В какъв свят живеем?

• 13 150
  • 381
  •   1
Отговори
# 180
Прочетох го вече няколко пъти  Peace
Не съм на страната на нито един от двамата и си седя на меко, защото не влизам в излишни конфликти, които биха могли да ми стъжнят живота...за това става въпрос в моите постове. Ако съм ставала страна във спор нито първа нападам, нито ритам срещу видимо агресивни хора.
Не е нормално такива ежедневни разпри да стават повод за ръкопашен или друг вид бой. И двамата са виновни това да се случи.
Виж, ако на някой, който си спи спокойно му влязат нощем да го обират бих простила и убийство. (не че някой ще ме пита)

# 181
На мен ми прави впечатления, че в тази кавга тук никой не разполага с абсолютните факти. Имам чуството, че мненията се определят от това с кого пишещият се идентифицира. Цивилизационен сблъсък, така да се каже. Simple Smile

На мен стрелецът също повече ми допада - защото по-лесно мога да си се представя в неговата ситуация. Но на практика съзнавам, че представяйки си ситуацията, си доизмислям поне 60% от нея.

Та според мен, няма да се разберете тук - просто защото към момента говорите за различни имагинерни ситуации.

# 182

Iliana__ , провинциалният примитивизъм (не като местоживеене, а като мислене) е тежко бреме. Макар и немотивирано, моето мнение няма възрастово разграничение, а се базира на културно морален поглед. Ти разсъждаваш точно според очакванията ми за хора подобни на теб. Не се 'аби да ми отговаряш!
  bouquet

Ти нищо е казваш на обидите ти ми е под нивото да ти отговарям.Мнението ти за мен наистина не ме касае ,съжалявам за което.
"Хора подобни на мен" стига де ,и на мен ли писхо портрет направихте  Mr. Green представи си пък детето ми какво е.
Лични обиди и квалификации винаги присъстват в постовете ти към някой инакомислещ, нищо изненадващо .

lyd много противоречия ,наистина си субективен .За "възрастния "не беше към теб .
jp на нито един от двамата не мога да се поставя на мястото. Била съм по-скоро на мястото на "стрелеца" т.е. правеща забележки на пиещи бира ученици в 9ч. сутринта , налитащи на бой 13-14годишни хлапета на един възрастен човек с колело , който им направи забележка за не карат скейт по улицата ,както и на лигавещи се момченца точно на един завой с много малка видимост за колите и в трите ситуации не се стигна до конфликт.

# 183
И още веднъж подчертавам: не оправдавам Валери Добрев! Има ред и правила, по които ще се установи всичко случило се!

Това, което осъждам, е негативният пример на един баща. Вярвам, че всеки родител е длъжен да бъде положителен модел на поведение!  А онзи герой на юмручното право е простак и тъпунгер! Срещу такива добрите обноски очевидно не важат, особено когато физическото ти съществуване виси на косъм!

http://www.facebook.com/video/video.php?v=115168911855777&oid=118998148128140

Един филм на Валери Добрев.

Последна редакция: сб, 08 май 2010, 21:48 от lyd

# 184
И още веднъж подчертавам: не оправдавам Валери Добрев! Има ред и правила, по които ще се установи всичко случило се!

Това, което осъждам, е негативният пример на един баща. Вярвам, че всеки родител е длъжен да бъде положителен модел на поведение!  А онзи герой на юмручното право е простак и тъпунгер!

С това естествено се съгласявам. Peace

# 185
... и в трите ситуации не се стигна до конфликт...

Е, късметът на начинаещия. Simple Smile

Може би ако някое от момченцата те беше нападнало физически, щеше сега да си от другата страна на барикадата - при същите оскъдни факти за случката. Кой знае...

# 186
Iliana, аз осъзнавам, че съм субективен.

Причината е, че познавам лично Валери Добрев. Познавам и съпругата му, също дългогодишен журналист. Отношенията ми с тях са били чисто професионални, но достатъчно задълбочени, за да изградя мнение. Мога ясно да заявя, че това са духовни хора, много над чалгарията и простотията, които ги заобикалят. Затова, както стотици човеци, съм тази Фейсбук група: http://www.facebook.com/video/video.php?v=115168911855777&oid=118998148128140

Затова ме боли - че онзи скот в падението си е опитал да завлече със себе си Валери Добрев.

И затова, като знам Валери и съпругата му, категорично твърдя: за да попадне Валери Добрев в конфликт, значи онзи човек не е от неговата категория. Това ще рече, че онзи човек е тъп, груб, нагъл, арогантен, сметкаджия, далавераджия, чалгаджия, кючекчия - въобще, олицетворение на всичко примитивно и материално, което ме ужасява в България днес.

# 187

Може би ако някое от момченцата те беше нападнало физически, щеше сега да си от другата страна на барикадата - при същите оскъдни факти за случката. Кой знае...
Да стрелям ? Естествено ,че не бих.Да се защитя /както мога/ естествено.

# 188

Не, не да стреляш. Да симпатизираш на стрелеца в този спор. Неясно ли се изразявам?  Confused

А как точно се защитаваш срещу едно 90-килограмово "момченце" - от чисто любопитство питам?

# 189

Не, не да стреляш. Да симпатизираш на стрелеца в този спор. Неясно ли се изразявам?  Confused

А как точно се защитаваш срещу едно 90-килограмово "момченце" - от чисто любопитство питам?
Не знам дали аз се изразявам неясно ,но според мен живота на Валери не е бил застрашен както и да го описват боя той е бил със синът си ,там е бил и другия баща /описано разтърващ биещите се/ .
Сигурно схващаш ,че аз сама  44 кг. с/у 90-килограмово "момченце" няма нищо общо с тази ситуация.
Сега не извъртай примерно ако съм аз
моя приятелка със същите размери и ни нападне  някоя 80 килограмова и комшиите гледат как бих реагирала.
Между другото защо всички смятате , че пишещата тук свидетелка лъже?

# 190

Не извъртам, само ми беше интересно какво значи "Да се защитя /както мога/ естествено."? Дали преди да стреляш, ще си мислиш "Само пет пъти дотук ме фраснаха, два зъба и едно счупено ребро - рано е да стрелям, май ще оцелея."

Не смятам, че лъже свидетелката. Но тя не е видяла да се хвърля нещо по децата, нито какво е станало след като двамата бащи са се качили? Нито знае детайли за посадени цветя и др. такива. Не съм следила много-много темата, но с такова впечатление останах.

А всъщност е важно това, което тя не е видяла, нали?

# 191

Това, което осъждам, е негативният пример на един баща. Вярвам, че всеки родител е длъжен да бъде положителен модел на поведение!  А онзи герой на юмручното право е простак и тъпунгер! Срещу такива добрите обноски очевидно не важат, особено когато физическото ти съществуване виси на косъм!.

Аха, дай като е журналист (по-точно тв оператор) да убива безнаказано. Съжалявам, но в НК няма записани такива привилегии. Както няма и параграф, в който се изброява - тези, които слушат чалга са виновни до доказване на противното, а тези, които слушат джаз или опера са невинни при всички обстоятелства.
Това за примера, който трябва да дават бащите е много правилно, но се отнася еднакво и за двете страни в спора. Примерът на тв оператора да не би да е положителен? Какъв урок дава на сина си - че правото е на страната на този, който държи оръжието? Професионалните му характеристики и сърцераздирателните спомени за контролните по математика изобщо не ме впечатляват, защото нямат никаква връзка с конкретното му поведение - на неуравновесен човек, който влиза в саморазправа, вместо да сезира компетентните органи.
... Iliana, вярвам на 100% на авторката на темата, не само защото познава "героите" и фактическата обстановка и е била там, когато всичко това се е случило. Този синдром на "мърморещите съседи", които си бранят моравата от детски крачета е повсеместен. Очевидно обитателите на блока в конкретния случай не са уточнили предназначението на мястото, така че претенциите дали е игрище или място за насаждения са еднакво неоснователни. Който не иска "чуждите деца" да му газят китките, си ги слага в сандъчета на балкона.

# 192

Не извъртам, само ми беше интересно какво значи "Да се защитя /както мога/ естествено."? Дали преди да стреляш, ще си мислиш "Само пет пъти дотук ме фраснаха, два зъба и едно счупено ребро - рано е да стрелям, май ще оцелея."
Не смятам, че лъже свидетелката. Но тя не е видяла да се хвърля нещо по децата, нито какво е станало след като двамата бащи са се качили? Нито знае детайли за посадени цветя и др. такива. Не съм следила много-много темата, но с такова впечатление останах.

Е ,сигурно Валери докато е отивал да си вземе пистолета точно това се е мислел.
Не завърташ ама никак.

# 193

Е ,сигурно Валери докато е отивал да си вземе пистолета точно това се е мислел.
Не завърташ ама никак.

Не завъртам, говорим си просто. Това с пистолета е много неясно. Аз не си представям Благой да налети на бой, ако види пистолет насреща си. А ти?

И все пак, какво имаш предвид с "Да се защитя /както мога/ естествено."? Ще изнесеш лекция в стил "Обърни и другата буза", докато те налагат?

# 194
Пухка, вероятно сте изпуснали голяма част от дискусията. Можете да наваксате, като прочетете последните 5 страници.

Аз ще ви насоча вниманието конкретно към един момент, за да се убедите, че нещата не са баш както ви се струва:

Тати Благо е тръгнал срещу Валери Добрев с явното намерение "да му разкаже играта."  И го е направил.

Така че - ок - Валери Добрев не е трябвало да гърми по съседа. Нооооооо(!), щом за Вас няма проблем съседът да му нацели един тукат в лицето, да го рита по гърба, да го събори на земята и да го пребие - нека е на Вашето! Права сте! Това да ти влезе един идиот в дома е да ти смаже физиономията не е повод да стреляш по него! Simple Smile

В НК си има текстове за всичко, а какво е било, ще решат други хора - тогава, когата разполагат с цялата информация. Това, че на Вас Ви бил познат синдромът "мърморещи съседи", си е Ваш проблем. Ето, благодарене на тати Благо имате и готов модел за справяне с мърморковците. Simple Smile Желая Ви успех!

-------------------
@jp:
аргументът Ви удря десятката: Аз не си представям Благой да налети на бой, ако види пистолет насреща си. А ти? Браво!

Последна редакция: сб, 08 май 2010, 23:12 от lyd

Общи условия

Активация на акаунт