Борбата с рака- духовното оцеляване и физическото преодоляване-19

• 87 487
  • 816
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ванилейс, толкова отдавна не съм се радвала за нещо  ?
Това нещо днес е твоя пост   bouquet

# 76
     ВАНИЛА, бързо въстановяване и добри резултати и от мен.

ДАНАЯ  да ти разкажа  и аз и ще се убедиш че,1 с 1 историте не си приличат.
  Мила ми МАРГИ, аз бях абсолютна стриктна и ето ме с вас.Писано ли е няма бягане.
  Та да си дойдем на думата.През април 2009 бях на преглед и подготовка за операция
 на миома и направих мамография и ехо на гърди.Гърдите уж били само за наблюдение,да не се филмирвам.
 В май ми направиха хистеректомия и пак настоявах за 2мнение доФтора рече:глей си живота.
 Хубаво,да ама не 3 доФтор и без биопсии и пр.за 2дни кръвни изсл. и ножа без цица,без лимфи 2ст.
 Следващите хим.лъче ги знаете,сега хормон.Опитвам да продължа напред къде падам,къде ставам.
 Любим мой човек казва:Как да се държи човек с теб като с болен?Като ти не се държиш като такава,и да имаш проблем
 ти не казваш.АЗ отговарям" завършила" съм НАТФИЗ. Joy Joy
  ВИЕ ме разбирате най-добре.ДАНАЯ доста често твоите постове все едно съм писала  аз. Hug

# 77
добро утро
Имам нужда от съвет ,ситуацията е следната приемат баща ми в болницата и първоначалната диагноза е плевропневмония,лекуват го но без резултат ,изследват водата ,която са изтеглили от белия дроб и казват ,че има туморни клетки и предполагат ,че има карциноматоза на плеврата ,изписаха го от едното отделение и го приемат в гръдна хирургия  с направление номер 98 за да му се направи бронхоскопия ,но в крайна сметка вчера му правиха изследвание ,което наричат ВАЦ,като ни обясниха ,че влизат с камера вътре и гледат , пак са му теглили вода и са взимали биопсия ,но според доктора диагнозата е на 99 % рак на белия дроб и имало много разсейки и не подлежало на операция ,защото разсейките били много и дребни , каза ,че дори и да ходи на химиотерапия нямало да изкара до нова година ,страх ме е и немога да приема ,че това се случва на моя баща ,незнам какво да правя ,моля ви помогнете ми

# 78
Добро утро,момичета!Години наред си правя мамография и все съм си казвала ,,Да не дава Господ",да не дава ама дал.Месеци след като почина сестричката ми,в банята(по обичайния начин,както разбирам)опипах бучка и то каква Mr. GreenВеднага направих мамография и отговора беше "Кистозна мастопатия".Аз обаче се усъмних и отидох в Пловдив на лекар.Той с първия преглед беше категоричен-операция.Без да ми правят биопсия ме резнаха.Оказа се рачо без метастази.Химио,лъче сега съм на хормонални.В момента се чувствам толкова добре,че изобщо не мисля за" животинчето".Нямам право да се предавам,защото син и мъж(все още млад Laughing)не ми се оставят.Вярвам,че всичко ще е наред и го пожелавам на всички вас. Hug Praynig

# 79
Добро утро момичета! Благодаря за топлото посрещане.
Още не мога баш да стоя, та набързо да си кажа. Операцията беше значително по-лека от предната. Болките в началото си бяха същите, но сега съм много по- добре.
Може би, защото първия път бях 50 кила с мокри дрехи па сега съм 70 Grinning  Не можах да разпитам професора подробно , защото на другия ден след операцията ми замина в чужбина за месец, а аз още не бях съвсем адекватна . Голям късмет извадих в това отношение, че ако трябваше да чакам да се върне щях да превътя..............
 На мама е казал, че всичко е минало много добре, най-вероятно ще се налага химиотерапия, но тя в крайна сметка е животоспасяваща за много хора, та няма от какво да се притесняваме.От асистена разбрах, че са извадили 3 "нещица" много мънички. На скенера се виждаха 2. Правили са изследване, но нищо не може да каже, защото често ставали грешки. Фактите говорят, че е раче осмокраче, ама аз си се надявям , че по чудо с висше ще се окаже друго. Самата операция този път е минала бързичко към 2 и половина часа. В реанимация си беше ад, то си го знаете.При белодробните оперции дренажа е включен към вакуум постоянно. Болките са неуписуеми, но вече мина и аз го заличих от съзнанието си. Това е.
Хули, моля те миличка давай лека за шиповете , че те ме умориха. Скопосала съм се в ляво опрецията, в дясно малко под другата, зблуденият шип...............
Хубав ден   bouquet

# 80
  • В царството на игрите:)
Здравейте, бая сте изписали,което ме радва и изчетох всичко. Ванила, дано, дано надеждите ти да се оправдаят и да не е раче, но...Каквото и да дойде ще го бориш Peace
Даная, когато аз си открих бучката бях бременна във втората половина на бременността. Никой не ми обърна внимание, защото....бях бременна и по време на бременност нямало злокачествени заболявания. Да, да ама НЕ!!! После като родих пак никой не ми обърна внимание, защото пък съм кърмила. Ходих на два мамолога и двата казаха, че всичко е ОК. Но мен нещо си ме ръчкаше. Спрях да кърмя и месец след това отидох при моя гинеколог, който вида леко придърпване отвън на гърдата и оттам в ракова и на 24 април м.г. в прав текст ми казаха - РАК #Crazy Цяло чудо е, че след толкова помайване и размотаване - почти 9 месеца, нямаше засегнати лимфи, макар, че туморчето ми било доста агресивно. Божа работа Praynig
Не знам за какво вътрешно противоречие става въпрос и как то спомага за нашата диагноза, но аз непрекънато съм в такова.зодия близнаци съм и винаги имам с кого да споря и на кого да противореча Mr. Green Според мен хората, които разсъждават, мислят, усещат и живеят живота не може да нямат вътрешни противоречия. Както пише пясъчето, в началото и аз взех за себе си големи решения, дадох си обещания, но ежедневието ме завъртя и позабравям обещанията си, дадени пред мен. Старая се да променя някои неща, но не сатва бързо. Опитвам се Mr. Green Имаше една страхотна мисъл: "В борбата със самия себе си не е важен изхода - важно е участието." Та и аз така - участвам Rolling Eyes
Май ви надух главите, но поне не се оплаквам и Хули трябва да е горда с мен Peace
Хули, скъпа, кога ще ни приемеш пак при теб? newsm78

# 81
!
Сисе гледах тази сутрин в предаването на Гала за остеопорозата и други ставни заболявания! Имаше интервю с една докторка, на която не запомних името, та тя беше категорична, че основно белтъчините /месото,рибата, яйцата/ поддържат в добър вид костната система!  Peace

Поели сме в правилната посока!!! Peace И както винаги ще успеем!!! Peace
Към всичко написано по-горе, ще допълня, че трябва много да се ходи, макар, че в началото имаш болки. После свикваш и болките изчезват. Така се боря с остеопорозата - и витамините. След химиотерапията, проблемът с костите беше много важен за мен.

# 82
Много обичам да ходя пеша,ама... Не ми стига обаче свободното време,за да го правя...
По цял ден седя ,а когато трябва да свърша нещо -все с колата пътувам... Много важни станахме сега,съвременни... Mr. Green Едно време баба ми все с кола е пътувала... Mr. Green

# 83
  • София
Аз пък съм придобила нова страст - пътуване с градския транспорт  hahaha
Най-ме кефи, като се кача в трамвая примерно, пусна си монетката в автомата и той ми дава билетче. Станала съм като децата  Joy Joy Joy

# 84
  • София
Вален тина, дълбоко в себе си се надявах, някоя друга от нас да ти отговори на питанката.
Изживях го и аз тоя, дребноклетъчния.
Сестра ми беше с тази диагноза. Казвам беше...
Преживя точно толкова, колкото казаха докторите от Стара Загора.
Съжалявам, че в стремежа си да направя нещо , да намеря панацеята, я подложих на повече мъка.
За съжаление, тоя дребноклетъчния още не си е намерил майстора.
В неговата позиция, с множество разсейки не бих казала, че е редно да го измъчват и с химиотерапия. Нека да изживее достойно толкова, колкото му остава. Единственото което ще кажа за ваше успокоение е, че рака на белия дроб не боли. Верно мъчително е, но голямата болка я няма.
Съжалявам за написаното, но мисля, че трябваше да ти кажа истината.

# 85
  • София
Ванилейс, нали ти казах за шиповете.
Правиш лапи с отработено моторно масло вечер там, където е болката. Сутрин махаш, душче и не смърдиш hahaha
Лично аз не съм го пробвала, защото не е било нужно, но имам познати, които са доволни.

# 86
  • София
Зная, че подминах много от вас, но и много пишете.
Бабет не може да ви изчете  hahaha
Ако имате конкретни питания, моля, ще отговоря, ако е в рамките на моята компетентност.
Лукреция, едва ли има друга в темата, която да е описала в подробности цялата си история на заболяването, с всичките произтичащи след това лечения. Ако е нужно, още един, последен път ще го направя.
Чудя се дали да не плясна историята на Хули на първа страница ?

# 87
  • В царството на игрите:)
Чудя се дали да не плясна историята на Хули на първа страница ?
smile3521 Това е едно добро решение Peace
Хули, разсмя ме...
Все се каня да те питам какво става с внучката ти? Как са?
Валентина, съжалявам, че трябваше да чуеш това, но мисля, че Хули е права PraynigИзключително тежко е за близките - мога да си представя, но ви пожелавам кураж Praynig

# 88
  • София
Миленка, кой ли скъпа ще чете историята на Хули, пък и за какво ли му е ?
Да се стресира допълнително  hahaha
Аз като си мисля понякога, през какво съм минала, чак се чудя как още съм жива. Да ама, имала съм години напред, както викат старите хора.
Дай боже всекиму моя късмет, ама и моя хъс за живот. Щото отчаянието не води до никъде Grinning

# 89
Искам да попитам нещо?Simple Smile
схваната ми е ръката след отстраняване на лимфни възли тези упражнения които са наи -отпред на темата(мисля че angelari ги е сложила) тях ли да изпълнявам.Някъде и за някакъв крем четох.
невен май беше?
Друго някой тук опериран ли е в бившата тина киркова и доволна ли е от това?

Общи условия

Активация на акаунт