Почти всички АПРИЛки вече гушкат своето мъничко човече - 24

• 16 402
  • 347
  •   1
Отговори
# 285
Завиждам ви, че нямате апетит. Аз ако не се ограничавам малко сигурно ще стана по-дебела от колкото в 9-ти месец... Не, че гладувам, де. Ама много често огладнявам. Според мен за кърмата са по-важни течностите. Аз също пия много вода, а пишкам много рядко. Сигурно отива за кърмата, та за това си мисля, че течностите са по-важни от храната за "млекодобивът".  Mr. Green

Моето диване днес стана в 6ч. Говоря за голямото диване. Много ме е яд така - малката спи, бих могла и аз да спя, но НЕ! Той се е наспал и "трябва вече да ставаме"!  Twisted Evil
Дано поне пекне малко слънчице, че да излезем навън.  Praynig

Аз така и не разбрах мина ли и жълтеницата или не. Не ми изглежда жълта, но на една приятелка й се стори, че е жълта. Дали не е било от количката, която е синя с жълти мечета?  Laughing Само по цвета на кожата ли мога да разбера?  newsm78

Sesil, аз не съм сигурна колко изяжда, понеже не се цедя, а си суче директно. Само един ден направи голяма пауза и реших да си облекча малко едната гърда, от която трябваше да яде и изцедих за 5 мин. около 80мл. А тя по принцип суче поне 15мин. от гърда, след което и предлагам и другата и рядко отказва.  Mr. Green Та сигурно поне 100мл. изсуква, но не мога да бъда сигурна. А и не следя таблици кога колко би трябвало да яде. Ръководя се по нея и гледам да е спокойна между храненията. (Ако е гладна едва ли ще е спокойна.)

# 286
Аз ако ви кажа къде ме боли - не, ами ми е адски дискомфортно....ама няма да се смеете (кли...ра точно отпред нещо много ме дразни. И като ходя ми е гадно и все едно се прибира навътре някъде. Адски е странно; като кърмя и ми се свива матката и там ми реагира - все едно се прибира някъде... ебаси и болежката  Thinking newsm78 #Crazy

Знам за какво говориш.  Embarassed Аз мислех, че нещо не са ме зашили както трябва или че при раждането съм била тръгнала да се цепя и нагоре към кли...ра, та затова малко ме наболява и ми е дискомфортно. Ама щом не съм само аз, значи не е нещо ненормално явно.  newsm78

И аз не мога да преценя по колко изяжда малката, тъй като и аз не се цедя, но педиатърката ми каза, че до края на първия месец трябва да почне да изсуква по около 100 мл. Обаче вчера най-после си купих помпа и реших да я пробвам. Изцедих 60 мл и като стана време за ядене, реших да й ги дам. Изпи само 40 мл, цокна по около 5 мин от всяка гърда и не искаше повече. Много ме съмнява да е изцокала повече от 60 мл, тъй като в гърдите нямаше почти нищо останало. Но пък си дебелее и пълни памперсите, де да знам. И аз се ръководя от това дали е спокойна, а не колко е изцокала.

Проблемът е обаче, че  не ще да цока от шише, а само от цицка. Всъщност това би трябвало да е много хубаво, но ние с мъжа ми имаме годишнина на 16.05. и искам да излезем някъде. Затова съм решила да изцедя някакво количество кърма и да оставя Ники при баба й. Обаче като не ще шише, не знам как ще успее майка ми да я нахрани. Дали от време на време да не й тикам шишето да посвикне, ама така пък ме е страх да не започне да предпочита шишето.  newsm78

Цвети, честито бебче. Да ти е живо и здраво, кротко и послушно!

# 287
Микки, Правда , имам нужда от помощ - направих всичко, което мога до сега за да кърмя. В родилното бебето беше при мен. Засука - в началото не искаше от едната гърда, но с това се справихме. Дойде ми истинското мляко - ядеше си привидно нормално, беше доста весело и кротко бебе. Плачеше само като се е наакал, има колики или е гладен. След като започнах да ям само определени неща, се справихме и с коликите. Когато ядеше, сам пускаше гърдата, после предлагах другата, която той обикновено не искаше и си заспиваше, изглеждайки доволен. На консултациите обаче се оказа, че освен че не сваля - и не качва Sad Роди се 3500, изписаха ни 3270. На първата консултация беше 3250, а след седмица - 3140. От няколко дни стана изнервен и видимо имаше разлика в поведението му. Снощи открих, че в момента изсуква по 20 мл. от едната и 20 мл. от другата гърда и след него не изцеждам почти нищо. Снощи и тази сутрин не издържах и го дохраних с по 30 мл Фризопеп, дереше се много и се предадох. Нямам идея как мога, ако изобщо мога, да оправя това - как да си увелича кърмата - знам, че трябва да го слагам възможно най-често на гърда, но той си спи, въпреки всичките ми усилия да  го събудя и да го накарам да засуче. Има ли смисъл да цедя, ще свърши ли същата работа, а и ме е страх да го правя, защото не знам в кой момет ще реши да яде и аз ще съм се изцедила току що и пак няма да има какво да суче. Не знам как да постъпя, моля Ви помагайте  Praynig Благодаря предварително! Ако имате нужда от още подробности, моля изпратете ми на лични телефон, на който може да се чуем. Искам да кърмя!
P.S. Забравих да кажа, че обикновено сам си иска да яде на 4 часа, което знам, че е много.
разбирам притестненията ти напълно!
Обикновено на вашите седмици бебето би трябвало да е възстановило теглото си от раждането, а не да сваля още. Би ли споделила какво каза педиатъра?
Поздравявам те за желанието да кърмиш, убедена съм, че с малко повече търпение ще успееш!
За да помогна със съвети, ще ми е нужна малко повече информация. Теглото на една и съща везна ли е измерено? Мерките, които си предприела, са чудесни, би било добре да продължаваш да ги следваш. Абсолютно права си за това, че можеш да увеличиш лактацията, ако слагаш бебето по- често на гърда! 4 часова пауза обаче е твърде голяма за толкова малко бебе- би ли могла да използваш различни начини за събуждане- смяна на памперса, дори миене на дупето, преобличане,пощипване по вратната извивка, нослето, масаж на ходилата? Също така има много бебета, които сучат ефективно в сънено състояние- опитай да му предложиш гърда тогава.
Много майки споделят безспорен успех при кърмене кожа до кожа- съблечете се и двамата голички и се гушкайте, опитайте различни пози на кърмене, за да намерите най- подходящата и за двама ви. Кърменията трябва да са поне 10-12 за денонощие, за да постигнеш търсените резултати.
Можеш да цедиш- разбира се, това също е начин за стумулиране на лактацията- мислиш ли, че можеш да опиташ следната схема, която помага на други майки в твоето положение- без да ограничаваш с време, да държиш бебето на гърда колкото то иска, като предлагаш и двете гърди на всяко хранене. След като приключите, продължаваш да стимулираш гърдите с помпа, поне 5-10 минути, независимо дали има или не какво да изцедиш. Количеството не е от значение в случая.
Ако действително се налага дохранване, дали е възможно да предлагаш Фризопепа по алтернативен начин- с лъжичка, спринцовка, пипета? Много бебета се объркват, когато им се предлага да се хранят от гърда и биберон, а това може да ги откаже от гърдата. Всяка капка кърма ще е важна във вашия случай, затова би могла да използваш за дохранване изцеденото с помпа количество, колкото и да е то, при следващо хранене.
Би ли споделила колко добре напишани и наакани памперса сменяш на денонощие? Какъв е общият вид на бебето- цвят на кожата, активен ли е или вял?

# 288
  • Бургас
Объркала съм  Blush 100мл. изяжда, за 120 го мъча, въпреки, че понякога се ги хапва. Ами незнам тук в Бургас наред ли са педиатърките, трябвало до края на 1-ви месец (демек сега) да стигне 140мл. * 7 хранения  #Crazy . Като се разрових видях, че е нормално да изяжда по 100, а аз си мисля, че не яде синчето и не мога да спа Tired

# 289
да ви кажа за храненията-и Ивет не изяжда колкото трябва по схема  Rolling Eyes.но пък си наддава и се 4увства добре!докторите казват 4е е абсолютно в норма и са доволни от нея!..понякога пробвам да и давам още с шишето но не иска,мръщи се,бута....тя би трябвало да е около 4.500-4.700кг сега,но не изяжда 150 мл..,а около 120мл,обикновено,а понякога се слу4ва по-малко,но да ре4ем 4е после огладнява и по бързо...Аз понеже кърмя първо,и не съм сигурна колко то4но изяжда,но като се изцедя,е около 40 мл,примерно...и после и давам шишето,от което изпива към 80 мл някъде ...Но много оби4а да си стои на цицката от време на време ,както е сега например,хем е спокойна,хем си су4е нещо,което е хубаво..
явно ако си надават добре,децата  сами си преценят колко да папкат...

# 290
Здравейте!
Честито бебче, Цвети!!  bouquet
За това колко изяждаме - незнам... мисля, че колкото й се яде плюс горница от поне 50 мл, ако съдя по това, което повръща... Crazy Коликите ни се усилиха, повръщането не спира, а не мога да разбера дали е 'на фонтан' или не. Според мен силата на 'фонтана' зависи дали съм я изправила, дали съм я натиснала.. Cry ooooh! това ми е притеснението на мен...
За къпането - къпем се сега около 7-7:30.. преди беше към 8 или по-късно (без точно фиксиран час) обаче откак ни се засилиха коликите и след 8 става ужас Sad и прецених, че е по-добре преди да се почне да се къпем, за да не се разстройва допълнително...
Иначе снощи я премерих с памперс и дрешки и беше 4870... като че ли добре наддава, макар и с колики и повръщане newsm78 лошото е, че ни се разби 'режима' на хранене, ако сме имали такъв де... сега когато дойде 3-я час и започвам да я кърмя, тя си свива краченцата, гърчи се и плаче.. после пък й попремине и си хапне малко, но заспи изтощена.. буди се пак гладна след час и нещо  Crazy
Освен това има и силна хрема  Cry от какво - идея нямам... ползвам аспираторчето, но рядко излиза сополче, секрета е някъде отзад по лигавицата.. само подсмърча и хрипти ooooh!
та така...

# 291
  • Варна
Sesil, ти си знаеш най-добре, но все пак да искам да ти споделя мнението си, че според мен е абсолютно безмислено да гледаш колко мл яде, стига бебето да е спокойно, да наддава добре и да ака колкото трябва.  Peace Мисля, че това трябва да ти е единствения ориентир. Моята педиатърка изобщо не ми казва по колко мл трябва да яде бебо - просто си го тегли на кантарчето и казва дали е доволна или не.
От моят двуседмичен опит с кърменето мога смело да споделя, че изобщо не е едно и също за гърдите дали ще ги цедиш с помпа или бебето ще суче. Моят бебок понеже беше в кувьоз и хранен от шише, изобщо не искаше да засуче. Когато ми дойде кърмата в болницата цедях като луда по 100 - 200 мл и нямах никакво облекчение. Накрая помолих едно майче да й накърмя бебето и страшно много ми олекна. Така, че мисля, че наистина едно бебче може да изсуче много повече от гърдата, отколкото може ние да изцедим с помпа.  Peace

Милли_ванили, и мен ме боли кл....а. Абе изобщо отдолу всичко ми е  Sick Sick Sick Аз още не мога да сядам. Не мога нито на кафенце да отида, нито на обяд само заради пустото сядане.

Хубав ден, мами! Липсвате ми - вече не пишете така често. Но разбираемо.  Hug

# 292
и ние сме с хрема и док ни препоръча Стеримар, та сега чакаме резултати. Представлява дестилирана морска вода. Само дето не пръскаме директно от флакона, а в чашка и оттам с пипетка, че налягането е потресаващо  doh

# 293
Цвети честито бебче да ти е живо и здраво.

Galia_5- напълно съм съгласна с теб, понеже никога не съм давала от шише и за това си нямам и представа всъщност колко изяжда бебето-  спокойно е, пълни памперсите, наддава на кг, така че за количеството не се притеснявам.
Малката и тя е с хрема а Стеримара не ни помогна, сега слагам Тобрекс и се подобрява.

Момичета вчера с мъжа ми открихме сезона.... luvbed след два месеца въздържание, абе нещо там отдолу ме подръпва и май ще трябва да ходя да ме види гинеколожката ми.

# 294
Кая също има сополчета, пръскам и също Стеримар и веднага след това с аспиратор на НУК и дърпам сополките, запушвам едната ноздричка и дърпам от другата и обратното....не съм и предполагала, че в такова малко носле може да има такива секрети....махайте ги, че това ако отиде в гърлото  ooooh!

# 295
  • Бургас
Благодаря ви за мненията,момичета. И аз мисля, че е по-важно колко наддава и как се чувства, но имах нужда и от други мнения  Hug За наддаването още незнам как се движим в сряда сме на консултация и ще разберем.  Peace Днес ще пропуснем разходката, заради лошото време  Crossing Arms Моя също има сополчета. Не се виждат, чува се като хрипане. Всеки ден му капвам един разтвор, уж да не се запушва  Thinking

# 296
  • Sofia
виждам, че доста бебечета са със сополи (включително и моята девойка - това благодарение на вирус, който батко й донесе от някъде) и искам да споделя какво ми препоръча нашата педиатърка:
почистване със Стеримар преди кърмене и капване на малко кърма в нослето. Действително е важно да се внимава да не слезе към гърдите при толкова малки бебета.

# 297
Момичета здравейте.

Честито на Цвети, да сте живи и здрави и много прекрасни мигове да споделяте от тук насетне с малкото човече.

Аз тези дни имах малко проблеми с кърмата, а за капак в петък срещу събота през нощта вдигнах  38.6 температура и в събота се събудих с боляща ме лява гърда. Цял ден се цедях – нищо не изцеждах почти, но днес вече не ме боли и не усещам бучки (пу пу пу). Само дето нямам много кърма и сме на АМ (което много ми тежи) но поне малкия не е гладен. За два дни има сигурно 3 хранения с кърма, всичко друго АМ. И за да ми е още по гадно не беше акал от вчера сутринта, но преди един час се изака – плакала съм от щастие. Днес пия течности като за световно та дано ми дойде кърмата. Само си мисля за примера на АлексШу през цялото време и не се предавам. Стискайте ми палци всичко да се нареди.

И сега да ви копирам нещо, което намерих във форума на Ноемврийки 2010:

Някога, доста отдавна, едно малко бебенце се гласяло да дойде на бял свят. В деня, в който трябвало да се роди, то отишло при Бог и попитало притеснено:

- Господи, аз съм толкова малко и беззащитно, какво ще правя, как ще живея на Земята, как ще се справям с всичките трудности там?

Бог се усмихнал и отвърнал:

- Не се притеснявай, детето ми. Аз избрах своя най-верен и най-добър ангел и ще го пратя при теб на Земята. Този ангел ще те очаква там с огромно вълнение и трепет да се появиш, а след това ще се грижи за теб и ще ти помага във всичко.

А бебето пак попитало:

- Но, Господи, аз не зная езика, който говорят хората на Земята. Как ще разбирам какво ми казват?

- И за това не се тревожи. Твоят ангел ще те научи на техния език много внимателно и търпеливо, ще ти говори с обич и нежност, ще те нарича с най-милите думи, ще ти пее всяка вечер приспивни песни... И така ти много лесно и бързо ще научиш техния език...

Въпреки всичките тези уверения обаче, бебето пак не можело да преодолее притеснението и страховете си. И отново попитало:

- Господи, тук всички говорят, че на Земята има много злини. Казват, че и хората там били лоши. А аз съм само едно мъничко бебе, как ще се справя с тях, как ще оцелея там?

- И за това съм помислил... - отвърнал Бог - Твоят ангел ще се грижи за теб и ще те пази от всякакви опасности. Ще те закриля дори с цената на собствения си живот. Така, че не се тревожи и за това...

В този момент се чул някакъв шум. Като се заслушали, разбрали, че това са гласове от Земята. Което значело, че е време вече бебето да тръгва...
Разбирайки това, в последния миг бебето попитало:

- Господи, но ти не ми каза, как се казва моят ангел на Земята. Аз как ще го позная?

Бог се засмял и тихо отвърнал:

- Няма значение, какво е името.
Ти ще наричаш своя ангел... МАМО!

# 298
разплаках се

# 299
И аз се разплаках. Много се разчувствах.

Честито бебче Цвети. Много щастливи мигове ви пожелавам.

Бумеранг, Змейковица
и момичета помагайте. Преди 3-4 дена усетих ,че беба не се храни добре и ,че кърмата ми не и достига. Трябваше и да се изцедя така че да има кърма за едно яде в събота,понеже бях на изпит. Цедя по 30- 40 мл през кърмене, от следващото кърмене просто нямам какво да изцедя. Беба е гладна и и давам това което съм изцедила предния път. Но започна и това да не и достига и вече няколко пъти я дохранвахме с АМ. Имам чувството че нещо се обърка тотално. Нааканите панперси от 3-4 станаха на 1-2 за денонощие. Цвета на аките е доста по светъл и са по гъсти. Дали е заради Ам-то? Освен това бебчето спря и да суче ефективно, трудно успявам да я накарам да захапе гърдата, тя е нервна, рита с крачета, бута ме с ръчичките, дърпа си главичката . Абе изобщо... не ме захапва с онова насървение с което ме захапваше преди. След това заспива  за около 5 мин и се буди и почва пак да реве , да скимти. От вчера не се цедя, имам кърма.Като стисна и кърмата излиза на струя.Но бебето го мързи да суче.Тук е момента да споделя,че това при нас си е проблем още от раждането и едвам успях да я накрая да суче поне в началото настървено и горе долу да се нахранваме за 30-40 мин. Сега се върнахме пак в началото да се храним по час и половина,тя все да плаче и аз незнам какво да правя. Опитвам да я будя, сменям парпеси,мия лицето с мокро памуче, мия и дупето- ефект няма. Какво да правя? Как да я накарам да си засуче като хората и да не се мързеливи. Спрях и да я дохранвам за да не я обърквам със шишето, и за да поседи малко повече гладна, а пък дано се сети че трябва да дърпа по здраво.
Ох много дълго стана и объркано сори за което

Общи условия

Активация на акаунт