Житен режим на Учителя Петър Дънов - 4 тема

• 104 830
  • 717
  •   1
Отговори
# 675
  • София
violetkatana Hug Браво за задържането! При това след 3 почивни дни!  bouquet И аз днес вече хапнах елда! За довечера ще съм на табуле! Точа се от много време да направя нещо с просо! Grinning
При мен положението с кантара си стои, закотвила съм се, сякаш времето е спряло и от поне 3 месеца съм си така! Което от друга гледна точка хич не е лошо /бях свикнала кантарът все да хвърчи нагоре... /.  Laughing
Колкото до зумбата... беше страхотно! Много съм доволна! Обаче едно нещо не предвидих!  Sad Аз имам проблем с единия лакет от години - т.н. епикондилит /тенис-лакет/. Болката се изостри много и трите почивни дни направо не можех да си мръдна ръката. Това обаче ще ме заведе най-после на лекар и пълни изследвания, защото е време да предприема нещо. Решила съм когато мога един ден, да продължа със зумба, но докато не си оправя ръката май ще трябва да избягвам всякакви движения, за да не осакатея съвсем.
Иначе... горещо препоръчвам! Галя /инструкторката/ е много готина, 60 мин. ни изкара водата отвсякъде. Усещането за топлина на всички мускули и лекота е невероятно след такова раздвижване!
ni4iq Hug как е положението след почивните дни?
Пожелавам на всички хубав и лек ден и успешна седмица!  Hug

# 676
  • София
браво момичета  bouquet
аз след почивните дни днес се премерих-ка4ила съм 1 кг, което мисля 4е е нормално, от днес запо4нах с разделното хранене и се 4увствам добре-главата ме боли доста, кръвното беше доста ниско, но за мен е нормално да е ниско:)))))
целият ден бях енергична и се чувствах добре, което си е отвсякъде супер:)
бях за пръв ден днес на работа след отпуска, което си е направо за "Браво"Simple Smile)))))
да ви е сладко хапването, което сте намислили
Snow4eva, оправяй се бързо!
усмихната седмица

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 16:51 от ni4iq

# 677
Неудобно ми беше да пиша, понеже малко се поизложих, но ви четят през цялото време за кураж. Все пак имам малък минус (-2.5 kg, почти като violetkatana Sunglasses), само че при мен трябва много още. Бях зле, настинах, после ми излязоха някакви пъпки, после ечемик, после ми се поду лимфния възел под ухото, което се дължи вероятно на болен зъб. Но стига оплаквания! Записах си час за зъболекар... Много е добър. От години ме убеждава да стана суровоядец.
 Mr. Green
Браво за успеха, хора! Супер сте! Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 10:28 от Kuki Buki

# 678
  • София
Kuki Buki  Hug чудесен резултат! При това не си била и добре... Пожелавам ти леко да отминат проблемите и със зъбите!
ni4iq  Hug съвсем снормално си е 1 кг +, че някой път и 2 отивам нагоре
violetkatana  Hug
Табулето вчера не го направих, разбира се.... замотах се и не остана време. Все пак гледах какво хапвам!  Sunglasses
Довечера ще го приготвя. Междувременно днес ме озари една идея за просо, която от доста време се върти в главата ми. Дори прочетох рецепта, в която просото се прави с киноа. Ще пробвам как ще е на вкус. Може да заменя неизменната гречка на обяд с по-"птича" храна  Joy
В момента хапвам една активия, за да не преритам до довечера от глад. Реших, че е по-добре да имам нещо малко, ако огладнея, отколкото да прегладнявам и да се нахвърлям като невидяла вечерта!
Пожелавам на всички хубав ден и спокойна вечер!  Hug

# 679
  • София
Kuki Buki изобщо не е малук резултат-по добре малко, но да задържим:) и аз имам доста за сваляне:)но ще ги сваля този път-решила съм:) и ти не позволяваи разни обстоятрелства да те демотивират.Дано се оправи зъбчето

# 680
  • София
Как са житенките?  Hug  
Успяхте ли да задържите резултата в общи линии?
Аз реших по никое време да направя няколко дни на жито, защото последните 1-2 килца ми се опряха в последните 2 режима и нещо не съм доволна от мене си! Сега имам възможност и ми дойде ищаха, както се казва и затова без да гледам календара и много-много да му мисля си започнах житото отново.
Радостното при мен е че от около 3 месеца се клатя с 2 кг и в общи линии съм успокоила цифрите на кантара и стоя на едно положение. Това ме успокоява, че не съм се качила на махалото и дори напоследък си позволявам някои своеволия вечер, които за радост, не ми се отразяват! Това ще ми помогне наистина да мина към по-свободен режим! Но дори и досегашният - не ми тежи!
Реших само това да споделя и да раздвижа малко темата!
Следващият житен режим е от 29 септември!!!
Хубава вечер желая на всички!  Hug

# 681
  • Сф
Привет на всички Simple Smile
Браво на  за прекрасните резултати!
Аз бях само няколко дни на режимa през последното житуване, понеже не си бях в БГ и нямаше как .
Много далече 29-ти... Дали и аз да не направя едни 2-3 дни на жито...
И от мен хубава вечер!

# 682
и аз съм с вас на 29ти, но преди това ще направя един детокс на пълнолунието  Peace

# 683
Здравейте момичета, уважавам много Петър Дънов и бях чувала за неговата идея за прочистване на организма с жито. Вашата житна диета много ми хареса и СЪМ С ВАС ОТ 29 септември.
Но имам един проблем - доста съм старичка / 55 години/ и ми е известно че много трудно ще сваля. Освен това мноооого обичам сладкото, а това тук с меда по някакъв начин ме успокоява. След операция на краката съм / изкуствени стави / и сложих около 40 кг отгоре. За това искам да питам по опитните от Вас следното: мога ли да си пия витамините, Калция / ако някой има идея от китайския ТИЕН-ШИ / и вземам Глюкозамин / реставит/. И другото - мога ли да си варя житото в тенджера под налягане. newsm78  Ще съм Ви благодарна ако някой ми отговори. Ще докладвам за резултатите. Лек и приятен ден на всички.  bouquet

# 684
  • София
Аз също взимам лекарства по време на диетата, мисля че няма проблем, защото все пак не е пълен глад. До сега правех диетата с накиснато жито, но от 29-ти мисля да мина на варено, тъй като не можах да свикна с миризмата и вкуса. А относно годините, няма значение възрастта, важно е кой как се чувства. Успех с диетата.

# 685
  • София
здравейте житени момичета
аз напоследък нямам нет и не съм се отчитала, но настроение има, килограмите ги задържах-даже свалих още един/този, който си бях върнала след житуването/.Сега продължавам с разделно хранене и от 29 съм на линия твърдо с вас:))))))))
осъзнах , че не е толкова трудно , нито невъзможно, имам си едно приятелче за подкрепа и ми е още по-добре:)
чвно първата крачка , след като си качил непривични за теб/мен/ килограми, е да си признаеш пред самият теб, че са в повече, да осъзнаеш , че ти пречат и оттам започва по-лесното.Борбата е психическа и е в главите ни, а не в телата или годините:)
желая на всички успехи, резултати в минуси и много позитивна енергия:))))))
желая Ви усмивки
и честит празник на всички учители, ученици и родители:)))))))))  bouquet

# 686
  Благодаря за поздравленията и пожеланията.
  С тенджера под налягане можете само да си направите....ашуре.Остава само да добавите стафиди,захар,готварска розова вода,орехи...
  Много пъти съм  писал .че житото не се вари.Изключение може да се прави само,ако имате сериозен здравословен проблем или непоносимост.
  Не е проблем нито възрастта,нито операцията,нито витамините,нито глюкозаминът...

# 687
Здравейте, пишете и мен за 29.09. 10 дни ли се прави отново?Аз веднъж го правих стриктно през месец януари и сега искам пак, че имам доста килца да свалям

# 688
  • София
Здравейте, житенки!  Hug
Е, заформя се чудесна дружина за от 29-ти!  Grinning
sem22  Hug добре дошла в нашите редици!   bouquet
Относно възрастта, права си, че става по-трудно. Аз съм на 46, но ще кажа, че изобщо не е невъзможно! За мен това е режимът!
Солей е прав за тенджерата под налягане! Пречистващият режим на Дънов е с жито за покълване. То наистина не може да се сравнява като полезност с другото - груханото.
Но... въпрос на личен избор е какво ще се прави и дали да се прави. Аз съм пробвала и варено жито, резултати също има, но със суровото са по-добри, както и усещането. Ще кажа моят начин на приготвяне, а останалото е наистина въпрос на личен избор. Но ако човек не може да свикне с вкуса на суровото, дори и вареното е пак по-добро, отколкото нищо!
1 чаша жито заливам с 3 чаши вода и поставям в малка тенджерка на котлона /не под налягане - иначе ще стане на каша/. От момента на завиране отмервам 20 мин. и намалявам малко котлона, като през 7-8 мин. разбърквам. На 20-тата мин. изключвам котлона и въпреки, че има малко вода още, похлупвам тенджерката, но я оставям на котлона. След 2-3 часа - няма вода, житото е набъбнало достатъчно и е относително вкусно. Ако искате, пробвайте така...
ni4iq  Hug браво за задържането! Много си права!
ice  Hug присъединявай се към нас!
tsveti77 Hug "колкото повече, толкова повече!"  Laughing Да, можеш да го направиш десетина дни, но не повече! Зависи как се чувстваш.
danska1977 , violetkatana  Hug  Hug
Kuki Buki Hug вече добре ли си? Оправи ли се проблема при теб?
Хубав ден на всички и на добър час на учениците!  Hug

# 689
  • София
Snow4eva , благодаря за рецептата, ще пробвам и аз така да го направя.

Общи условия

Активация на акаунт