Житен режим на Учителя Петър Дънов - 4 тема

  • 104 853
  • 717
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 959
Snow4eva   bouquet и аз благодаря за рецептата, тъкмо щях да питам, кой как го прави  Peace

# 691
  • София
  • Мнения: 810
Ice  Hug пробвай обаче с житото за покълване! Не могат да се сравняват двете. Дори като се свикне, то е по-вкусно. Другото може да стане за диета, но не е толкова полезно за пречистването, както житото за покълване. Самият Дънов е казал, че който има проблеми със зъбите, може да мине към този вариант - грухано жито. Ако не си пробвала до момента, започни с житото за покълване. Него го заливам с гореща вода, захлупвам, и така престоява от вечерта до сутринта, за да омекне.
Вариантът с вареното го написах само за да се избегне правенето му на ашуре и за да посъветвам тези, които имат здравословен проблем с другото. Но най-добрият вариант е жито за покълване. Намира се по-трудно, но в диетичните магазини го има.
Навремето споделих, че аз започнах с жито за варене /не можех да си представя как ще ям суровото/. Бях си купила и за покълване, но все отлагах правенето му за следващ режим. В един момент бях забравила, че съм свършила пакета д груханото и нямах друг вариант, освен да направя другото жито. Тогава открих колко неподозирано вкусно е. Самият процес на дъвкане допринася за засищането, както и за максимално усвоявоне на всяка хапка.
То е като да си нарежеш хубава салата и да я изядеш веднага, или след като я приготвиш, да я свариш и тогава да я хапнеш  Sunglasses
Е, не е чак толкова, малко ги попресилих нещата, но в общи линии мисля, че всички ме разбраха....  Laughing
violetkatana  Hug

# 692
  • Мнения: 1 265
Snow4eva. Soleiq violetkatana -  Благодаря за подкрепата и обясненията.
Солей - да, прав си че може и ашуре да се получи. Но аз си помислих че като се слага в термос ще може и в автоклав #Crazy newsm78 Сега вече като попрочетох темата по-подробно ми стана ясно че става дума за полусварено жито. Идеята е ясна - да дъвчеш по продължително и да се умориш - да ти писне и да спреш да ядеш. Но П. Дънов си е прав - 99 пъти дъвчене и тогава гълташ. Сигурно е едно - има много голяма истина в полусвареното или само задушеното жито. Snow4eva - рецептата е много подробна ииии.... благодаря  bouquet Не знам само дали тук в ГръЧко ще намеря негрухана пшеница. Тези тука са толкова отнесени - почти не признават разни биологични неща. Ако не е предписано от чичо доктор....???!! Има в центъра идин магазин за биологично чисти продукти - дано да намеря. Но пък България поне е близо.
violetkata - благодаря и на Вас за споделеното.
Желая на всички успех от 29-09   Отчет - след 10-10

# 693
  • София
  • Мнения: 293
Snow4eva , вечерта като залееш житото с гореща вода, след това сменяш ли водата? И колко гореща е водата, завряла или леко хладка? Така до сега не съм го правила, аз го накисвам за 24 часа и сменям три пъти водата, която е стайна температура.

# 694
  • София
  • Мнения: 810
Здравейте, житенки!  Hug
sem22  Hug дано да намериш от житото за покълване! Ако имаш възможност по време на режима се включвай, със споделяне е по-леко.   bouquet
violetkatana  Hug След като го залея /с кипнала вода/ и престоява до сутринта /около 12 часа/, изцеждам в голяма цедка, слагам в пластмасова купа с капак, прибавям 1 голяма супена лъж. мед, дажбата счукани орехи и това е за целия ден - закусвам малко, взимам си в купичка за обяд в офиса и си имам и за вечерта.
На следващата вечер - същата процедура. Не го промивам допълнително, само го изцеждам от водата.
Баща ми, обаче, практикува друго: той го държи със водата в хладилник и когато дойде моментът за ядене - изцежда само порцията си. Така житото остава във водата и е доста по-меко, отколкото моето. Но той си е вкъщи през деня и може да го направи, а аз така, или иначе трябва да си взема купичката в чантата.
Така че... всякак става!  Laughing
Хубав ден на всички!  Hug

# 695
  • Мнения: 206
  Най-добрият вариант е да накиснете житото за 24 часа,с вода с температура около телесната.Може да сменяте водата през 8 часа.Така няма никакъв външен натиск върху житото и то естествено акумулира енергията си за покълване.
  Дъвче се повече пъти/ако може и 99/.Това не е главно заради това да ти писне да ядеш,а защото има фино хранене на тялото чрез небцето на устата/Спомнете кога започва засищането ,ако сте много гладни.То започва още от слагането на храната в устата./

# 696
  • Мнения: 959
Момичета, сигурно е обсъждано, но аз да ви питам, от къде намирате жито за покълване? Аз такова не съм намерила досега, а проверих в 4ри по-големи магазина  newsm78

# 697
  • София
  • Мнения: 293
Всеки пакет пшеница, на който не пише, че е ГРУХАНА - е за покълване. Макар че аз попаднах на един пакет на който пишеше - парено жито, това вече не знам какво е.

# 698
  • Сф
  • Мнения: 1
ice ,  аз си взех жито за покълване от ето този биомаркет, който се намира в мола на Цариградско http://balevbiomarket.com/
Житото е много хубаво и няма нищо общо с парено жито или пък с грухано...Мисля че го има и в други диетични магазини.

# 699
  • София
  • Мнения: 293
И цената на продуктите в този био магазин са доста високи от близо 3 лв. до 7лв. Аз житото го купувам за 0,78 лв.

# 700
  • Мнения: 959
Благодаря ви момичета, аз си го взех от един диетичен магазин на Иван Асен - 500 гр. за 1,40, на него си пише жито за покълване  Peace

# 701
  • София
  • Мнения: 293
Започнах подготовка за режима. Наблягам на зеленчуци и плодове. Без месо.

# 702
  • Мнения: 3 134
хмз, аз от днес го започнах - не бяха ли подходящи дните сряда и петък след пълнолуние?

# 703
  • Мнения: 959
хмз, аз от днес го започнах - не бяха ли подходящи дните сряда и петък след пълнолуние?

да, само че, пълнолунието беше на 23ти (т.е. четвъртък) и в случая трябва да се започне от срядата след пълнолуние - 29ти  Wink

# 704
  • Мнения: 3 134
 Grinning

а днес е петък  Wink

Общи условия

Активация на акаунт