Нещо за 19 СОУ в София?

• 38 603
  • 135
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Много се радвам, ако върви към подобрение, но все още съм под подозрение newsm78 дали е мястото за моя първолака - подали сме в две три училища и в 19-то и;е мфод.р пдсл.екре, което ни е на две крачки, пък и евентуално детската на малката, но все още не клоня достатъчно натам. Ново ръководство ли има? Кой е двигател на възраждането? Наскоро имаше някаква инициатива с кестените- за спасяването им, май имаше нещо в двора..."Чувам добри отзиви за учителката, която ще поеме първокласниците - Илиева, нещо да сте чували и вие?

# 16
Много се радвам, ако върви към подобрение, но все още съм под подозрение newsm78 дали е мястото за моя първолака - подали сме в две три училища и в 19-то и;е мфод.р пдсл.екре, което ни е на две крачки, пък и евентуално детската на малката, но все още не клоня достатъчно натам. Ново ръководство ли има? Кой е двигател на възраждането? Наскоро имаше някаква инициатива с кестените- за спасяването им, май имаше нещо в двора..."Чувам добри отзиви за учителката, която ще поеме първокласниците - Илиева, нещо да сте чували и вие?

За началните учителки не знам нищо, за съжаление, но едно предимство на 19 СОУ за малките ученици е, че до 4-и клас учат само сутрин и са от 8.20 или 8.30!

Това, което разбрах, е, че най-сетне директорката ще се пенсионира и нейното място има голяма вероятност да заеме доста инициативна и разумна жена! Стискам палци! Както и преди време писах - 19 СОУ е чудесно място за малки ученици, а вече имам надежда, че и за по-големи! Инициативата за кестените също е доказателство, че учениците срещат подкрепата на учителите и че в училището има живец! Както и преди писах, свързана съм емоционално с училището - имам прекрасни спомени от традиционните на времето излети до Байлово (родното място на патрона "Елин Пелин"), от зелени поляни и огромни букети с дива иглика, с която се връщахме. Есенно време събирахме кестени (целият район е пълен с кестени) и ги предавахме за преработване от фармацевтичната промишленост. Това не са просто спомени, това е опит, който много лесно може да се възроди!

Между другото, преди години живях известно време в Лондон и когато си търсех апартамент разбрах как цената на жилищата в един район са пряко свързани с качеството на кварталното училище! Добро училище - по-скъпи жилища, по-висок наем! И тук така ще става - защото колко по-лесно е да оставиш детето наблизо, отколкото сутрин, особено през зимата, да палиш кола, да размразяваш, за да го заведеш дори на 10 минути с кола и в 7.20 да се окажеш ни за работа, ни за вкъщи.

# 17
 newsm78

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 18:39 от dum6ulka

# 18
Не, няма да имат езикови паралелки - паралелките са технологични от вида "Предприемачество и бизнес" - просто вторият език, който децата ще учат, може да е норвежки. Колко и да изглежда екзотично и защо му е на едно дете да учи норвежки, само да припомня, че норвежкият е вариант на датския, а доста деца през последните години чувам, че избират да продължат образованието си в Дания - причините обаче не знам.

# 19

Това, което разбрах, е, че най-сетне директорката ще се пенсионира и нейното място има голяма вероятност да заеме доста инициативна и разумна жена!

Виж ти, виж ти ! Я да видим какво става тук!  Значи ти знаеш кой ще бъде новият Директор?!?  А пък ние обикновените хора си мислим, че ще има конкурс ,и ще се избере най- кадърният!!!      А от твоят пост излиза, че всичко е предрешено , и конкурса е само за заблуда!?! От къде имаш тази информация?  Е, за това образованието е на такъв хал!  А между другото ръководенето на едно    у-ще не  е шоу! Това е сериозна работа, която изисква компетентност!

# 20

Виж ти, виж ти ! Я да видим какво става тук!  Значи ти знаеш кой ще бъде новият Директор?!?  А пък ние обикновените хора си мислим, че ще има конкурс ,и ще се избере най- кадърният!!!      А от твоят пост излиза, че всичко е предрешено , и конкурса е само за заблуда!?! От къде имаш тази информация?  Е, за това образованието е на такъв хал!  А между другото ръководенето на едно    у-ще не  е шоу! Това е сериозна работа, която изисква компетентност!

Знам, че четенето във форуми има свои особености и понякога човек "прочита" неща, които не са написани. Би ли посочила точно кое мое твърдение те навежда на мисълта, че знам кой ще бъде новият директор и че "всичко е предрешено"? Нали се сещаш, че между предположението "голяма вероятност" и назначение има не само конкурс, но и кандидати. Кой ще се яви, кой има смелост да се заеме със западащо училище? Времето ще покаже.

Не се смятам за нещо друго освен част от обикновените хора, но постинги като твоя ми придават друго самочувствие. Най-малкото, защото не си съчинявам сценарии, които сама да оборвам с твърдения от вида "шоу - сериозна работа". След написаното от теб се зачудих дали образованието ни не е на такъв хал и заради това, че голяма част от усилията и времето на учители и директори отива в опровергаване на всякакви фикции на родители и "обикновени хора". Като например това за наркоманите в едно или друго училище. Съвсем безотговорно, защото нали са  "обикновени хора", такива "обикновени хора" пускат в обръщение някакво съмнително твърдение, после други "обикновени хора" го размножават, защото проявявайки "загриженост" и "обществена отговорност", започват да изглеждат важни в собствените си очи. Дали знаеш училище (гимназия), дори от най-желаните, за което не се разпространяват такива твърдения от "обикновени хора"?

ПП - не че за мен има значение, но поне да има някаква полза от размяната ни на постинги - "затова" се пише слято  Peace

ППП - стана ми любопитно защо изтри постингите, заради които се регистрира във форума?

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 20:18 от Белмекенска

# 21

В многото текст нещо ми убягва смисъла на това, което искаш да кажеш. Явно с многото думи се опитваш да замажеш гафа който направи! Ще споделиш ли коя според теб е много разумната жена, която има голяма вероятност да стане директорка?

Последна редакция: сб, 14 май 2011, 18:34 от dum6ulka

# 22
  • София
Не съм чела предишните мнения, но направо ще кажа за моето. Аз съм учила в това училище, е вярно, че беше много отдавна.

Но по-пресните ми впечатления са от племенницата ми. Беше отличничка в това училище, а нищо не учеше, само си пишеше домашните. Сестра ми я премести в друго училище и знанията в началото й бяха оценени 3 - 4. Та трябваше да се постарае повече, за да навакса. Т.е. искам да кажа, че в 19 не държат много много на ученето, достатъчно е да имаш домашни, не е задължително много да си учил. Така че по-добре е например 20 у-ще, което е на 5 кюшета. За него отзивите са много добри.

Когато трябваше да записвам синът ми, въпреки че това беше най-близкото квартално у-ще, предпочетох друго, малко по-далече, но уж по-добро.

Приятен и слънчев почивен ден на всички!

# 23
Белмекенска, само ти свърза 19 СОУ с наркомани. В никой друг пост няма такава връзка. Е, сигурно трябва да са ти "благодарни " за тази антиреклама.

# 24
Белмекенска, само ти свърза 19 СОУ с наркомани. В никой друг пост няма такава връзка. Е, сигурно трябва да са ти "благодарни " за тази антиреклама.

newsm78

dum6ulka, няма да коментирам защо изтри постингите си, заради които пък се регистрира. С писане и триене на мнения в този форум няма да успееш да изчистиш чернилката, която ти тежи и както изглежда свързваш с 19 СОУ. Всъщност въобще не е интересно защо.

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 10:17 от Белмекенска

# 25
  • На село
19то ни е кварталното училище. Дъщеря ми учи там до 7ми клас (сега е 9ти). Наистина едва събираха деца за по една паралелка от випуск. Моето дете имаше страхотен късмет с добри учители в начален и прогимназиален курс - от всичките тези учители много малко преподават все още там. Училището е с добра материална база и с много добро местоположение, много жалко че запада през последните години. Ако беше с по-заинтересовано и стабилно ръководство, съм сигурна, че щеше да се пука по шевовете от деца.
Другите си две деца записах в друго училище, макар че ми е доста по-далече - правете си изводите.

# 26
Белмекенска, сигурно ти имаш някаква полза да хвърляш чернилка по това у-ще.При това доста завоалирано. И сигурно знаеш, че постинги не могат да се трият.

# 27
Белмекенска, сигурно ти имаш някаква полза да хвърляш чернилка по това у-ще.При това доста завоалирано. И сигурно знаеш, че постинги не могат да се трият.

Я, и кой сложи този емотикон  newsm78 в твоите постинги на мястото, където преди това беше писала?

Нима не си забелязала, че всяка намеса пет минути след публикация се отчита като редакция? В твоите постинги се вижда часът на публикация и часът на редакция. Чудно какво ли те накара да промениш първия 23 часа след публикацията му и регистрацията ти тук, а втория "да редактираш" няколко часа след публикацията му, но реално и двете изтривания да са извършени едновременно. Както ти казах причините защо си решила да направиш това не ме интересуват.

# 28
  • София и там където не се пуши
Аз също съм пострадала от 19-то училище от директорката и от една от учителките. Там доста бяха изхвърлени учители по безобразен начин, а и не малко съдени. Бях си харесала една учителка, натресоха друга, изгони директорката тази, която бях избрала, за да пробута свой човек.

Записах детето си там защото ми беше близко, но в рамките на месец го преместих и нещата се оправиха. Имат страхотни учители, но доста от тях напуснали, сигурна съм, че и следващите са добри. Липсва им ръководство.  Искрено се надявам нещата да се оправят.

51-во училище за жалост(жалостта е в това, че останалите не са толкова добри) ,   ще има да го гонят като училище, доста от Софийските училища. Директора го прие преди години по същия начин доста разрушено. Сега от година на година прави все повече чудеса, но такива директори доста рядко се срещат.  Да им е жив и здрав и да взимат пример останалите столични директори. (моите деца не са в 51-во).

Когато гласувам в 51-во специално влизам в тоалетните, ами бяха вехти, но добре поддържани, чух, че една по една ги ремонтира,  а на 19-то нямам думи  #Crazy .

Много, много поддържам думите на Белмекенска и да я подсетя следващия път бързо да пусне цитата и нямаа изтриванеее.

# 29
  • София
Усещам някакво раздвижване за това училище или бъркам newsm78 Добре, а от кога се очаква нов директор newsm78 Че все пак първолака ми е наесен, дали вече ще е задухал новия вятър? Колебанията ми са между 41 ОУ,  51 СОУ (там сме назад в списъка за съжаление, та дали и ще се класираме) и кварталното 19 (на една крачка) остават още две седмици за решаване?   

Общи условия

Активация на акаунт