Нещо за 19 СОУ в София?

• 38 605
  • 135
  •   1
Отговори
# 45
http://www.wix.com/sou_19/web

Дали сайта би могло поне малко да ти свърши работа?
Иначе за транспорта мисля, че за малките не е подсигурен.

# 46
  • София
Немската паралелка е от тази година и то доколкото знам е по инициатива на група родители и училището успя да оформи нещата и да открие и такава паралелка. Намериха учител по немски и начален учител. Немски се учи доста часове (повече от 8 часа) - и следобяд в занималнята,. Доколкото знам много здраво се учи и е застъпен немския и седмично се отчита какво е научено - повече подробности би могла да каже някоя майка на дете от паралелката. Ние сме в паралелката с английски език (2 часа английски) и сме при госпожа Илиева и госпожа Зарева (занималнята), от които сме доволни.Не знам и догодина ли ще се покрива такава немска паралелка. Транспорт няма за малките (поне не знам)- то повечето сме си от квартала...
Най-добре намини на място и говори с директорката, какви са вижданията за немската паралелка нататакък. Четвърти клас доколкото знам е един, та ако ще са две паралелки ще трябва да търсят учители...
Да знаеш критерият близост до дома е много, много важен, той ме мотивира да запиша детето в 19-то + добрите отзиви за Илиева.

# 47
bora, благодаря ти! Благодаря и на trazina!
Няма как критерият "близост до дома" да е определящ за мен. Тук, в Нови Искър училищате не покриват и 1/3 от изискванията ми. Затова пък критерия "училищен транспорт" е много определящ. Каката учи в Илиянци и е с транспорт и е незаменимо удобство. Но и училището е отлично. За съжаление там нямат немски.
Моля за още отзиви

# 48
Ще ти е късно ли довечера да звънна на директорката, защото си имаме комуникация с нея и да я попитам това, което те интересува? Да не я безпокоя сега, че нямам представа дали не е в срещи или някъде по инспекторатите. Тя най-добре и най-точно ще обясни кое как стои при първолачетата.

# 49
Ще ти е късно ли довечера да звънна на директорката, защото си имаме комуникация с нея и да я попитам това, което те интересува? Да не я безпокоя сега, че нямам представа дали не е в срещи или някъде по инспекторатите. Тя най-добре и най-точно ще обясни кое как стои при първолачетата.

СУПЕР, СУПЕР, СУПЕР
Звънни й и много ти благодаря!!!

# 50
малкото ми дете ще е там 2012 1 клас там сред много близки до нас училища 18,32 и 134,46 и 48  се спрях там  там  тази година се очаква саниране на цялото училище и подновяване на столовата  новата директорка е супер  мил човек до колкото знам от други хора старата е била алчна и е допускала деца с/у суми.... затова в момента даже 4 клас са 1 паралелка от 15 деца.

# 51
  • София
Някак си, не се стърпях да се включа  Wink
19-то е моето училище, в което съм учила 11 години,
поради факта, че от балкона ми, си гледах в класната стая  Hug
На времето, когато бях 5-ти, 6-ти клас, това беше едно от най-добрите
средни училища в София. От кабинета по Биология се излъчваше
"Час по всичко". Внедряваха експериментални програми. Базата беше много добра.
Преподавателите бяха чудесни. Докато директор не стана г-жа Димчева.
От този момент, училището тръгна надолу.
Не желая да коментирам гореспоменатата особа. Сами си правете изводите.
Някой беше споменал за наркоманите. За 33 години в този квартал,
смея да твърдя, че е един от наркоманските квартали, може би, защото
е в центъра. Доста от моите съученици, вече не са сред нас именно
заради наркотиците. Просто е добре да го знаете.
Много се радвам все пак, а и затова реших да пиша, че милото ми училище
има нов и най-важното способен директор.
Искрено се надявам, да възвърне старият си блясък и слава.

# 52
Обучението по немски език е по 1 час всеки преди обед и по 3 часа всеки следобед,т.е. 20 часа седмично. Мисля ,че това го няма в никое училище!Обучението  е на много високо ниво и децата нямат нужда от подготовка в къщи. Grinning Получаваме в края на седмицата mail за това какво са научили.Не знам как ще е във втори клас -по-добре се обадете и попитайте директорката

# 53
..... Докато директор не стана г-жа Димчева....
Че как да просперира училището, като тази жена нямаше никаква идея за визията на училището и неговото развитие за в бъдеще. Не умееше дори да усвои като хората отпуснати пари по разни проекти.
Лично аз се радвам, че г-жа Арнаудова пое този пост и вярвам, че ще успее да върне старата слава на това учебно заведение.

# 54
  • София и там където не се пуши
Да допълня, че съсипваше кадърните учители.

# 55
много моля някоя майка с детенце при госпожа Николина Илиева, да ми прати на лични номера и - синът ми беше при нея до миналата година, сега сме далеч не само от училището, но и от града и не мога лично да отида да я видя. Беше обещала  да ми прати диска от последното тържество на четвъртокласниците, но изгубихме връзка. Благодаря предварително.

# 56
Обучението по немски език е по 1 час всеки преди обед и по 3 часа всеки следобед,т.е. 20 часа седмично. Мисля ,че това го няма в никое училище!Обучението  е на много високо ниво и децата нямат нужда от подготовка в къщи. Grinning Получаваме в края на седмицата mail за това какво са научили.Не знам как ще е във втори клас -по-добре се обадете и попитайте директорката
да никъде го няма но това е  класът на моя позната  детето и сега е 1 клас с немски единственият с разширено изучаване на немски за тези 3 часа следобяд всяко дете плаща 200 лева на месец  всичко е платено и там смея да кажа че сега това е наййй успешния клас с учители и деца

# 57
  • София и там където не се пуши
Никога не бих си записала детето в първи клас в училище с 20 часа изучаване чужд език.  #Crazy
Все пак детето не ми е враг.

Интензивното изучаване на езици в училище, имаше и в други училища, но вече не чувам отзиви, значи е пропаднало. Не мисля, че може да оцелее в което и да е училище. Да не говорим, че успеваемостта на децата след седми клас не беше кой знае какво. Не са по-умни и надарени от неизучавалите интензивно език. Малее  newsm78 4 часа на ден - горките малчовци.

# 58
ми вместо в някой център по добре частно в училището щом има база  защо не аз лично не бих го причинила от 1 клас на детето си искам до 4 клас да има повече време за български математика и игра такова обучение бих искала  от 5 ти клас 

# 59
  • София
На 2 мои приятелки, децата са в езиковите паралелки.
Едното е в немската, а другото в английската.
Много са доволни. Не се учи, както всички сме свикнали,
а под формата на много игри и песни. Децата сами
имали желание да учат, защото ако не разбират нещо,
не биха могли да се включат в игрите. Явно системата е
доста успешна, щом и двете деца посещават часовете
с огромно желание. Това е, което мога да споделя  Hug

Общи условия

Активация на акаунт