile..

Нали не искаш да кажеш, че хората без слезка нямат имунна система?

# 977
знам, че темата е сериозна и затова със ситни букви: с молекулите, медиаторите, ензимите и антителата е по-сложно, но една слезка можем да я сложим на кантара. Simple Smile..

Нали не искаш да кажеш, че хората без слезка нямат имунна система?

не разбира се, че не казвам това "хората без слезка нямат имунна система",  но със сигурност им се отразява

# 978
  • SA
Имунната система се "измерва" така , както и други функциониращи система в организма. Когато се интересуваме от ендокринната система , да не би да теглим на кантар жлезите? Или пьк при да измерваме в милилитри крьвта, когато ни интересува количеството хемоглобин, тромбоцити и т.н. По сьщия начин и при имунната система се изследват количеството фагоцити, лимфоцити сьс специфични функции, антитела от различни класове... какво толкова странно има в случая?

# 979
не разбира се, че не казвам това "хората без слезка нямат имунна система",  но със сигурност им се отразява

По какъв начин, според теб?  Rolling Eyes

# 980
  • Бургас

Аз съм с адиторна слезка, ама не съм по - здрава от другите  Laughing

# 981
  • София
Мила, разби ме. Ама наистина. Значи био- лимоните нямат лимонена киселина?  Joy
Туй хубаво, ами твоето тяло как работи? Или просто си била болна по време на урока за цикъла на Кребс в гимназията и затова си го пропуснала...  hahaha

ПП
Прочети "Пипи Дългото Чорапче". Ще научиш някои неща.

Кате,аз не разбрах какъв ти е проблема с лимонената к-на.
Корите на лимоните и другите цитрусови ги консервират с химикали-това явно ти е убегнало.Затова и не купувам такива.
А,сега се сетох кой беше Спунк.Старост-немладост както се казва.
Ти обаче си пропуснала въпроса ми как се вижда и измерва имунната система.

Не "кой" е спунк, а "какво". Прочети книгата - ще ти бъде от полза.
Лимонената к-на, както и вит. C, съдържащи се - и двете - в лимоните, независимо как и от кого са произведени, са най- често срещаните консерванти (Е300 и Е330). Ама някак си пропуснала да се информираш...  hahaha

# 982
Имунната система се "измерва" така , както и други функциониращи система в организма. Когато се интересуваме от ендокринната система , да не би да теглим на кантар жлезите? Или пьк при да измерваме в милилитри крьвта, когато ни интересува количеството хемоглобин, тромбоцити и т.н. По сьщия начин и при имунната система се изследват количеството фагоцити, лимфоцити сьс специфични функции, антитела от различни класове... какво толкова странно има в случая?

Това е чисто теоретично. На практика ако имаш повишени левкоцити, че си по-здрав ли значи или обратното?  А за антителата-ако имаш антитела срещу ХИВ ще се радваш, че имаш имунитет ли друга ще ти е реакцията? Време е хората да съберат 2+2 и да си дадат сметка, че нещата са малко по-сложни, и нито повече имунни клетки = на по-добра имунна система, нито антитела=на имунитет.

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 13:22 от Archangel

# 983
не разбира се, че не казвам това "хората без слезка нямат имунна система",  но със сигурност им се отразява

По какъв начин, според теб?  Rolling Eyes

Не е според мен, има достатъчно източници и автори.
Слезката има ролята на филтър- тя залавя с помощта на фагоцитите чужди частици, микроби и клетки. Например болни с отстраннена слезка са много рискови за развитите на пневмококов сепис.
Слезката е главният орган, в който се синтезират антителата и оттам навлизат в циркулацията.

# 984

Слезката има ролята на филтър- тя залавя с помощта на фагоцитите чужди частици, микроби и клетки. Например болни с отстраннена слезка са много рискови за развитите на пневмококов сепис.

Отдавна се научих да не вярвам на източници и автори.
Познаваш ли такъв човек?

# 985

Познаваш ли такъв човек?

[/quote]

Да, познавам, лично,  няколко.

# 986
  • София

Познаваш ли такъв човек?

Стига де, Джули, интелигентен човек си, все пак. Или какво - според теб щом аз не познавам човек с изрязан далак от това следва, че далакът не служи за нищо?
Аз, прочее, лично не познавам и хора с махнати бъбреци ли дробове.
И те ли са излишни?

# 987
  • SA
Хората без слезка страдат от имунен дефицит. Това сьс сигурност е установено.
Аз сьм го виждала с очите си, включително и такива с пневмококови сепсиси и перитонити. Така че вярвам на себе си, освен на официалните източници.
Допьлнителната слезка не осигурява допьлнителна имунна защита.

# 988

И?
Скъсват се да боледуват ли?

Кате, намери малко свободно време и отиди до някой лекар.
Попитай го за далака, функцията, която той изпълнява и последствията от липсата му.
После ела.
Самият факт, че ги сравняваш с дробове и бъбреци, само ми показва колко тотално незапозната си с анатомията на човек, какво и жизнените функции в тялото му.
С което пък малко неприятно ме изненада.  Rolling Eyes

Камелот, говориш глупости, извинявай.

# 989
  • SA

И?
Скъсват се да боледуват ли?
...
Самият факт, че ги сравняваш с дробове и бъбреци, само ми показва колко тотално незапозната си с анатомията на човек, какво и жизнените функции в тялото му.
С което пък малко неприятно ме изненада.  Rolling Eyes

Камелот, говориш глупости, извинявай.

Ами извини ме и ти, но преди да се изненадваш неприятно, информирай се повечко за "анатомията на човек, какво и жизнените функции в тялото му."
Това, че не си чувала, че слезката е важен за имунната система орган е разбираемо. Неразбираемо е това, че си позволяваш да твьрдиш категорично неща, с които не си запозната.

Общи условия

Активация на акаунт