В какъв свят живеем?

• 12 972
  • 381
  •   1
Отговори
# 360
Ами спри се, да. Само опошляваш иначе сериозната тема с глупави махленски коментари.
Като не ти харесва опошлената ми тема,спокойно можеш да я напуснеш,на никого няма да липсваш.

# 361
E, то в каубойски бар се превърна вашият квартал. Видя бабата, че Душко Добродушко стреля и тя реши да следва светлия му пример.  ooooh!

# 362
Айде спрете се вече......
Връщам темата към първоначалния й замисъл.Вчера една баба се скарала на децата й им казала "Отивайте да играете на гробовете на майките си"  Shocked А днес,същата им казала да се махат оттам,да не им извади й тя пищов. Питам аз,що за хора биха могли да кажат това на деца???

А какъв е точно замисълът, че с това "връщане" вече не съм сигурна, че разбирам?

# 363
Замисълът е, че на дете забележка не се прави, по никакъв повод и по никакъв начин.  Mr. Green

# 364
Замисълът е, че на дете забележка не се прави, по никакъв повод и по никакъв начин.  Mr. Green
Много умно....

Не смятам,че на дете забележка не се прави,но определено смятам,че това НЕ е начина.

# 365
Замисълът е, че на дете забележка не се прави, по никакъв повод и по никакъв начин.  Mr. Green
Много умно....

Не смятам,че на дете забележка не се прави,но определено смятам,че това НЕ е начина.

Да, не е това начинът - е, и? За възрастен пак не е това начинът. За това ли е темата?

И тая бабка какво общо има - тя едва ли е продукт на новите времена и нрави.

# 366
jp,поне си направи труда да прочетеш.....вече няколко пъти казвах,каква беше идеята на темата ми.

И тая бабка,като не е продукт на новите нрави,какъв пример дава на децата ни???

# 367
jp,поне си направи труда да прочетеш.....вече няколко пъти казвах,каква беше идеята на темата ми.

И тая бабка,като не е продукт на новите нрави,какъв пример дава на децата ни???

Последен опит от моя страна - можеш ли с едно изречение да формулираш темата и каква е връзката с бабата?

# 368
Айде спрете се вече......
Връщам темата към първоначалния й замисъл.Вчера една баба се скарала на децата й им казала "Отивайте да играете на гробовете на майките си"  Shocked А днес,същата им казала да се махат оттам,да не им извади й тя пищов. Питам аз,що за хора биха могли да кажат това на деца???

Извинявай, ама и аз последен опит, какво общо има това със зададената от тебе тема. Аз си мислих, че съвсем друг е замисъла, но така ако се продължава, надали ще се стигне до това, какво точно трябва да ни се внуши, и към какво трябва да насочим мислите си.

Сори, ама това пищови, омраза, идиоти, мисля, че на всеки вече му идат в повечко.

# 369
jp,странно че точно ти ми задаваш този въпрос,като няколко страници по- назад вече го обсъдихме.  Wink Темата ми никога не е била за конкретния случай.А за отношението към децата и до какво се стигна от него.Бях потресена и( все още съм)от всекидневното гонене на децата да играели на улицата,с което пряко им се застрашава живота.Ето затова и тази вечер споменах коментарите на бабата.Дали вече се разбрахме за какво всъщност беше темата?

# 370
Авторката съвсем се оплете. Вярно, че мисълта не е силната й страна, ама чак пък толкова...

# 371
В първия пост  е ключът към идеята на темата.
Това,което още повече ме потресе,обаче е, реакцията на съседите.Всичките наизскочиха и започнаха да се карат,че децата нямат работа да им играят до блока.Едно,че не били от техния(повечето са от съседния,който е на 30м) и второ,че им пречели.Вдигали врява,мачкали китките.Мястото на този детски кът,не било там.Да ходели да играят някъде другаде,една баба даже се изказа "Да сме си ги държали вкъщи децата"  . Ежедневно по-големите деца са гонени да играят на улицата,където колите редовно минават с бясна скорост,понеже е задна уличка. Запитах се "Дотам ли я докарахме- да ни пречат децата, заради едните китки и врявата(която повярвайте ми изобщо я няма,понеже и моята тераса е от тази  страна) да ги гоним на улицата,където може да бъдат прегазени. Да застреляме и хладнокръвно човек,пред очите на десетки деца,които можеха да бъдат уцелени.Не споменавам травмата,която вероятно трайно им е нанесена. Накъде вървим???

# 372
От написаното от авторката излиза, че човекът е застрелян "пред очите на десетки деца,които можеха да бъдат уцелени." Не в дома на друг, а на улицата. Накъде вървим наистина??? Щом с такава лека ръка очевидците изопачават истината?

# 373
Агресия, арогантност, неадекватност, непукизъм... и родна българска действителност- това е темата на авторката.

# 374
Авторката съвсем се оплете. Вярно, че мисълта не е силната й страна, ама чак пък толкова...
Никак не се е оплела.Ако някои хора си правеха труда,да четат преди да пишат,нямаше така да им се струва.И айде моля те без да даваш мнения за човек,когото не познаваш.

Общи условия

Активация на акаунт