Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 210
Цитат
Общо взето, без да искам да ви засягам, ми прави впечатление, че много сте чели за вредите от ваксините, но твърде малко за болестите, срещу които се поставят.
И аз съм на това мнение!
Цитат
Факта, че ваксинираните преболедуват по-лесно не е никакъв факт, а пълни измислици...
За да не се излагате повече отворете някой учебник или потърсете малко по-специализирана информация за имунитета и ваксинациите, а не да вярвате на"  тоя каза, оня рече..."

Мила, нали не твърдиш, че знаеш кой какво е учил, чел и от къде черпи информацията си...  Peace   Кой учебник точно да отворя?  Thinking  По микробиология, биохимия, имунология, биотехнология?  Thinking  Мерси, отваряла съм ги, учила съм ги...  Peace

# 211
  • София
Бояна, в тези страни който прецени не слага ваксини.
И болести няма.
Това е факт.
Защо тук да е различно, това питам?

Дай статистика какъв процент от населението се възползва от правото си да не слага ваксини.
У нас този процент явно е по- висок, защото в момента имаме епидемия от морбили.

Бояна, тук проблемът са циганите.
Тях и със задължителни и с незадължителни ваксини все ще си ги има, и все така ще си живеят в мръсотия и мизерия.
Но моето мнение е, че ако ваксините са с препоръчителен харакер и тук, нещата ще са си точно както и "там", в чужбината.
Защото не смятам, че ти (образно казано) или пък който и да било от вас ще спре да ваксинира.
Т.е. и вълкът сит, и агнето цяло.
Ей това е, ама за съжаление толерантността ни никаква я няма.
Само устите на някои хора са големи, за да ги използват да се присмиват на инакомислещите и да ги обвиняват във вещерство.

С други думи признаваш, че разчиташ, че аз, тя и останалите, които се ваксинираме, ще пазим теб, циганите и инакомислещите.

Ами, не, проблемът ми не са циганите.

За мен няма абсолютно никаква разлика м/у онези, които не поставят ваксини, понеже са неграмотни и другите, които го правят, понеже са еко, инакомислещи, алтернативни, ню... или каквито и да било други от този вид.

Циганите поне не се опитват да облекат страха - или културата си - във фалшиви оправдания. Тях уважавам с една идея повече. Те следват вековната си култура. А алтернативните - всеки повей на вятъра на модата.  Sick

# 212

С други думи признаваш, че разчиташ, че аз, тя и останалите, които се ваксинираме, ще пазим теб, циганите и инакомислещите.

Ами, не, проблемът ми не са циганите.

За мен няма абсолютно никаква разлика м/у онези, които не поставят ваксини, понеже са неграмотни и другите, които го правят, понеже са еко, инакомислещи, алтернативни, ню... или каквито и да било други от този вид.

Циганите поне не се опитват да облекат страха - или културата си - във фалшиви оправдания. Тях уважавам с една идея повече. Те следват вековната си култура. А алтернативните - всеки повей на вятъра на модата.  Sick

Не, не разчитам на това.
Като толкова си се притеснила да не си пазителката на децата ми, спри да ваксинираш, няма да те уважавам по- малко, щото не ни пазиш, споко.  Laughing

Колкото до повея на модата, съобразявай се поне понякога къде натискаш и се замисляй, преди да пишеш.
Някога да съм се подигравала с избора ти?
А с детето ти?

# 213
Винаги съм се чудила защо нормалните, естествени неща се приемат за алтернативни...  Thinking   Алтернативни на какво?   newsm78   Да родиш активно и естествено, да кърмиш, да ползваш благата на природата (като билки), да не си вкарваш отрови по неестествен начин (каквото е ваксинирането) са алтернативи... Е, кое е истинското тогава? И защо всички се оплаквате от некачествените храни? Някакви алтернативи ли търсите, като сирене без палмово масло или зеленчуци без нитрати!?  newsm78   Хайде моля без глезотии...

# 214
  • София
Винаги съм се чудила защо нормалните, естествени неща се приемат за алтернативни...  Thinking 

У Mr. Green народопсихологията ни е заложено... Затова. И аз се чудя и винаги съм се чудила, ама скоро ще спра. Mr. Green

# 215
  • Русе

Циганите поне не се опитват да облекат страха - или културата си - във фалшиви оправдания. Тях уважавам с една идея повече. Те следват вековната си култура. А алтернативните - всеки повей на вятъра на модата.  Sick
   Сигурна ли си, че ако трябва да избираш среда за детето си, ще предпочетеш детето ти да е обградено от  тези, които "следват вековната си култура", или здрави деца на инакомислещи.
Не ми отговаряй, отговори пред себе си.

# 216
  • Бургас
С висше съм.Поставяла съм всички задължителни ваксини на дъщеря ни,защото смятам,че лекарите знаят повече от мен!
Не съдя никого за това дали слага или не.Всеки има право на избор за това как да си отглежда детето!

# 217
стелт 77, понеже предполагам, че постът ти за тетанус в укипедиа е срещу мен, то ще дам няколко цитата от темите за ваксините:

"И ако детето ми падне и се пореже в някой селски двор, където има пръст и по-голяма вероятност от тетанус, може и да го ваксинирам, ама просто така за нищо или пък щото се ударило в ръба на секцията вкъщи - едва ли."

"Аз се изнасям, като за пореден път казвам, че бих сложила единствено ваксина срещу полиомиелит, а при нужда тетанус и против бяс!"

"Aз лично съм твърдо решила, че няма да ваксинирам децата си от каквото и да било, освен тетанус при нужда или бяс ако ги ухапе нещо."

"Аз ги отказвам повечето. Смятам само тетанус да сложим когато стане достатъчно голям, че да излиза и да има дълбоки рани.  Прекалено много отрови се инжектират в толкова малки деца."

"Наистина ли мислите, че трябва да се имунизираме срещу тетанус, след като ако имаме съответните рискови рани, тази ваксина пак се поставя. За какво тогава е профилактичната ваксина."

Та, не съм казала, че съм прочела в Уикипедиа за ръждивия пирон, това е асоциация, явно грешна, която правят много хора с тетануса. Мисълта ми беше, че всяка малка раничка може да доведе до заразяване (последното изречение от цитата ми от Уикипедиа). Смей се колкото си искаш на темата, но предпочитам да не тичам при лекаря за всяка раничка. А на мен не ми е смешно, тъй като баба ми, здравен работник, ми е разказвала как е гледала 40 дневната смърт на болен от тетанус и никога няма да забрави ужаса.

# 218
Не съдя никого за това дали слага или не.Всеки има право на избор за това как да си отглежда детето!

Ето това е мнение/отношение, което заслужава адмирации.   bouquet
Колко от вас могат да се похвалят с такива?

..... Мисълта ми беше, че всяка малка раничка може да доведе до заразяване (последното изречение от цитата ми от Уикипедиа). Смей се колкото си искаш на темата, но предпочитам да не тичам при лекаря за всяка раничка.....

Искаш да кажеш, че понеже детето ти е ваксинирано, няма да отидеш да му биеш инжекция против тетанус, ако се убоде на пирон (не дай си Боже)?!  newsm78

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 13:52 от AnMary

# 219
Аз продължавам да си питам из всички подобни теми, та да не пропусна и тук, че някой по- напред беше казал, че неваксиниращите избягвали острите камъни.
Я да видя как ще хванат бика за рогата пък ваксиниращите и как ще ми обяснят ЛИПСАТА на тези свръъъъъъхопасни болести в страните, където ваксините не са задължителни?
М?

В тези страни не е нужно нещо да е задължително, за да се приложи. Задължителните неща са за страни като нашата. В повечето държави върху, които имам наблюдения хората се доверяват на лекарите и не се съмняват в техните препоръки. Тук всеки родител се опитва да стане и половин педиатър.
Съгласна с Бояна и веднага давам линк към сайта на СЗО и вижте какъв е процентът на имунизираните от населението. Срещу някои държави не са попълнени данните, но като се щракне на името им и се отваря таблица за съответната държава.

Дали ти е направило впечатление, че таблицата към която си дала линк е конкретно за БЦЖ, а не за покритие % по принцип? Интересни са данните за Германия, Австрия, Англия, Дания, Канада, Холандия, Испания, САЩ и някои други по показател БЦЖ...

Мисълта ми беше, че всяка малка раничка може да доведе до заразяване (последното изречение от цитата ми от Уикипедиа).

Точно ето тук грешиш... Върни се пак в темата против ваксините и виж какво е писал Кристиян наскоро за тетанус... Щото си обясняваме едно и също от години...

# 220
  • София

Циганите поне не се опитват да облекат страха - или културата си - във фалшиви оправдания. Тях уважавам с една идея повече. Те следват вековната си култура. А алтернативните - всеки повей на вятъра на модата.  Sick
   Сигурна ли си, че ако трябва да избираш среда за детето си, ще предпочетеш детето ти да е обградено от  тези, които "следват вековната си култура", или здрави деца на инакомислещи.

Всъщност предпочитам и едните, и другите, да си сетят "при своите", а детето ми да контактува с деца на "нормални" - такива, които ползват топла вода, автомобилен транспорт и ваксини.

# 221

Всъщност предпочитам и едните, и другите, да си сетят "при своите", а детето ми да контактува с деца на "нормални" - такива, които ползват топла вода, автомобилен транспорт и ваксини.

И аз предлагам същото... "Нормалните", дето си слагат ваксини да си държат децата вкъщи, а останалите да имат неограничен достъп до детски заведения...

# 222
  • София
..... Мисълта ми беше, че всяка малка раничка може да доведе до заразяване (последното изречение от цитата ми от Уикипедиа). Смей се колкото си искаш на темата, но предпочитам да не тичам при лекаря за всяка раничка.....

Искаш да кажеш, че понеже детето ти е ваксинирано, няма да отидеш да му биеш инжекция против тетанус, ако се убоде на пирон (не дай си Боже)?!  newsm78

Така наречената от теб "инжекция п/в тетанус" е предназначена да предизвика производството на антитела по вече познатата от редовните ваксинации "рецепта". За човек, който никога не е бил ваксиниран п/в тетанус (и не е преболедувал) това по всяка вероятност не би било достатъчно. Серумната терапия, която вероятно ще се наложи, е наистина доста опасна - поне в сравнение с ваксината - в пъти. Тогава в тялото се слагат не безжизнени и безядрени части от агентите, към които тялото да реагира, а антитела, извлечени от чужд (най- вече на кон) организъм. С всички опасности, които крие това.

# 223
За въпросните ръждиви пирони.... Wink......Вярно, че тетаничния бацил не живее върху пирони, но в природата съществува в спорова форма. Счита се, че спори могат да се открият в различни замърсени предмети,пръст,  вкл. и стари ръждиви пирони. Ама чак пък до там да се замисли някой....едва ли. Действителен случай - жена избирала обувчици за детенцето си и като опипвала от вътрешнат страна се одраскал на нещо. Скоро се разболяла много сериозно и се оказало познайте какво - тетанус! От одраскването. Явно не е спазвала редовните реимунизации. Добре, че личните лекари се сетиха да слагат на вратите наборите, които подлежат на реваксинация през съответната година.

Защо се ядете така не разбирам. Който не желае, нека не се ваксинира. Ако се разболее си е за негова сметка и да внимава да се изолира добре от здрави деца и възрастни, че тогава се явява реален заразоносител.

# 224
  • София

И аз предлагам същото... "Нормалните", дето си слагат ваксини да си държат децата вкъщи, а останалите да имат неограничен достъп до детски заведения...

Доколкото държавната политика все пак е насочена към получаването на здраво поколение, едва ли е логично да очакваш обществото да плаща за алтернативните мнения на някои индивиди.

Общи условия

Активация на акаунт